Biserica Ortodoxă se ridică ( in sfârșit) împotriva lui Klaus Iohannis

Distribuie!by Preşedintele României a atacat Biserica Ortodoxă Română. Puţini au sesizat acest aspect al şarjei lui Klaus Iohannis de marţea trecută la adresa celor care au sprijinit Referendumul pentru Familie. Şi, pentru prima oară după 1989, BOR contraatacă deschis, în rafală. Toate cultele religioase din România (cu excepţia notabilă a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Preşedintele României a atacat Biserica Ortodoxă Română. Puţini au sesizat acest aspect al şarjei lui Klaus Iohannis de marţea trecută la adresa celor care au sprijinit Referendumul pentru Familie. Şi, pentru prima oară după 1989, BOR contraatacă deschis, în rafală.

Toate cultele religioase din România (cu excepţia notabilă a Bisericii Evaghelice de Confesiune Augustană, de care aparţine Iohannis) au sprijinit deschis Referendumul pentru Familie, însă în mod firesc implicarea Bisericii Ortodoxe a fost de departe cea mai importantă.


Or, în conferinţa susţinută marţea trecută preşedintele României a afirmat explicit: „Cei care au promovat referendumul au fost orice numai toleranţi nu.”

Tonul atacului prezidenţial a fost de o duritate fără precedent, depăşind acel „fanatism religios” cu care îi gratula pe promotorii referendumului în octombrie 2016. „Infatuaţi”, „ură”, „intoleranţă”, „tratat cu flit” sunt termeni care rareori pot fi auziţi în gura unui şef de stat la adresa unei părţi atât de importante din poporul său (circa un sfert).


Iată cum a sunat acea declaraţie făcută la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean / om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către One World România:

„Cei care au promovat referendumul au fost orice numai toleranţi nu. Dar românii au fost mult deasupra acestui discurs. Au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura şi, pur şi simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit. Dacă vrem să revenim la conceptul acela ‘înţelepciunea mulţimii’, românii au fost mult deasupra clasei politice, cel puţin a acelei părţi care a promovat agresiv şi cu un discurs bazat de multe ori pe ură şi intoleranţă acel referendum. Românii au demonstrat că sunt un popor deschis, înţeleg şi, la o adică, acţionează cu totul şi cu totul altfel decât se aşteaptă unii politicieni şi unii sociologi.”

„Ofensarea a 4 milioane de români”

Reacţia Bisericii, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Vasile Bănescu, a fost fulgerătoare, tăioasă, dar de o eleganţă care i-a lipsit lui Iohannis. A doua zi, într-un comentariu pentru „Ştiri pe surse”, Bănescu, puncta:

„A idolatriza toleranța (care are stabilimentele ei) și care nu doar că nu e automat și în orice context o virtute, dar care practicată fără discernământ poate destructura etic o societate (de exemplu, toleranța față de corupție, față de disoluția familiei, față de siluirea ordinii morale, față de asaltul marginii asupra centrului etc.), este ceva lipsit de claritate spirituală.

A ofensa peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi validate de istorie, nu de toane ideologice, și fără de care o societate face implozie, români care nu s-au lăsat îmbrobodiți de valul imens și murdar de manipulare mediatică, cărora li se adaugă alte milioane de români care gândesc familia naturală în aceiași termeni, dar care au fost influențați de această manipulare, nu are în sine nimic aristocratic.

A jubila incitator, lipsit de imparțialitate și eleganță în fața confruntării civice dintre cei care ‘dau cu flit’ normalității și cei care vor să o apere democratic, nu are în sine nimic constructiv. Asemenea atitudini – toate, în răspăr cu creștinismul asumat ca mod de viață – exprimă sumar, dar edificator viziunea post-modernă lipsită de imaginație morală a lui homo eticus trăitor în sterilizantul ev media și în epoca post-adevăr.”

Comunismul „tolerant” al preşedintelui

În ziua imediat următoare, a fost rândul unui înalt ierarh al BOR să reacţioneze cu o ironie muşcătoare la adresa lui Iohannis. Iată ce scria joi Prea Sfinţitul Ignatie, Episcopul Huşilor, pe contul său de Instagram:

„Având în fundal definiţia lui Nietzsche despre nihilism, Klaus Werner Iohannis a devenit nihilist cu acte în regulă.Ce înseamnă nihilismul? Faptul că valorile cele mai înalte se devalorizează. Dragostea fără de măsură faţă de minorităţile sexuale (vai de mine, e hate speech?) l-a metamorfozat pe domnul preşedinte în agentul dispreţului dozat într-un insecticid – cred că, mai pe româneşte, aşai spune flitului – faţă de ‘majorităţile’ (heterosexuale). Ăsta se numeşte progresism, care este un alt sinonim pentru comunismul ‘tolerant’ al omului recent. Sau „aşa cum se spune popular”, în timp ce unii suntem nişte muşte intolerante, infatuate şi vrednice de a fi ucise cu flitul, alţii sunt oameni cu „minţile luminate” la neonul progresismului şi vrednici să trăiască plenar din pâinea toleranţei neomarxiste. Trag nădejde că eu, o muscă conservatoare, infatuată şi neafiliată politic, am priceput bine, în spiritul fidel al drepturilor omului, ce a vrut să ne transmită domnul preşedinte”.

loading...

Ierarhul a adăugat că reprezentanţii societăţii civile şi cei ai Bisericii trebuie să reacţioneze la declaraţiile lui Klaus Iohannis.

„Vă tăiaţi craca electorală de sub picioare”

Ştafeta atacurilor a continuat şi în ziua următoare, când părintele Eugen Tănăsescu a redactat o scrisoare deschisă adresată lui Klaus Iohannis. Este nu doar poziţia cea mai tranşantă, dar, pentru cine are ochi de văzut, în text se strecoară şi o ameninţare destul de puţin voalată: „Nu cred că țineți neapărat să vă tăiați craca electorală de sub propriile picioare”, scrie la un moment Eugen Tănăsescu, care nu este un preot oarecare şi un excepţional jurnalist, ci şi purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Spicuim, în limita spaţiului, din scrisoarea deschisă:

„Cu respectul cuvenit, permiteți-mi să mă adresez Domniei Voastre. Nu pot crede că cinismul marketingului politic, al jocului electoral, poate da ‘cu flit’ unor milioane de români chiar din balconul prezidențial. Sau că toleranța clamată permanent de Președintele României a devenit intoleranță. Prima dată a fost cum a mai fost. Ați spus ceva de „fanatismul religios”. Elegant, Patriarhia a întors și celălalt obraz, susținând că declarația Președintelui viza solicitarea ultimativă a pastorului Iuga Viorel. Dar ultima declarație a Domniei Voastre nu mai poate fi înțeleasă greșit. (…) Aștept Domnule Președinte să veniți cu scuze, clarificări sau măcar confirmări (…)

Aștept respectuos, Domnule Președinte, să îmi risipiți bănuiala că ați devenit agentul neomarxismului care vrea să repete istoria trimiterii Bisericii în subsolul societății doar pentru vina de a crede. Să-mi alungați gândul speriat că, în secolul XXI, când alți creștini sunt martirizați prin alte părți ale planetei, în România ajung și eu să mă gândesc la un posibil martiraj, sau măcar ceva sancțiuni, doar pentru că diversitatea celorlalți nu tolerează comercial diversitatea mea greu de reeducat moral.

Aștept să-mi risipiți repede temerea că vă puteți folosi de puterea funcției dumneavoastră pentru a impune societății românești agenda unei orientări sexuale pe care 74% dintre români nu o consideră bază a unei căsătorii.

Chiar nu pot crede că vreți să dați cu flit acestor milioane de români, așa cum nu cred că țineți neapărat să vă tăiați craca electorală de sub propriile picioare.

Vă rog, Domnule Președinte, să nu creați imaginea unui Președinte dictator, care, ur mându-și propria părere, uită de democrație și dă cu flit opozanților sau celor ce nu-s pe placul dumnealui. Nu e firesc ca, de la înălțimea funcției dvs. , să dați cu flit chiar democrației. Nici să aruncați paltonul peste opțiunile românilor.”

Omul lui Trump la Patriarh

Un eveniment important, prea puţin mediatizat şi care nu poate fi scos din acest context a avut loc săptămâna trecută. Brad Parscale – şeful de campanie electorală al lui Donald Trump a fost primit de Patriarhul Daniel, după ce a susţinut o conferinţă cu tema „Making Political Marketing Great Again” în Aula Academiei Române. Patriarhul a elogiat faptul că președintele Trump este un protector și un promotor al valorilor religioase și morale tradiționale, în special al valorilor creștine (sesizaţi diferenţa cu Iohannis?). De asemenea, Patriarhul a apreciat faptul că Donald Trump este un bun patriot, care își iubește poporul și țara, respectând, în același timp pe toți cei care apără valorile lor naționale, deodată cu promovarea cooperării internaționale. La rândul său, Brad Parscale a subliniat prețuirea pe care președintele american o acordă tuturor celor care împărtășesc și promovează valori religioase autentice.

https://evz.ro/biserica-ortodoxa-klaus-iohannis-razboi.html?v=347635&page=2

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

„FABRICA DE E-URI”. Am intrat în Aria 51 a industriei alimentare din România
Lupta impotriva Ciobanilor : LEGÂND ÎMBOLNĂVIRILE BEBELUȘILOR DE "BRÂNZĂ" ci nu de Vaccinuri, GUVERNUL SOROȘ A REUȘIT SĂ DISTRUGĂ EXPORTUL DE BRÂNZĂ AL ROMÂNIEI. Comisia Europeană a emis o alertă privind INTERZICEREA brânzei de oaie provenind din România
Platforma de foraj marin GLORIA apartine astazi austriecilor
Solistul trupei Linkin Park, s-a sinucis. Mai precis, l-a chemat la el Satan, cel pentru care lucra
Două românce care locuiesc în Italia au anunţat că se căsătoresc: „Suntem împreună de 15 ani“
Loturi de Mars, Snickers si Milky Way retrase din 55 de tari, inclusiv Romania. Ce a fost gasit intr-un baton de ciocolata
Originea mataniilor si a rugaciunilor repetitive
Nu il huliti pe Dumnezeu si biserica ca s-ar putea sa nu mai aveti timp sa va impacati cu El, iar dincolo e prea tarziu...avem atatea marturii despre chinurile iadului
Iata dovezi ca Moise a trecut Marea Rosie- materiale pe care nu le vezi la stiri VIDEO
SUMMIT UE. IOHANNIS A MINTIT ȘI A ASCUNS CE S-A HOTĂRÂT. Imigranții vor fi aduși cu avionul din Grecia direct în România și în alte tari din Balcani. Câți vin la noi d-le Iohannis?
Europa: va vom sodomiza, fiii vostri vor deveni fetitele noastre si vor asculta de noi, ii vom modela dupa chipul si asemanarea noastra, familia va fi desfiintata, toate legile care interzic homosexualitatea vor fi anulate, in loc vor fi promulgate legi ce promoveaza dragostea intre barbati
De ce nu ne dotam armata cu camioane noi produse in tara la Roman Brașov? Este o lipsa de logica si patriotism, in plus preturile sunt sub piata
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite