Acest copil fără adăpost tremura de frig pe trotuar – ce s-a întâmplat în continuare mi-a frânt inima

Distribuie!by Întâlnim de-a lungul vieţii multe situaţii în care putem dărui fără să-i judecăm pe cei care ne cer ajutorul, iar prin aceste gesturi să trăim cu satisfacția lucrului bine făcut. Se întâmplă însă ca tocmai acei care pot dărui pentru că au cu prisosinţă, să respingă această idee, pe […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Întâlnim de-a lungul vieţii multe situaţii în care putem dărui fără să-i judecăm pe cei care ne cer ajutorul, iar prin aceste gesturi să trăim cu satisfacția lucrului bine făcut. Se întâmplă însă ca tocmai acei care pot dărui pentru că au cu prisosinţă, să respingă această idee, pe când cei care trăiesc în sărăcie, să dăruiască din puţinul lor fără să se gândească la ce va fi mâine.

Acest filmuleţ ne prezintă o situaţie de viaţă reală, în care a dărui înseamnă mai mult decât a primi. Un experiment social realizat din iniţiativa canalului OckTV de pe Youtube a răspuns unei întrebări legitime: ”Care este reacţia oamenilor de pe stradă în faţa unui copil fără adăpost care tremură de frig?”
După cum vedem în aceste imagini, reacţiile oamenilor de pe stradă sunt total surprinzătoare şi neaşteptate în sensul că aceştia nu schiţează nici măcar un gest de solidaritate. Mulţi dintre ei trec nepăsători fără a arunca măcar o privire înspre copilul care îmbrăcat în haine zdrenţuite şi ţinând într-o mână un sac menajer, tremura fără oprire.
Abia după două ore se apropie de el un om care ştie foarte bine ce înseamnă să nu ai un adăpost, haine sau hrană deoarece şi el trece prin aceeaşi experienţă. Îl vedem cum îi oferă haina lui, îl mângâie şi îl încurajează prin vorbe şi gesturi pe care băiatul nu le va uita niciodată.
Realizatorii acestui experiment vin alături de bărbatul de culoare şi îi răsplătesc gestul de solidaritate şi altruism pe care nu l-au văzut la niciunul dintre ceilalti oameni care trecuseră până atunci foarte nepăsători. Toată admiraţia pentru atitudinea lui şi pentru căldura cu care a dăruit din puţinul pe care îl avea.
„Dacă aştepţi până când poţi face câte ceva pentru toată lumea, în loc să faci ceva pentru o anumită persoană, vei sfârşi prin a nu face nimic pentru nimeni.”


loading...

Daca la nivelul acesta josnic a ajuns umanitatea, incat sa nu le pese de semenii lor, pentru ce mai traim, in conditiile in care nimic din ce face pentru noi aici pe pamant nu va conta dincolo, dupa aceasta viata, decat ce am facut pentru ceilalti? Cat ne-am rugat pentru ceilalti, cat le-am dat din ce aveam noi, cate vorbe bune le-am adresat celorlati, prietenie, ajutor neconditionat, cat ne-am sacrificat pentru ceilalti? Cat am slujit celorlalti? Iisus si-a dat viata pentru noi, noua ne e greu cateodata sa ne dam buna ziua sau o vorba buna ….va dati seama acuma cat de grava este situatia si cat de tare s-a degradat omul incat nu mai apreciaza o viata de om, nu mai apreciaza omul ca creatie in sine care este un miracol de la Dumnezeu? Ce pretentii mai putem avea de la Creator ca oameni, daca noua nu ne pasa de ceilalti ( cum zice Iisus in Matei 25, de cei mai neinsemnati oameni ai mei), cu ce obraz mai avem noi curajul sa ne ducem in biserici , sa ne rugam, sa Ii cantam in slava, sau sa ne dam noi mari crestini, cand noi nu iertam si nu acceptam pe cei mai amarati din jurul nostru, cand noua nu ne pasa de cei cazuti pe strada, de bolnavi, de saraci? Cand orasele noastre sunt pline de oameni ai strazii? Ce respect avem noi fata de creatia lui Dumnezeu, omul, in conditiile in care ne pasa numai de noi? Ce asteptari mai avem noi de la D-zeu, cat tupeu putem sa mai avem sa avem asteptari sa ne raspunda la rugaciuni?

Inainte sa te rogi seara lui D-zeu gandeste-te cat s-a rugat El de noi prin Scripturi sa ne ajutam si sa ne iubim unii pe altii, gandeste-te cat ai facut in ziua respectiva pentru D-zeu ( ori de cate ori faceti o fapta buna unuia dintre acesti frati neinsemnati, Mie mi-ati facut), gandeste-te sa dai inainte sa ceri, pune in practica si atunci vei vedea cum se vor schimba toate lucrurile. Urmariti clipul mai jos: VIDEO


Sursa: OckTV via Youtubae

Text: LiveBiz

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite