ADEVĂRUL despre trecutul directorului SRI care ne zbârlește părul !

Distribuie!by DECLARAȚIE POLITICĂ La corul lăudătorilor și susținătorilor directorului SRI, George Maior, pentru cele mai înalte funcții din statul român (președinte sau premier), s-a alăturat și vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, general de 4 stele, profesor universitar, doctor în știință și conducător de doctorate, care ne-a avertizat zilele trecute, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

DECLARAȚIE POLITICĂ
La corul lăudătorilor și susținătorilor directorului SRI, George Maior, pentru cele mai înalte funcții din statul român (președinte sau premier), s-a alăturat și vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, general de 4 stele, profesor universitar, doctor în știință și conducător de doctorate, care ne-a avertizat zilele trecute, ducându-ne cu gândul la cunoscuta rugăciune creștină “Cred Într-unul” că “ SRI este unul (nu una, după gramatica străbună) din instituțiile care reprezintă coloana vertebrală a statului român”.

Până acum lansaseră ipoteza și susținuseră fezabilitatea candidaturii lui George Maior pentru funcția de președinte al României actualul președinte Traian Băsescu, pupila sa Elena Udrea, premierul Victor Ponta și vicepreședintele PSD Ioan Rus, ministru de interne în guvernele Năstase și Ponta I. Nu este de mirare având în vedere relațiile de amiciție, colaborare sau coabitare din ultimii ani dintre Băsescu, Udrea, Oprea, Ponta, Rus și Maior. Actualul director al SRI se află dealtfel în relații apropiate cu “generalissimul” Gabriel Oprea din vremea guvernării PSD, când acesta era gratulat de Traian Băsescu drept “șeful mafiei personale al lui Adrian Năstase”, din al cărui guvern au făcut parte. Pe Oprea și pe Maior îi leagă și faptul că au fost amândoi nașii premierului Victor Ponta, la prima respectiv la a doua căsătorie. Mai puțin cunoscut este faptul că Ioan Rus a fost nașul lui George Maior la prima căsătorie a acestuia. Se poate vedea deci că avem de a face cu un lanț de cumetrii și cârdășii care vizează funcțiile cheie ale statului român.
În cazul în care se va lansa în competiția prezidențială, George Maior va trebui să-și clarifice însă o serie de pete din biografia sa.


loading...

În primul rând, va trebui să clarifice dacă se află în slujba unei puteri sau agenții străine pentru a nu intra sub incidența unor infracțiuni contra securității naționale prevăzute în titlul X din Codul penal al României. Așa cum am arătat și cu alte ocazii, alegațiile președintelui Băsescu că a numit în 2006 în funcția de director al SRI un reprezentant al opoziției, respectiv pe George Maior, pe atunci senator PSD, constituie povești de adormit copiii, întrucât acesta a fost promovat în frunte principalului serviciu secret al României la recomandarea, respectiv la cererea unor factori de decizie din administrația și serviciile secrete ale Statelor Unite ale Americii. Promovarea lui Maior a avut la bază încrederea câștigată americanilor prin serviciile aduse anterior de tatăl său Liviu Maior, cunoscut ca profesor de istorie la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, ministru al Educației în guvernul Văcăroiu și ambasador al României în Canada, precum și de el însuși, în perioada în care a deținut funcțiile de însărcinat cu afaceri la ambasada României din Irlanda și de secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale (2000-2004). La începutul anilor ’80, profesorul Liviu Maior a beneficiat de o bursă de specializare în SUA și a predat la universități americane, ocazie cu care a primit din partea Securității misiuni de monitorizare a iredentei maghiare de dincolo de ocean. În aceeași perioadă au primit burse de specializare în România și tineri istorici americani, dintre care cel mai cunoscut este profesorul Larry Watts. Profesori români și americani de la universitățile Bloomington din Indiana și Ann Arbor din Michigan au confirmat colaborarea profesorului Maior atât cu Securitatea cât și cu CIA. După revenirea în țară, profesorul Maior a fost promovat în funcțiile de secretar PCR pe Universitatea Babeș Bolyai și de președinte de onoare al clubului Universitatea Cluj. Fiul său George a absolvit Colegiul Stanton în SUA și Facultatea de Drept a Universității Babeș Bolyai, după care a urmat cursuri de masterat la Universitatea George Washington. În perioada în care a deținut funcția de secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale, George Maior a fost, după cum se laudă în CV, negociatorul aderării României la NATO, ocazie cu care a negociat contracte controversate de achiziționare a unor avioane F16 din Statele Unite, a unor fregate din Marea Britanie și a unor echipamente și programe de la corporația americană Microsoft, pentru sistemul de apărare și securitate națională.
Actualul director al SRI va trebui să clarifice și legăturile sale dinainte de 1989 cu Partidul Comunist Român și cu Securitatea. George Maior a urmat Facultatea de Drept din Cluj Napoca în perioada 1987- 1991, iar înainte de Revoluție a fost propulsat în funcția de șef al comisiei pentru relații cu studenții străini din cadrul Consiliului Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din Centrul Universitar Cluj Napoca, cu concursul tatălui său, care era secretar PCR pe Universitatea Babeș Bolyai, și al nașului său Ioan Rus, care era liderul studenților comuniști din Centrul Universitar Cluj Napoca. În această funcție, George Maior trebuia să aibă relații de colaborare și cu Securitatea, având în vedere interesul acestei instituții față de studenții străini. Propulsarea sa în această funcție a stârnit multe nedumeriri, în condițiile în care i-a fost încredințată din primii ani de facultate și nu se remarcase drept un student eminent. În anii studenției, George Maior și tatăl său au făcut mare scandal după ce unul dintre cei mai prestigioși profesori ai Facultății de Drept din Cluj Napoca, Ioan Deleanu, i-a dat nota 8 la examenul de Drept procesual civil. De altfel, și cariera politică a actualului director al SRI îi are în spate pe tatăl său și pe nașul Rus, care beneficiind de relațiile lor apropiate cu președintele Ion Iliescu respectiv cu premierul Adrian Năstase, l-au propulsat în funcția de secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale în guvernul PSD din perioada 2000 – 2004 și i-au asigurat apoi un mandat de senator PSD la alegerile parlamentare din noiembrie 2004.
George Maior trebuie să lămurească și anumite aspecte legate de trecutul etnico-istoric al familiei sale. Străbunicul său din partea tatălui a fost de etnie maghiară, având numele Carol Major (se citește Moior) și fiind învățător la școala primară din comuna Dăbâca din județul Cluj (întâmplător comuna mea natală). În timpul regimului de ocupație horthisto-fascistă a Nord-Vestului Transilvaniei, acesta s-a remarcat printr-o duritate extremă fața de copiii români care nu știau să scrie și să citească în limba maghiară, fapt firesc în condițiile în care s-au născut după Unirea Transilvaniei cu România. Învățătorul Major îi sancționa inclusiv pe cei care cunoșteau cât de cât limba maghiară, dar nu se exprimau cu accentul specific. Conform unor localnici, a ajuns până acolo încât pe unii copii i-a pedepsit punându-i în jug. Din aceste motive, după eliberarea Transilvaniei de sub ocupația horthisto-fascistă, câțiva părinți întorși de pe front i-au aplicat o corecție fizică învățătorului Major, în urma căreia acesta a fugit din Dăbâca împreună cu întreaga familie, stabilindu-se în Beclean județul Bistrița Năsăud (la circa 60 km distanță), iar ulterior atât el cât și fiii săi s-au înscris în Partidul Comunist Român. Carol Major a avut doi fii născuți în localitatea Dăbâca, dintre care unul a devenit ceferist la Beclean și este tatăl profesorului Liviu Maior, iar celălalt a devenit medic dentist la Comitetul județean Cluj al PCR. Acest unchi al profesorului Liviu Maior s-a numit Alexandru Major și și-a asumat naționalitatea maghiară până la deces. În postul său de la Comitetul județean PCR, l-a ajutat mult pe Liviu Maior în anii studenției și în cariera sa universitară, dar și-a exprimat nemulțumirea când nepotul său a fost propulsat ministru al Educației în guvernul Văcăroiu de către PUNR, care era condus de primarul municipiului Cluj Napoca, Gheorghe Funar. Interesant este că, în calitate de istoric, profesorul Liviu Maior s-a specializat pe relația dintre românii și ungurii din Transilvania.

P.S. Sper că directorul SRI, George Maior, nu a avut și nu are vreo închipuire că, împreună cu protectorii și acoliții săi, ar putea să ne pună pe toți în jug, precum a făcut străbunicul său cu copiii românilor din Dăbâca.


Senator
Valer Marian

– documentul text Declaratie Maior

http://stareanatiunii.com/adevarul-despre-trecutul-directorului-sri-care-ne-zbarleste-parul.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite