Asa arata lumea|Un procent din populatie detine averea globala

Distribuie!by Cei mai bogați 1% din populația lumii vor ajunge în curând să dețină peste jumătate din avuția mondială, arată un studiu Oxfam citat de BBC. Aceasta declaratie nu face decat sa ne confirme afirmatiile lui Ceausescu ca “un mic grup de bogati, care folosesc simboluri, asupresc planeta si tarile […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cei mai bogați 1% din populația lumii vor ajunge în curând să dețină peste jumătate din avuția mondială, arată un studiu Oxfam citat de BBC.

Aceasta declaratie nu face decat sa ne confirme afirmatiile lui Ceausescu ca “un mic grup de bogati, care folosesc simboluri, asupresc planeta si tarile in curs de dezvoltare”.


 

Conform sursei citate, un procent din populația lumii era, în anul 2009, în posesia a 44% din averea globală dar acest nivelul a crescut la 48% în ultimul an.

Dacă tendința actuală se menține, cei 1% cei mai bogați dintre contemporani vor stăpâni în 2016 peste 50% din bogățiile la nivel planetar, estimează Oxfam.


Datele organizaţiei sunt susţinute de cele publicate în octombrie anul trecut de Credit Suisse. Acestea arătau, de asemenea, că un procent din populaţia globală dispune de circa jumătate din bunăstarea la nivel mondial.

Publicarea acestui studiu a fost făcută, nu întâmplător, odată cu deschiderea Forumului Economic Mondial de la Davos, reuniunea anuală la care participă lideri politici și businessmani de top din toată lumea.

Winnie Byanyima, director executiv Oxfam, care co-prezidează reuniunea de la Davos, cere acțiuni urgente pentru a reduce decalajul dintre bogați și săraci.

Într-o declarație înaintea deschiderii lucrărilor la Davos, ea a apreciat că nivelul global de inechitate este, pur şi simplu, şocant.

Potrivit lui Byanyima, este timpul ca liderii să îşi asume faptul că „interesele legitime puternice” stau în calea unei lumi mai echitabile şi mai prospere.

Afacerile în maniera uzuală nu reprezintă o alegere lipsită de costuri. Eşecul în a adresa inegalitatea va da înapoi lupta anti-sărăcie cu zeci de ani. Săracii sunt de două ori mai afectaţi de creşterea inegalităţii: ei primesc mai puţin din rezultatul activităţii economice şi, deoarece inegalităţile extreme afectează creşterea economică, este mai puţină bunăstare de distribuit”, a spus ea.

loading...

Organizaţia sa cere guvernelor un plan în şapte puncte pentru tratarea inechităţilor, plan care include combaterea evaziunii fiscale practicate de companii şi eforturi pentru un salariu minim pentru toţi muncitorii.

Oxfam a surprins anul trecut la Davos după ce a dezvăluit că 85 dintre bogaţii lumii au tot atâta avuţie cât cei mai săraci 3,5 miliarde de oameni.

Anul acesta, datele Oxfam arată că, dacă 1% deţin 48% din bogăţia planetară, restul de 52% este în mâinile a 20% cei mai înstăriţi.

Nivelul de bogăţiei printre cei 1% este de 2,7 milioane de dolari. Pentru restul populaţiei adulte, media avuţiei este de doar 3,85 de dolari.

BBC mai notează că studiul Oxfam atrage atenţia nu doar asupra reuniunii de la Davos ci şi asupra discursului anunţat al preşedintelui Barack Obama despre starea naţiunii, de la care se aşteaptă un apel la creşterea taxelor pentru bogați pentru a ajuta clasa de mijloc.

sursa paginadepolitica.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite