Biserica Ortodoxă avertizează creștinii: Yoga nu este un exercițiu, ci un act de închinare/Yoga e cam ceea ce a încercat și Adam în Eden și anume: o auto îndumnezeire, o îndumnezeire fără de Dumnezeu

Distribuie!by   Biserica Ortodoxă a Greciei organizează duminică un eveniment prin care vrea să atragă atenția asupra unor tendințe periculoase pentru viața spirituală a unui creștin printre care: yoga, pilates și meditație, informează agenția Basilica, citând publicația Orthochristian. „Yoga nu este un exercițiu, ci un act de închinare”, atrage atenția Mitropolitul Nectarie […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Biserica Ortodoxă a Greciei organizează duminică un eveniment prin care vrea să atragă atenția asupra unor tendințe periculoase pentru viața spirituală a unui creștin printre care: yoga, pilates și meditație, informează agenția Basilica, citând publicația Orthochristian.
„Yoga nu este un exercițiu, ci un act de închinare”, atrage atenția Mitropolitul Nectarie de Argolis potrivit Greek City Times, potrivit sursei citate.
„Când facem în Biserică fie metanii mari fie închinăciuni, nu o facem din motive de fitness. Facem o mărturisire către Dumnezeu. Este un lucru similar cu ceea ce fac oamenii prin yoga, asta încercăm să explicăm”, a declarat ierarhul grec.
Conferința intitulată „Tendințe periculoase: Yoga, pilates și meditație” va avea loc duminică la Galeria de Cultură și Artă „Alexandru cel Mare” din Argolis.
Vor fi dezbătute aspecte referitoare la adevărul despre yoga dincolo de simplu exercițiu fizic, fundalul apariției yoga, înțelesul diferitelor posturi și exerciții cunoscute, meditația, implicațiile acestora în viața creștinului practicant.
Biserica Ortodoxă Greacă a exprimat poziția vizavi de acest subiect și în 2014 când a criticat inițiativa ONU de a declara ziua de 21 iunie drept Ziua Internațională a Yoga.
După cum explică sinodul Bisericii Greciei, posturile adoptate de persoanele care practică yoga au fost create ca gesturi de venerare a zeităților din Panteonul Hindus și sunt considerate a fi daruri către acestea.
Și Biserica Ortodoxă Română are o poziție asemănătoare. Pr. David Pestroiu spune că că yoga este o practică de proveniență orientală definitorie pentru hinduism și sectele derivate din acesta.
„Pentru un creștin ortodox, yoga rămâne o simplă formă de manifestare a religiozității respective, care trebuie privită cu toleranța specific creștină, atâta vreme cât se manifestă în arealul etnocultural în care s-a dezvoltat religia în cauză”, explică profesorul Facultății de Teologie din București.
Marele duhovnic, Arsenie Papacioc, considera și el yoga drept „o erezie”. Părintele Vasile Gavrilă spunea la Trinitas TV că „a practica yoga înseamnă a părăsi calea aratată de Dumnezeu prin revelație și a alege o altă cale, străină de spiritul și de duhul și de Adevărul revelat”.
„Yoga e cam ceea ce a încercat și Adam în Eden și anume: o auto îndumnezeire, o îndumnezeire fără de Dumnezeu. Aici ne duce practica yoga, ceea ce nu este potrivit cu creștinismul și de-aceea nu trebuie practicată”, a conchis el.
https://www.activenews.ro/stiri-social/Biserica-Ortodoxa-avertizeaza-crestinii-Yoga-nu-este-un-exercitiu-ci-un-act-de-inchinare-Yoga-e-cam-ceea-ce-a-incercat-si-Adam-in-Eden-si-anume-o-auto-indumnezeire-o-indumnezeire-fara-de-Dumnezeu-158014

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
Close
Citește mai multe:
Rapperul Cedry2k, cenzurat pentru „incorectitudine politică”- pentru ca promoveaza valori crestine, pe Radu Gyr, sfintii inchisorilor si nu e gay friendly

Femeia care se masculinizează şi bărbatul care tinde să se feminizeze. Cât de gravă e inversarea rolurilor între bărbaţi şi femei

Efrem Sirul despre sfârșitul lumii și despre durerile oamenilor sub domnia lui Antihrist

S-a deschis Biserica lui Lucifer in Montenegro, Columbia

Ponta spune adevarul in sfarsit: UE nu doreste autostrada Comarnic-Brasov din motive economice| Germania este un exportator de hrana multa si proasta!!!

Închide