Filosoful francez Michel Onfray: Poporul este cretinizat pentru a bătători calea spre dictatură

Distribuie!by Într-un interviu pentru ziarul belgian L’Echo, filosoful francez Michel Onfray face o analiză necruțătoare a societății occidentale contemporane, care se îndreaptă cu hotărâre spre totalitarismul descris de Orwell, informează Evenimentul Zilei. Onfray spune că în era contemporană, totalitarismul „ nu poartă cască sau cizme. În schimb, trăim într-o societate a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Într-un interviu pentru ziarul belgian L’Echo, filosoful francez Michel Onfray face o analiză necruțătoare a societății occidentale contemporane, care se îndreaptă cu hotărâre spre totalitarismul descris de Orwell, informează Evenimentul Zilei.
Onfray spune că în era contemporană, totalitarismul „ nu poartă cască sau cizme. În schimb, trăim într-o societate a controlului: faptul că putem fi ascultați în permanență, faptul că se strâng date despre noi etc. Această societate a controlului se află într-un punct de criză nemaiatins până acum”.
El spune că noua societate se află într-o „servitute voluntară față de noile tehnologii” și dacă refuzi dispozitivul de control pus în practică de către Google – Amazon – Facebook – Apple, „nu te mai poți deplasa cu avionul, trenul etc”, precizează sursa citată.
Onfray afirmă că tot ce și-a imaginat Orwell a devenit azi realitate, diferența fiind că „ Înainte, puterea avea un chip identificabil. Dar, astăzi, cine decide? Unde sunt oamenii care fac posibile aceste lucruri?”. Filozoful nu se ferește să spună că „tipii de pe Coasta de Vest americană (acolo unde se află sediile marilor corporații IT-n.r.) au un proiect de dominare a lumii și un proiect transhumanist”
De asemenea, el mai afirmă că adevărata problemă a societății occidentale este „cretinizarea progresivă a poporului”.
Onfray susține că problemele climatice nu sunt ceea ce par. „ Urgența climatică este o mască în spatele căreia se ascund interese comerciale. De pildă, mașinile electrice, care ne sunt prezentate ca fiind ecologiste, în realitate nu sunt. Se dorește să ni se vândă un capitalism verde, așa-zis „eco-responsabil”. Astăzi, când doresc să ne facă să cumpărăm un produs, ne spun că este „bio”. Ecologia adevărată, pe care mi-o doresc, este confiscată de această ecologie urbană aflat în mâinile companiilor de publicitate. Este folosită încălzirea globală, care nu poate fi negată, respingându-i-se cauzele științifice veritabile”. El crede că Greta Thunberg „se află în mâinile capitalismului verde, care folosește ecologia ca pe un bun argument de vânzări. La vârsta ei, oricât de inteligentă ar fi, nu îmi pot imagina că poate dispune de argumentele necesare care să îi permită să stăpânească ansamblul mizelor științifice aflate în spatele chestiunii ecologice”.

Continuarea interviului este aici.

loading...

https://www.activenews.ro/externe/Filosoful-francez-Michel-Onfray-Poporul-este-cretinizat-pentru-a-batatori-calea-spre-dictatura-158904


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Merkel i-a mai dat o palma lui Basescu
Tinerii ,,REZIST” n-au putut rezista sa nu promoveze Marsul HOMOSEXUALILOR / FOTO dovadă – interior
Isărescu: Ca să supravieţuieşti în România, ai o singură şansă - să faci evaziune fiscală
LIBER pentru MIGRANȚI în România! IOHANNIS și DĂNCILĂ deschid larg GRANIȚELE pentru oricine
CEL MAI MARE JAF DE PE TERRA! România, defrișată de austrieci! Unde sunt cele NOUĂ SERVICII SECRETE din România? Unde este Serviciul Român de Informații pregătit pe zona de intelligence modern? Unde este Ministerul de Interne?
Festivalul masonic NEVERSEA: Șeful Protecției Consumatorilor nu a fost lăsat să intre în control | jandarmii au primit ordin de sus sa nu se bage
Pr. Iustin Pârvu despre vaccinare: „Cu mar­ti­ra­jul copi­ilor a început Bis­er­ica lui Hris­tos, cu mar­ti­ra­jul prun­cilor iată că începe și prigoana aces­tui veac de pe urmă…” Sursa: Pr. Iustin Pârvu despre vaccinare: „Cu mar­ti­ra­jul copi­ilor a început Bis­er­ica lui Hris­tos, cu mar­ti­ra­jul prun­cilor iată că începe și prigoana aces­tui veac de pe urmă…”
Motivele pentru care avem dreptul de a refuza cardul de sănătate!
Congresmanul Robert Aderholt, AVERTISMENT despre influența lui Soros în România | Ce ne îngrijorează pe mulți dintre noi e că așa ceva s-ar întâmpla pe ascuns și că oamenii din România nu vor cunoaște exact ce se petrece
Hawaii transformă autobuzele vechi în adăposturi mobile pentru oamenii străzii
În semn de protest, mai mulți români au adus cruci pe locul unde ar trebui să se construiască moscheea din București
Despre bolile copilariei: sfaturi de la cadre medicale ce nu isi vaccineaza copiii
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite