Austriacul care ne lasă de zece ani fără păduri

Distribuie!by Gerald Schweighofer a venit în România în 2003 ca investitor străin, cu planul de a face afaceri cu lemn. A început cu o fabrică la Sebeş şi se pregăteşte să o deschidă pe a cincea. Astăzi, cam 89.000 de vagoane de tren pline cu buşteni intră anual pe porţile […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Gerald Schweighofer a venit în România în 2003 ca investitor străin, cu planul de a face afaceri cu lemn. A început cu o fabrică la Sebeş şi se pregăteşte să o deschidă pe a cincea. Astăzi, cam 89.000 de vagoane de tren pline cu buşteni intră anual pe porţile fabricilor sale. Într-un vagon de tren intră circa 45 de metri cubi de lemn, iar firma austriacului prelucrează anual circa patru milioane de metri cubi.

Deşi au circulat multe zvonuri despre el, omul de afaceri nu este implicat în nici o cercetare penală, nefiind suspectat de vreo încălcare a legii. Lucrează “nemţeşte”, cu documente, fără să taie vreun copac fără acte şi fără să cumpere vreun buştean “la negru”.


Este drept că a beneficiat încă de la început de oarecare ajutor din partea oamenilor politici de pe la noi, dar asta este altă poveste.

O lege l-a scos din Austria

Probabil că prin 2001, când era încă asociat cu marea companie italiană de exploatare a lemnului, Stora Enso Timber, Gerald Schweighofer nici nu auzise de Rădăuţi, Siret sau Sebeş. Însă o schimbare legislativă din Austria, care viza conservarea pădurilor şi exploatarea sustenabilă a pădurilor, era deja pregătită şi urma să intre în vigoare din 2002.


O altă lege l-a adus în România

Iar efectele vizitelor sale au început să se vadă. Cumva a reuşit să intervină pe lângă fostul prim-ministru Adrian Năstase pentru adoptarea în regim de urgenţă a două acte normative prin care s-au creat, practic, condiţiile demarării exploatării masive a fondului forestier de orice firmă din România sau de oriunde.

loading...

A fost promovată o ordonanţă de urgenţă pentru încheierea de către Regia Naţională a Pădurilor a contractelor de vânzare- cumpărare pe termen lung a masei lemnoase, aprobată în acelaşi an prin lege. În 2003, când au început licitaţiile, doar firma lui Schweighofer avea capacitatea de a prelua aceste contracte – ceea ce s-a şi întâmplat.

Au urmat zece ani de prosperitate pentru investitorul austriac. Acum are patru fabrici în România, iar la anul o deschide pe a cincea. Asta, deşi cu numai un an în urmă spunea că nu va mai deschide încă o fabrică.

Nici nu e de mirare dacă e să observăm ce bani a făcut doar în ultimii cinci ani: profit net de 330 milioane de euro în perioada 2008 -2013 şi o cifră de afaceri cumulată de 1,9 miliarde de euro.Echivalentul în lemn este uriaş.

http://www.paginadeagricultura.ro/austriacul-care-ne-lasa-de-zece-ani-fara-paduri/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

O mamă și o actriță cunoscută denunță prăpădul făcut de vaccinuri și spune că noua lege este mânată de interese financiare: Vaccinul te face viitor consumator de spitale și medicamente
Inginer constructor: industria Romaniei era in 1980 pe locul 8 in lume, noi am transformat-o dupa revolutie intr-un morman de "Fier vechi"
Nu pot fi numite CONSPIRATII: VIDEO- Ritual masonic cu Sorin Blejnar şi, posibil, Bogdan Licu, adjunctul procurorului general al României, plus alte personaje publice
Povestea Băiatului transformat în Fetiță, care a redevenit Bărbat și s-a sinucis
Curtea Constituțională din Turcia a decis: Vaccinarea copiilor NU poate fi făcută FĂRĂ acordul părinților
DAȚI MAI DEPARTE SA ȘTIE TOȚI ROMÂNII: Dezastru! | Ce ascunde Victor Ponta românilor până după alegerile prezidențiale
Ultima postare pe Facebook a lui Andrei Gheorghe: voi continua sa trollez popi, ingeri catedrale, homofobi, legionari si alte asemenea fapturi imbecile
Domnul nu-ți va trimite omul pe care ți-l imaginezi tu, ci pe cel care „va fi ție spre mântuire”
Marturisirile unui copil de 4 ani COLTON BURPO care a fost in moarte clinica: " Nu poate merge nimeni in rai daca nu il are pe Iisus Christos in inima"!!!
“– Părinte Calistrat, ați spus ca bolile sunt rezultatul păcatelor! Copiii mici, bolnavi, ce păcate au?”
Mister nerezolvat sau minune? Un om a cazut in New York de la etajul 47 si a supravietuit
Cum sa te VINDECI de orice boala: AURUL organic produs de CORPUL UMAN
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite