31 Mai- agricultorii ies in strada! IESI SI TU LA PROTEST DACA ITI PASA| SHARE

Distribuie!by PROTEST! Agricultorii vor picheta Palatul Cotroceni, sediul Președinției României, marți, 31 mai 2016! Acțiunea face parte din calendarul protestelor anunțat pentru săptămâna aceasta de Blocul Național Sindical (BNS). Ministerele sunt paralizate, miniștrii nu sunt în stare să-și coordoneze angajații, spune Dumitru Costin, președintele BNS. Sindicalistul nu face decât să […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

PROTEST! Agricultorii vor picheta Palatul Cotroceni, sediul Președinției României, marți, 31 mai 2016! Acțiunea face parte din calendarul protestelor anunțat pentru săptămâna aceasta de Blocul Național Sindical (BNS).

Ministerele sunt paralizate, miniștrii nu sunt în stare să-și coordoneze angajații, spune Dumitru Costin, președintele BNS.


Sindicalistul nu face decât să descrie o situație pe care a acuzat-o și ministrul agriculturii, Achim Irimescu. Șeful de la Agricultură a declarat, nu o dată, că este sabotat din interiorul Ministerului, că a descoperit proiecte de hotărâri de Guvern ascunse prin sertare și că unii dintre angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au încercat să zădărnicească plata subvențiilor agricole.

O să fim aproximativ 500 de oameni, în fiecare zi, și o să stăm în protest acolo. Am transmis către Președinție mesajul nostru. Așteptăm să avem un feedback. Noi atragem atenția asupra unor riscuri majore. O să fim în protest până o să ne bage cineva în seamă, declară Costin.


În scrisoarea deschisă adresată președintelui României, Klaus Iohannis, Federaţia sindicală spune că este îngrijorată de „politizarea excesivă și suprapopularea cu activiști de partid rudimentari, cu o slabă pregătire profesională, veșnic preocupați de înavuțire, pe orice căi, atât ca obiectiv personal, dar și pentru a-și recompensa stăpânii care i-au numit în funcții”.

Agricultorii vor picheta Președinția României marți, 31 mai 2016, între orele 10 și 14. Starea de tensiune din agricultură este din ce în ce mai evidentă. Mocnește furia și nemulțumirile se pot revărsa cu violență în orice moment. Fermierii români sunt disperați și dezamăgiți de întârzierea plății subvențiilor și de amânarea lansării măsurilor de finanțare din PNDR 2014-2020.

loading...

Subvențiile care ar fi trebuit să le ajute fermele au întârziat îngrijorător de mult timp, iar plata lor s-a făcut fragmentat, cu țârâita. Până la această oră, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reușit să plătească doar o parte din subvențiile din sectorul vegetal.

Plățile pe zootehnie, programate să fie autorizate la plată pe data de 25 mai 2016, nu au demarat nici acum, deși e 30 mai 2016. Fermierii au cuțitul la os!

Termenul limită de plată a tuturor subvențiilor din agricultură aferente campaniei 2015 este 30 iunie 2016. Deja Comisia Europeană ne arată degetul amenințător, dacă România nu va reuși să absoarbă 95% din fondurile alocate pentru plățile directe este pasibilă de sancțiuni.

Frumusețea animalelor și dragostea noastră pentru ele ne-au făcut să rezistăm în cele mai grele condiții, dar ceea ce se întâmplă acum depășește pentru unii orice limită a suportabilității! Spune cu amărăciune Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.

http://www.agroinfo.ro/economic/31-mai-zi-de-protest-anuntat-agricultorii-picheteaza-presedintia-romaniei

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite