Agricultorii francezi asediază Parisul. Un om a murit şi șase au fost răniţi

Distribuie!by Mii de agricultorii francezi au blocat principalele şosele ale Parisului, nemulţumiţi că au primit prea puţini bani, odată cu împărţirea fondurilor europene. Fermierii îi cer ministrului Agriculturii să-și dea demisia şi ameninţă că nu vor părăsi capitala. În timpul protestului, un om a murit şi alţi şase au fost […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mii de agricultorii francezi au blocat principalele şosele ale Parisului, nemulţumiţi că au primit prea puţini bani, odată cu împărţirea fondurilor europene. Fermierii îi cer ministrului Agriculturii să-și dea demisia şi ameninţă că nu vor părăsi capitala. În timpul protestului, un om a murit şi alţi şase au fost răniţi, în urma a două accidente rutiere produse din cauza barajelor instalate de agricultori.

 

 

 


Cu tractoare, combine şi alte vehicule folosite în agricultură, sute de fermieri au pornit în toiul nopţii către Paris. Agricultorii sunt supăraţi din cauza reducerii subvenţiilor, a introducerii unei taxe ecologice, dar şi pentru că, de la începutul anului viitor va fi majorată taxa pe valoare adăugată. Fermierii sunt furioşi şi din pricina controalelor zilnice şi tot mai drastice.

„Nu mai acceptăm această politică ce distruge întregul sector economic, sectorul agricol. Ei trebuie să ştie că măsurile care vor fi luate curând vor pune Franţa într-o situaţie foarte complicată faţă de ţările partenere din Europa. Vor exista distorsiuni în competitivitate şi nu vom putea să ne menţinem statutul de ţară exportatoare”, a spus Christophe Lerebour, fermier.


loading...

Aşa cum au promis, în drumul lor către Paris, fermierii au blocat mai multe autostrăzi. Practic, dincolo de inelul central de circulaţie, pe toate bulevardele care duc spre centrul oraşului se circulă cu dificultate, din cauza blocajelor instalate de fermieri.

Protestatarii au avertizat Guvernul de la Paris că vor bloca toate şoselele care permit accesul în capitala Franţei, pentru a forţa Administraţia Hollande să le asculte păsurile.


 

Sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Agricultorii+francezi+asediaza+Parisul+Un+om+a+murit+si+sase+au+

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite