Aberatia zilei: Big Brother de la Cotroceni

Distribuie!by Stiam ca noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, nu vorbeste prea mult, dar nu ne asteptam sa fie atat de secretos cand vine vorba despre decizii care afecteaza viata de zi cu zi a romanilor. Miercuri, am asistat la punerea in scena a unui trist spectacol de catre Palatul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Stiam ca noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, nu vorbeste prea mult, dar nu ne asteptam sa fie atat de secretos cand vine vorba despre decizii care afecteaza viata de zi cu zi a romanilor.

Miercuri, am asistat la punerea in scena a unui trist spectacol de catre Palatul Cotroceni, care ne-a amintit de “vremurili” tulburi ale tovarasului Ceausescu, cand presa nu avea alta valoare decat sa il laude pe marele conducator, iar Marea Adunare Nationala se ocupa de interesul national cum stia ea mai bine, intr-un consens unanim care ii excludea doar pe fostii lideri ai Opozitiei, trimisi cu treburi la Canal.


Foarte pe scurt, lucrurile au stat cam asa. La ora 10 au inceput consultarile cu liderii partidelor parlamentare. Pentru prima oara in ultimii 11 ani (poate pe vremea lui Ion Iliescu sa se mai fi intamplat asa, dar cine isi mai aminteste?), presa nu a mai avut acces in debutul intalnirii si nici nu a stiut cine a venit la Palat.

Dupa 38 de minute, televiziunile de stiri s-au ingalbenit, anunand ca respectivele consultari s-ar fi incheiat, iar dupa alte cateva minute Administratia Prezidentiala a publicat pe site un comunicat de presa in care apareau informatii surprinzatoare, dar nici macar una singura despre participanti, de parca s-ar fi lucrat in ilegalitate.


Abia mai tarziu au aparut pe site-ul Presedintiei doua fotografii in care i-am identificat pe liderii politici “clandestini”, mai putin pe Vasile Blaga din care nu se vedea decat varful capului.

Din comunicatul de presa am aflat ca “liderii partidelor politice au semnat o initiativa legislativa parlamentara de modificare si completare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice”.


Consultari secretizate si o premiera la Cotroceni: Ce au semnat liderii partidelor

Stati putin, cum adica au semnat o initiativa legislativa? Romania parca era stat de drept, avea Putere si Opozitie, nu un singur Partid Comunist Roman sau un mare Front al Salvarii Nationale, chiar daca fantoma fostului USL pare inca sa mai bantuie Parlamentul.

Nici vorba ca proiectul de lege, al carui subiect este foarte sensibil, sa fi fost prezentat public de Administratia Prezidentiala care l-ar fi conceput (In ce calitate?! Conform Constitutiei, presedintele nu are drept de initiativa legislativa).

Mai mult, in comunicat se spune ca “presedintele a facilitat dialogul intre societatea civila, institutiile cu competente in domeniul prelucrarii datelor, apararii si securitatii nationale si partidele politice”, dar in imagini nu apar decat liderii de partide. Care dintre ei o fi sustinut pozitia SRI la consultari si cine s-a jucat de-a reprezentantul societatii civile?

Si liderii de partide au fost la fel de secretosi ca si Iohannis, desi, pana la urma, trasi de maneca de jurnalisti, au inceput sa spuna cate ceva. De exemplu, sa se contrazica.

loading...

Intr-un comunicat de presa, liderul UNPR Gabriel Oprea a sustinut ca nu s-a semnat decat “unacord politic”, nicidecum o initiativa legislativa, in timp ce Victor Ponta a declarat raspicat ulterior ca proiectul de lege nestiut-nevazut-necunoscut a fost semnat de toti liderii politici “ca si initiatori”.

“Intalnirea a fost foarte buna, era un subiect complicat. Formula pe care a propus-o presedintele e foarte buna,cu toti liderii partidelor care au semnat CA SI INITIATORI. Daca tot au semnat toti, a semnat si doamna Gorghiu, sper sa nu conteste (…). Legea a fost lucrata de echipa de specialisti de la Cotroceni. Punem in lege instrumente pentru toate institutiile, nu mai putem sa ne luam semnatura inapoi”, a declarat, printre altele, premierul.

Singurul care le-a aruncat jurnalistilor cateva firimituri de informatii a fost deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor, care a dezvaluit, printre altele, ca proiectul nestiut-nevazut-necunoscut le fusese pus la dispozitie liderilor de partide inca de acum 2 saptamani.

“L-am vazut, am avut timp sa il analizam”, a dezvaluit Varujan Pambuccian. Totodata, liderul deputatilor minoritatilor a precizat ca are cateva rezerve cu privire la initiativa legislativa, care urmeaza sa fie discutata in Parlament.

Pambuccian: Legea privind retentia datelor de trafic a intrunit un consens cu multe rezerve

Ce dezbatere publica? Sssssht! Sa fie liniste si consens, destul scandal a facut Basescu.

Poate ca noul presedinte o fi bucuros ca a facilitat comunicarea intre societatea civila, institutii si partide, dar pare sa o fi blocat-o aproape complet pe cea cu alegatorii (sondajele incurajatoare or fi de vina?).

Si uite-asa, pas cu pas, Fratele cel Mare de la Cotroceni, adica seful statului, asterne peste Romania linistea mult dorita de Ion Iliescu si PSD. Primul pas a fost cand am aflat din presa portugheza ca isi face concediul in Madeira. Al doilea a fost cel de astazi. Sa speram ca ne va anunta din timp si nu vom afla din presa oficiala a Kremlinului daca va decide sa participe sambata la ceremoniile organizate la Moscova cu ocazia zilei de 9 mai.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite