Alo domnule presedinte, parlamentari, Ministerul Sanatatii? Priviti cum arata un spital din Brasov! Va intereseaza?

Distribuie!by In urma cu ceva timp, presedintele tarii a vizitat un spital privat din Brasov insa a omis sa il viziteze si pe acesta. In timp ce parlamentarii au salarii de seici, spitalele din Romania arata ca in vremea Evului Mediu. Va convine nu? Renovările din aripa veche se desfăşoară […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

In urma cu ceva timp, presedintele tarii a vizitat un spital privat din Brasov insa a omis sa il viziteze si pe acesta. In timp ce parlamentarii au salarii de seici, spitalele din Romania arata ca in vremea Evului Mediu. Va convine nu?

Renovările din aripa veche se desfăşoară neglijent, fără să ţină cont de pacienţi.


O curte mizerabilă şi plină de bălării, acoperiş distrus şi tencuieli scorojite! Aşa arată exteriorul Pavilionului Astra, cel în care se pregăteşte mutarea secţiilor de Cardiologie de la Spitalul Judeţean Braşov. Nici în interiorul spitalului lucrurile nu arată deloc bine.


Holurile nu au mai fost zugrăvite de zeci de ani, sunt inflitraţii de apă de la acoperiş, faianţa e ciobită iar pe jos e acelaşi mozaic de pe vremea lui Ceauşescu.

 

Cum lucrările de amenajare a noilor secţii care vor fi relocate de la staţionarul Central sunt în toi, praful, mizeria şi gălăgia domnesc în întreg spitalul.

Doar cabinetele sunt îngrijite

Chiar dacă interiorul cabinetelor medicale arată decent, pe coridoare timpul s-a întors în urmă cu zeci de ani. Pacienţii care sunt nevoiţi să se interneze sau să fie consultaţi în ambulatoriul pavilionul Astra au parte de un decor insalubru.

 

Pereţii vechi sunt încă acoperiţi cu humă scorojită şi îngălbenită şi au urme de infiltraţii.  Faianţa abia se mai ţine pe la unele colţuri iar în mozaicul de pe jos s-au format gropi şi crăpături. Singura nederanjată de peisaj este o pisică pe care echipa RTT a surprins-o plimbându-se nestingherită prin spital.

 

Mizeria şi praful din aripa veche a Pavilionului Astra, aflată în renovare, ajung şi în restul clădirii. Muncitorii au lăsat totul unde le-a fost mai comod, fără să se sinchisească de pericolele la care îi expun pe pacienţi.

Pacienţilor le e silă de ce văd în jur

Şi curtea din spatele pavilionului Astra arată deplorabil. Dacă nu ar fi atât de mizezabilă, pacienţii ar putea ieşi la aer în acest loc. În coşurile de gunoi nu mai încape nimic aşa că resturile ajung pe jos. Tencuiala de pe faţada clădirii are porţiuni mari care stau să cadă iar pe acoperiş au început să crească ierburi.

loading...

 

Curtea s-a transformat în depozit pentru toate lucrurile de care nu mai este nevoie. Paturi, noptiere, birouri, scaune, cutii, saltele şi multe cioburi de la geamurile pe care muncitorii le schimbă au fost azvârlite prin toată curtea. Buruienile completează atmosfera sinistră.

 

„Urât, urât… Eu sunt din Constanţa, nici la noi nu dă pe afară dar aici parcă e sălbăticie aici în spate. Bălării, mizeria asta e mizerie cât încape. Nu-s depozitate cum ar trebui… Ce să mai, zic mizerie! Ieşi de nevoie, dar fără plăcere. Doar aşa, închizi ochii şi stai pe bancă, ca să nu vezi ce e în jur”, spune un domn. „Având în vedere că este renovare acceptăm şi mizeria cu toate că putea să fie mai elegant, mai bine depozitate materialele şi aşa mai departe”, spune alt pacient. „Am zis că e păcat, clădirea e excepţională ca arhitectură, dacă se bagă ceva bani în ea o să fie foarte bine”, este de părere o doamnă.

„Vom încerca să remediem situaţia”

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care are în subordine Pavilionul Astra, spune că lucrările sunt necesare pentru relocarea secţiilor de cardiologie unde de asemenea vor avea loc lucrări de renovare şi modernizare.

 

„Ce pot să vă spun este că la Astra se lucrează în momentul de faţă din venituri proprii pentru igienizarea spitalului şi pentru reparaţiile curente. Ceea ce mi-aţi relatat şi arătat o să transmit mai departe comitetului director, vom încerca să remediem situaţia şi să luăm măsurile cuvenite cât mai rapid”, a promis Marius Leonte, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

 

Situaţia corpului Astra este similară celei de la staţionarul Mârzescu – ambele sunt clădiri vechi în care zeci de ani investiţiile au fost minimale şi s-au efectuat cu precădere în cabinetele medicilor şi pe secţii.

http://stiri.rttbrasov.ro:8085/SitePages/DetaliiStire.aspx?idc=4414

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Cum sunt exploatați românii la cules lalele în OLANDA? Legaţi în hamuri și ghemuţi
VIDEO – Cum să faci din două becuri stricate o mașină de cafea
Leon Dănăilă, geniul neurochirurgiei mondiale care locuiește în chirie și merge cu metroul și cu autobuzul: Am peste 40.000 de operații și inima plină. Sunt cel mai bogat om din lume!
ANAF recunoaste ca MULTINATIONALELE fraudeaza statul ROMAN!
Generalul Iulian Vlad: cu pregatirea juridica pe care o am pot spune ca procesul Ceausestilor va ramane o rusine in justitia romaneasca, mai rau decat in epoca stalinista unde se respectau cel putin niste prevederi procedurale!
Biris care a introdus 5% taxa pe sanatate obligatorie si la cei fara venit, nu plateste taxe decat AFARA!!!
VIDEO: Preot rus predicand in 2007 impotriva cipurilor. Judecatoria a considerat predicile sale extremiste. Ierarhii i-au interzis sa mai slujeasca. In 2010 a murit de cancer
CUTREMUR/La Beba Veche se montează CORTURI/28.000 de REFUGIAȚI vor VENI în România!!!/Surse MAI
De ce apa îmbuteliată este una dintre cele mai mari FARSE din istoria modernă, lucru valabil şi pentru România
Charles Darwin a creat teoria evolutiei. A fost de asemenea si un mason de grad inalt, insemnand ca il venera in secret pe Lucifer ( Satana). Concluzia: teoria evolutiei a fost creata de un satanist de rang inalt
Florentin Scalețchi- comandant de navă: Lazăr mi-a furat 12 ani și jumătate de viață deși Ceaușescu dăduse decret de eliberare
Romania lucrului bine facut: Bani pentru armament in loc de autostrazi, scoli, spitale
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite