Aditivul alimentar care ne scurtează viața cu câțiva ani

Distribuie!by Medicii spun că succesul produselor de tip fast food vine din compuşii chimici care creează aromele ce dau în final dependenţă. Astfel, creierul nostru este păcălit că simte de exemplu gust de caşcaval sau de şuncă. În realitate, însă, ingredientele adevărate sunt înlocuite cu aditivi alimentari care intensifică gustul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Medicii spun că succesul produselor de tip fast food vine din compuşii chimici care creează aromele ce dau în final dependenţă. Astfel, creierul nostru este păcălit că simte de exemplu gust de caşcaval sau de şuncă. În realitate, însă, ingredientele adevărate sunt înlocuite cu aditivi alimentari care intensifică gustul în mod artificial.

monoglutamat

„Este vorba de intervenţia umană oficial acceptată care determină modificarea gustului şi culorii produsului”, spune dr. Amorin Popa, nutriționist.


„Gustul ne înşeală de multe ori, putem mânca ceva gustos, dar nu sănătos”, adaugă Valentin Pantea, medic de familie.

Cel mai des folosit este glutamatul de sodiu, care creează dependenţa de un anumit gust.


„A fost pus în cârnaţi, în supe, în sosuri. S-a văzut că gustul este ceva mai bun. Este un aditiv care nu respectă totuşi legăturile şi compoziţia unei substanţe naturale, pe care organismul apoi nu o recunoaşte. Şi atunci avem nişte probleme probabil de alergii, de cele mai multe ori”, afirmă Nastasia Belc, director general Institutul de Bioresurse Alimentare București.

loading...

„Face nişte reacţii chimice la nivelul creierului care dau plăcere”, explică Letiția Apostol, consultant nutriţionist.

Cei mai afectaţi sunt tinerii, care ajung să consume fast food chiar şi la mesele principale.

„Dacă chiar sunt în oraş mai îmi cumpăr mâncare junkfood sau fastfood”, spune un tânăr.

Rapid, dar şi nesănătos, spun medicii. Aceştia atrag atenţia că organismul are nevoie în fiecare zi de vitamine şi minerale.

„Recomandarea este de a consuma fructe şi legume zilnic ca fiind alimente sănătoase, hrană vie, cum se spune modern”, adaugă Valentin Pantea, medic de familie.

„Aş recomanda în primul rând produsele apicole, vitaminele din gama B-urilor, care stimulează pofta de mâncare şi spirulina”, spune Cerus Apostol, consultant vânzări produse naturiste.

Specialiştii atenţionează că un nivel crescut de glutamat distruge sistemul nervos şi poate provoca tulburări cardiace, dureri musculare şi obezitate.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Aditivul+alimentar+care+ne+scurteaza+viata+cu+cativa+ani

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Bunica unui bebeluș din Argeș care a murit la Marie Curie: Noi nu am consumat produse de la Brădet. S-au spus numai minciuni
Ceea ce ei nu vor sa stiti: Gaddafi a pus in practica cel mai mare proiect de irigatii al planetei
O fata de 14 ani s-a spanzurat de dorul mamei care munceste in Spania! Unde esti tovarase Ceausescu?
Doar oamenii săraci cheltuie bani pe aceste 5 lucruri!
Fost şef ANAF, cerere oficială: Statul trebuie să recupereze 640.000 de euro de la Iohannis
Pr. Iustin Pârvu despre vaccinare: „Cu mar­ti­ra­jul copi­ilor a început Bis­er­ica lui Hris­tos, cu mar­ti­ra­jul prun­cilor iată că începe și prigoana aces­tui veac de pe urmă…” Sursa: Pr. Iustin Pârvu despre vaccinare: „Cu mar­ti­ra­jul copi­ilor a început Bis­er­ica lui Hris­tos, cu mar­ti­ra­jul prun­cilor iată că începe și prigoana aces­tui veac de pe urmă…”
Daniela Nane impotriva vaccinurilor: suntem parinti care am patimit ANI in sir de pe urma cateunui vaccin| Noi stim despre ce vorbim, pt ca am suferit si am plans langa copiii nostri, vazandu-le chinul
Ion Ţiriac: Cu toată responsabilitatea, în era comunistă era mai bine cu sportul, era mai bine cu învăţământul, era mai bine cu multe
Avem Cel mai mare zăcământ european de bitum natural, dar nu avem autostrazi. -Video
Palma data de micul taran din Salaj, frantuzit si marele prostovan sas: statul vinde TOT- Hidroelectrica, CE Oltenia, Aeroporturi, Porturi, de parca ei le-au facut!
Un timișorean, ignorat și amenințat de polițiști după ce a anunțat că 30 de migranți sunt în trenul București – Timișoara
Casa Regala si masoneria l-au lichidat pe Eminescu, niciun sifilis, iata dovezile, sa se afle ADEVARUL odata!!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite