ANAF a depus banii primiti de 2 copii autisti prin redirectionarea veniturilor, altui ONG care a cheltuit banii si nu ii poate returna! Raspuns ANAF: a gresi e omeneste!

Distribuie!by O familie cu doi copii bolnavi de autism a fost lăsată fără banii care ar fi trebuit să asigure terapiile copiilor, dintr-o eroare a ANAF. Mai exact, suma de 31.000 de lei strânsă de asociația „Alex, Radu şi autismul” prin redirecționarea a 2% din profitul a peste 400 de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

O familie cu doi copii bolnavi de autism a fost lăsată fără banii care ar fi trebuit să asigure terapiile copiilor, dintr-o eroare a ANAF. Mai exact, suma de 31.000 de lei strânsă de asociația „Alex, Radu şi autismul” prin redirecționarea a 2% din profitul a peste 400 de contribuabili, a fost virată altui ONG, din Bucureşti, Kola Kariola. Din greșeala ANAF. Problema este că ONG-ul care s-a trezit peste noapte cu conturile pline, nu s-a întrebat d eunde provin banii., ci i-a cheltuit rapid.

Alex și Radu au 7, respectiv 9 ani, și sunt amândoi autiști. Terapiile de care au nevoie pentru a crește sănătos se ridică la 3.500 de lei lunar. Anul acesta ar fi trebuit să își permită terapie cu delfini, din donațiile primite.


Georgiana Boian, mama celor doi copii cu autism, a făcut demersuri către ANAF Timişoara pentru returnarea banilor virați din greșeală în contul ONG-ului din București, însă nu a primit niciun răspuns oficial. „Anul acesta în mai, după o lungă așteptare și după câteva plimbări ca la ping-pong, am descoperit că banii au fost virați, dar într-un cont de RZBR… iar noi avem ING. Au virat banii in contul altui ONG. O nimica toată… vreo 31.000 lei. Celălalt ONG ridică din umeri, că nu au cum să îi oblige să îi restituie și că oricum i-au cheltuit. Fiscul, dupa hârtii oficiale și întrebări neoficiale, îmi comunică sec că îmi voi primi banii în decembrie, când o să intre banii în contul celorlalți. Nu contează ca eu am de plătit terapii, grădiniță, shadow etc… Nu contează că 400 de oameni au semnat, au ales să redirecționeze către noi. Nu contează nimic… Să așteptăm… Acum întreb eu: ce vină au copiii mei? Cum o să achit eu 3.500 lunar? De unde? Dacă întrerup terapiile, ei regresează. De ce? Cine a greșit și cine își asumă vina?”, a scris mama plină de dezgust şi diperare într-un mesaj postat pe Facebook.

loading...

De cealaltă parte, conducerea ANAF Timişoara recunoaște greșeala angajatului, însă se scuză spunând că este foarte mult de muncă la preluarea acestor formulare, iar astfel de erori sunt umane. Instituția, scrie Pressalert, va trimite somații către ONG-ul din București, astfel ca, în momentul în care acesta va avea bani în cont, cu ajutorul băncii, sumele vor fi poprite. (Sursa foto: Facebook)


http://evz.ro/functionar-anaf-a-gresi-e-omeneste-banii-primiti-de-doi-copi.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite