Asa arata lumea|Un procent din populatie detine averea globala

Distribuie!by Cei mai bogați 1% din populația lumii vor ajunge în curând să dețină peste jumătate din avuția mondială, arată un studiu Oxfam citat de BBC. Aceasta declaratie nu face decat sa ne confirme afirmatiile lui Ceausescu ca “un mic grup de bogati, care folosesc simboluri, asupresc planeta si tarile […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cei mai bogați 1% din populația lumii vor ajunge în curând să dețină peste jumătate din avuția mondială, arată un studiu Oxfam citat de BBC.

Aceasta declaratie nu face decat sa ne confirme afirmatiile lui Ceausescu ca “un mic grup de bogati, care folosesc simboluri, asupresc planeta si tarile in curs de dezvoltare”.


 

Conform sursei citate, un procent din populația lumii era, în anul 2009, în posesia a 44% din averea globală dar acest nivelul a crescut la 48% în ultimul an.

Dacă tendința actuală se menține, cei 1% cei mai bogați dintre contemporani vor stăpâni în 2016 peste 50% din bogățiile la nivel planetar, estimează Oxfam.


Datele organizaţiei sunt susţinute de cele publicate în octombrie anul trecut de Credit Suisse. Acestea arătau, de asemenea, că un procent din populaţia globală dispune de circa jumătate din bunăstarea la nivel mondial.

Publicarea acestui studiu a fost făcută, nu întâmplător, odată cu deschiderea Forumului Economic Mondial de la Davos, reuniunea anuală la care participă lideri politici și businessmani de top din toată lumea.

Winnie Byanyima, director executiv Oxfam, care co-prezidează reuniunea de la Davos, cere acțiuni urgente pentru a reduce decalajul dintre bogați și săraci.

Într-o declarație înaintea deschiderii lucrărilor la Davos, ea a apreciat că nivelul global de inechitate este, pur şi simplu, şocant.

Potrivit lui Byanyima, este timpul ca liderii să îşi asume faptul că „interesele legitime puternice” stau în calea unei lumi mai echitabile şi mai prospere.

Afacerile în maniera uzuală nu reprezintă o alegere lipsită de costuri. Eşecul în a adresa inegalitatea va da înapoi lupta anti-sărăcie cu zeci de ani. Săracii sunt de două ori mai afectaţi de creşterea inegalităţii: ei primesc mai puţin din rezultatul activităţii economice şi, deoarece inegalităţile extreme afectează creşterea economică, este mai puţină bunăstare de distribuit”, a spus ea.

loading...

Organizaţia sa cere guvernelor un plan în şapte puncte pentru tratarea inechităţilor, plan care include combaterea evaziunii fiscale practicate de companii şi eforturi pentru un salariu minim pentru toţi muncitorii.

Oxfam a surprins anul trecut la Davos după ce a dezvăluit că 85 dintre bogaţii lumii au tot atâta avuţie cât cei mai săraci 3,5 miliarde de oameni.

Anul acesta, datele Oxfam arată că, dacă 1% deţin 48% din bogăţia planetară, restul de 52% este în mâinile a 20% cei mai înstăriţi.

Nivelul de bogăţiei printre cei 1% este de 2,7 milioane de dolari. Pentru restul populaţiei adulte, media avuţiei este de doar 3,85 de dolari.

BBC mai notează că studiul Oxfam atrage atenţia nu doar asupra reuniunii de la Davos ci şi asupra discursului anunţat al preşedintelui Barack Obama despre starea naţiunii, de la care se aşteaptă un apel la creşterea taxelor pentru bogați pentru a ajuta clasa de mijloc.

sursa paginadepolitica.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Cum sa scapati de pietrele la fiere fara operatie- cauza tuturor bolilor
Ce industrie a avut Brăila şi cum s-a ales praful de tot
Minciuna are picioare scurte. În Suedia sunt 97 de spitale la 4.000 de biserici, în SUA sunt 350.000 de biserici la 5.500 de spitale. România are un spital la 43.000 de locuitori, SUA are 1 la 56.000. CIFRELE
ZECE motive pentru care ar trebui sa ierti persoana pe care o urasti cel mai mult
CELE 3 GRESELI PRINCIPALE PE CARE LE FACI IN TIMPUL RUGACIUNII!
Da! Am fost mințiți de rege și de echipa sa de măsluitori! Iată ce se afla în valizele cu care a plecat Mihai: „două vagoane care au fost atașate la acceleratul de Berna. Conțineau 2 masini recent achizitionate de rege, covoare, lucrari de arta, cateva cufere si valize secrete”.
Alexandra Kollontai, mâncătoarea de bărbaţi care promova sexul fără limite în dauna familiei, bolşevica aflată la originea sărbătorii de 8 Martie
Occidentul a distrus Romania dupa 90 ca aveau nevoie de forta de munca ieftina
VIDEO: Romani impotriva VACCINARII OBLIGATORII / Vorbesc: medici, farmacisti, doctori, profesori univesitari, matematicieni, actori, artisti, fondatori de asociatii si nu in ultimul rand, mame de copii vatamati de vaccinuri
Casa Albă acuză mass-media de „raportări false" în activitatea de informare de la învestirea lui Donald Trump. Cum s-a făcut de râs din nou presa din SUA
VADIM striga de mult prin televiziunile corupte despre LIVIU MIHAIU ca a luat bani de la Vantu si Patriciu, dar nu il credea nimeni
UN FOST VIOLATOR DIN VASLUI A AJUNS DEPUTAT IN PARLAMENTUL ROMANIEI!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite