Alexandru I. Cuza a fost LICHIDAT pentru ca a IESIT din MASONERIE

Distribuie!by Cum s-a folosit Cuza de masonerie pentru Unire Alegerea colonelului Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei, la 5 ianuarie 1859, nu a fost intamplatoare. Cuza, fost parcalab al judetului Covurlui, dar si sef al armatei moldovene, era si conducatorul Lojii masonice “Steaua Dunarii”, cu sediul in Galati. Cum o buna parte dintre militantii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cum s-a folosit Cuza de masonerie pentru Unire

Alegerea colonelului Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei, la 5 ianuarie 1859, nu a fost intamplatoare. Cuza, fost parcalab al judetului Covurlui, dar si sef al armatei moldovene, era si conducatorul Lojii masonice “Steaua Dunarii”, cu sediul in Galati. Cum o buna parte dintre militantii politici pentru Unire erau, la randul lor, masoni, propunerea lui Cuza pentru tronul Moldovei a parut tuturor fireasca. In Bucuresti, vestea desemnarii acestuia ca domn al principatului- sora a rezolvat multe dintre dilemele unionistilor din Tara Romaneasca. Alegerea lui Cuza in Moldova le-a oferit acestora solutia ideala acceptabila si din perspectiva marilor puteri ale vremii.

 

Decizia a fost pecetluita in Hotelul Concordia

 

In seara de 23 ianuarie, unionistii munteni s-au intalnit in apartamentul 5, de la etajul 1 al Hotelului Concordia, de pe strada Smardan din Bucuresti, fosta Ulita Nemteasca. Aici, au hotarat renuntarea la alte propuneri si sustinerea candidaturii lui Cuza si la domnia Tarii Romanesti.

 

A doua zi, toti cei 64 de deputati din camera legislativa a Munteniei, indiferent de opiniile anterioare, si-au dat votul pentru alegerea lui Alexandru Ioan Cuza si ca domn al Tarii Romanesti. Incepea o domnie de 7 ani, esentiala pentru procesul de faurire a Romaniei moderne, scrie piatza.net.

 

Dupa ce a ajuns domnitor, a dat foc Templului masonic

 

Ulterior, Cuza a intrat in conflict cu multi dintre fostii aliati politici, dar si cu masoneria, reformele sale si tendinta spre un regim

 

dictatorial nefiind pe placul acestora. Mai mult, in decembrie 1860, Cuza a inchis chiar Loja masonica al carei Venerabil fusese, iar in octombrie 1864 a incendiat Templul Lojii “Inteleptii lui Heliopolis”, unde se regrupasera multi dintre fostii membrii din Loja “Steaua Dunarii”.

 

Riposta acestora a fost ferma. In noaptea de 10 spre 11 februarie 1866, Cuza a fost silit sa abdice si sa ia calea exilului. Stabilit la Florenta, Italia, a murit la 15 mai 1873, la Heidelberg, in Germania, unde se afla pentru un consult medical. Avea doar 53 de ani.
Sursa: cultural.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Blesteme care si-au facut efectul: Casa Alba, Superman si Poltergeist- Coincidente halucinante!
Leonardo Di Caprio e socat de ce se intampla cu padurile din ROMANIA!!! Drujbarii lui Iohannis si lui Dragnea nu reactioneaza!
ÎNCĂ O PALMĂ DATĂ POPORULUI ROMÂN. Klaus Iohannis își trimite consilierii pe 24 Ianuarie la manifestările dedicate Unirii Principatelor, în timp ce el va pleca din țară la Strasbourg. UNIREA PRINCIPATELOR BATJOCORITĂ.
DUSMANUL CANCERULUI SI AL PSORIAZISULUI STA CHIAR LA TINE IN FRIGIDER!
Operaţiunea Paperclip a dus în SUA 1600 de oameni de ştiinţă nazişti criminali de razboi şi ofiţeri SS au căpătat poziţii proeminente în comunitatea ştiinţifică din SUA "Paperclip" înseamnă agrafă de birou.
Scrisoarea unui programator catre Arafat cu privire la vaccinare, opreste-te si citeste ca sa nu zici pe urma ca nu stiai!
Casa asta se construiește singură în 10 minute și o poți muta oricând, oriunde
Noi am creat si finantat MISCAREA FEMINISTA ca sa putem TAXA ambele sexe, sa trimitem femeile la munca si sa le controlam copii ( la scoala, gradinita)
VIDEO: cum sa fii sanatos si sa traiesti mult. Dr. Calin Marginean CE ALIMENTE si stil de viata sa adoptam
Medic din Sibiu a analizat proeictul legii vaccinurilor: Cei care au lucrat la proiect au primit in trecut sponsorizari de la firme producatoare de vaccinuri, listele sunt publice si sunt sume considerabile
De ce nu maninc carne. Partea 1|Olivia Steer
Brasov- Piata Sfatului si Republicii in 1992
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite