A fost Ceauşescu un idiot?

Distribuie!by -de Bogdan Duca Am revăzut fragmente din diverse emisiuni de la începutul anilor 90 în care se făcea vorbire despre Ceauşescu. Imaginea era aceea a unui analfabet sfertodoct şi idiot. Şi mi-am şi adus aminte de isteria aceea post-revoluţionară, în care se scria numele lui Ceauşescu cu „c” mic, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
-de Bogdan Duca
Am revăzut fragmente din diverse emisiuni de la începutul anilor 90 în care se făcea vorbire despre Ceauşescu. Imaginea era aceea a unui analfabet sfertodoct şi idiot. Şi mi-am şi adus aminte de isteria aceea post-revoluţionară, în care se scria numele lui Ceauşescu cu „c” mic, etc.
Păi dacă timp de 25 de ani un popor întreg a fost supus unui idiot, fără să facă cea mai serioasă opoziţie şi fără ca idiotul să folosească aparatul represiv al statului la capacitatea sa reală, atunci ce putem spune despre acel popor?

Vă puteţi da singuri răspunsul….

Adevărul este că Ceauşescu nu era prost. Desigur, era bâlbâit şi limitat ca univers intelectual – asta şi pentru că era un ţăran, tributar condiţiei sale sociale, dar era un ţăran deştept, capabil să înţeleagă foarte bine mai multe tipuri de mecanisme politice.
Mai întâi era vorba de foarte complicatul mecanism al structurilor de partid- cu luptele sale interne, cu cercurile sale de putere, cu liderii săi. Ceauşescu- un nimeni în istoria partidului, a îngenunchiat tot mecanismul partidului, alcătuit din grei care supravieţuiseră inclusiv epurărilor staliniste. Şi a transformat un partid care adunase în rândurile sale toată elita tehnică, birocratică şi intelectuală din România, în ….propriul buzunar.
Apoi era vorba de mecanismele statale. 25 de ani Ceauşescu a fost liderul de jure şi de facto al României, controlând şi ţinând statul atât de bine încât acesta nu doar că nu a colapsat, dar nu a părăsit mecanismele rămase de la Ceauşescu nici ani buni după împuşcarea acestuia.
În sfârşit, dar deloc în cele din urmă, Ceauşescu a fost un lider internaţional de primă anvergură. Iar acest fapt i se datorează aproape în exclusivitate.
Deci, departe de a fi vorba de un idiot, Ceauşescu a fost poate cea mai autentică expresie a ţăranului român: cu inteligenţa sa nativă, viclenia sa şi toate frustrările cumulate ce au avut apoi parte de o explozie megalomanică.
Nu îi lipsea nici dimensiunea creştină- acel creştinism superficial şi superstiţios al ţăranului mediu care nu merge la biserică (că e „treabă de babe”),dar nu ratează nicio „dezlegare” la peşte, un porc de Crăciun sau miel de Paşti….
Cât despre români, la 25 de ani după uciderea lui Ceauşescu, ar trebui să se întrebe cu toată sinceritatea ce ar fi fost dacă, în anii 80, s-ar fi găsit mâncare, cafea, ţigări străine, barurile de noapte ar fi fost deschise…noaptea, nu s-ar fi întrerupt curentul şi ar fi fost calorifele calde. Ah. Şi s-ar fi dat şi mai multe ore de „varietăţi” şi filme la televiziune- poate chiar şi un film erotic, o „Emanuelle”, din când în când….Ar mai fi fost atât de …anticomunişti? 🙂
Căci curajoşi ştim că nu au fost…
SURSA:
 http://www.activenews.ro/stiri-politic/A-fost-Ceausescu-un-idiot-125411

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
Close
Citește mai multe:
Franța se întoarce la învățământul clasic: Noul ministru dorește să reintroducă disciplina și autoritatea profesorului

Aceşti medici se roagă înaintea unei intervenţii chirurgicale rare… Câteva ore mai târziu? Fără cuvinte!

SUNT SOLDATI, NU REFUGIATI! MUSULMANII INVADEAZA EUROPA IN MOD ORGANIZAT, DUPA UN PLAN BINE STABILIT!

Student român la Londra: Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ!

Tito a murit în 1980, dar sârbii îi plătesc datoriile și azi. Spre deosebire de liderul fostei Iugoslavii, Ceaușescu a lăsat România fără nicio datorie externă

Închide