Bolnavii din Sânpetru, condamnați la moarte sub conducerea Iohannis

Distribuie!by Cei 85 de pacienți de la unitatea de asistență socială de pneumoftiziologie de la Sânpetru sunt condamnați la moarte, după ce Ministerul Sănătății a alocat ZERO lei pentru medicamente. Este singura unitate din Brașov, care primește pacienți și din Covasna și Prahova. „Am primit în această dimineață fila de buget de la […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cei 85 de pacienți de la unitatea de asistență socială de pneumoftiziologie de la Sânpetru sunt condamnați la moarte, după ce Ministerul Sănătății a alocat ZERO lei pentru medicamente. Este singura unitate din Brașov, care primește pacienți și din Covasna și Prahova.

„Am primit în această dimineață fila de buget de la Ministerul Sănătății, iar pentru medicamente nu am primit niciun ban. Vorbim despre pacienți care au boli pneumoftiziologice, dar aceștia au și boli asociate, precum diabet sau insuficiențe respiratorii”, a declarat Laura Bratosin, directorul instituției.  Anul trecut s-au cheltuit 82.000 de lei pentru medicamente, iar cele care există pe stoc în acest moment ajung pentru o lună. Iar acest lucru se întâmplă în contextul în care săptămâna trecută a fost lansată de Ministerul Sănătății, cu surle și trâmbițe, o strategie de luptă împotriva TBC.


Unitatea de la Sânpetru are dublă finanțare: de la Consiliul Județean Brașov (pentru cheltuilile materiale și de întreținere) și de la Ministerul Sănătății (pentru salariile personalului medicale și tratament).

laura bratosinStandardul de cost pentru un pacient, stabilit prin hotărâre de Guvern, este de 8.804 lei/an. „Ar trebui să ajungem la 750.000 de lei pe an. Mai mult, dacă facem și majorările salariale la cei care au veniturile minime, nu avem banii asigurați. Avem trei medici si zece asistenți. Anul trecut am primit 817.000 lei , iar anul acesta am cerut 914.000 lei și am primit 707.000 de lei”, mai spune Bratosin, care a precizat că va depune mâine o contestație la București.


loading...

Consiliul Județean Brașov a alocat anul acesta 1,720 milioane de lei pentru cheltuieli de personal pe partea nemedicală (infirmiere, îngrijitoare), întreținere, hrană etc.

Bolnavii din Sânpetru, condamnați la moarte de Ministerul Sănătății

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite