ATEII vor sa ridice un TEMPLU la Londra

Distribuie!by Scriitorul, filozoful si jurnalistul elvetian Alain de Botton, care in prezent traieste la Londra, a anuntat ca ateii isi vor construi un “templu” in capitala Marii Britanii. Paradoxal este ca exact aceia care combat religiozitatea in general au ajuns sa adopte simbolistici ce tin de credinta. “Templul de veneratie”, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Scriitorul, filozoful si jurnalistul elvetian Alain de Botton, care in prezent traieste la Londra, a anuntat ca ateii isi vor construi un “templu” in capitala Marii Britanii. Paradoxal este ca exact aceia care combat religiozitatea in general au ajuns sa adopte simbolistici ce tin de credinta.
“Templul de veneratie”, care va fi proiectat de firma de arhitectura Tom Greenall, ar urma sa fie practic un turn negru cu o inaltime de 46 de metri iar fiecare centimetru va onora varsta probabila a Pamantului, de 4,6 miliarde de ani, scrie Huffington Post.
Alain de Botton si-a exprimat dorinta ca in viitor astfel de turnuri sa fie construite in mai multe orase britanice. Acesta nu a precizat insa nici macar cand vor incepe lucrarile la “templul” londonez, care ar costa in jur de 1 milion de lire sterline. El a mai precizat ca jumatate din suma a fost deja stransa. Ca un fapt divers, cea mai recenta carte a scriitorului, publicata anul acesta, se numeste “Religia pentru Atei”.
Initiativa elvetianului a atras insa critici din partea altor atei proeminenti din Anglia, precum profesorul universitar Richard Dawkins, care sustine ca ridicarea unui “templu” de catre atei este “o contradictie a termenilor”. Acesta a mai declarat pentru The Guardian ca banii destinati constructiei inedite ar fi mai bine folositi pentru construirea de “scoli seculare” de unde religia sa fie eliminata total. Sursa: FrontPress.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite