Brandurile româneşti cad unul câte unul, răpuse de expansiunea celor străine. Alte două firme româneşti de prestigiu au intrat în insolvenţă

Distribuie!by Criza financiară şi expansiunea agresivă a brandurilor străine în frunte cu Zara, H&M şi Deichmann au „măturat” piaţa locală de îmbrăcăminte şi încălţăminte, primele capete care au picat fiind cele ale retailerilor români care au ales să intre în insolvenţă. În unele cazuri însă finalul a fost falimentul şi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Criza financiară şi expansiunea agresivă a brandurilor străine în frunte cu Zara, H&M şi Deichmann au „măturat” piaţa locală de îmbrăcăminte şi încălţăminte, primele capete care au picat fiind cele ale retailerilor români care au ales să intre în insolvenţă. În unele cazuri însă finalul a fost falimentul şi nu restructurarea.
Leonardo, Jolidon, House of Art şi Tina R sunt toate patru branduri româneşti cu istorie de circa două decenii. Ele au fost lansate pe piaţă în anii ’90, când România nu se afla pe lista de prio­rităţi a nici unui brand mare de la nivel internaţional. În anii de boom economic, când consumul era motorul economiei, businessul celor patru comercianţi duduia, iar ma­gazinele erau deschise pe bandă rulantă.
În ultimii ani însă, ele au intrat în insolvenţă sau chiar în faliment. Retailerul de încălţăminte Leonardo, spre exemplu a fost liderul pieţei de la înfiinţare până în 2013, iar în cel mai bun moment reţeaua ajunsese să numere peste 200 de magazine doar în România, potrivit zf.ro. Antreprenorul Florin Panea, fondatorul companiei, îşi încercase norocul şi pe alte pieţe europene, însă aceste magazine au fost primele închise în criză.
Un model similar a urmat şi Jolidon, care avea în anii de boom peste 80 de magazine în România, dar şi unităţi proprii sau în franciză pe pieţele externe. Acestora li se adăugau exporturi către peste 50 de pieţe. Leonardo este astăzi în faliment, cu afaceri anul trecut de sub 100 mil. lei, faţă de jumătate de miliard de lei în boom, iar Jolidon în insolvenţă cu pierderi anuale mai mari ca businessul de 64 mil. lei şi cu datorii de 256 mil. lei.
Alte două branduri mari din România sunt pe cale de dispariţie. Este vorba despre Tina R şi House of Art, care au intrat în insolvenţă, nemaifăcând faţă expansiunii pe piaţă a firmelor străine.
http://www.activenews.ro/economie-consumator/Brandurile-romanesti-cad-unul-cate-unul-rapuse-de-expansiunea-celor-straine.-Alte-doua-firme-romanesti-de-prestigiu-au-intrat-in-insolventa-119163

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

99 de parlamentari tradatori au votat pro-vaccinare, unul s-a abtinut, tradatorii au fost votati de poporul roman, depopularea masiva a inceput!
Oribil: Sute de CADAVRE au fost găsite într-o GROAPĂ la un orfelinat din SCOTIA | din nou se confirma "teoria" ca orfelinatele sunt surse pentru pedofilii si elita regala din societatile secrete!
MERKEL CATRE pisoiul CIOLOS: NU VRETI REFUGIATI? ADIO SCHENGEN!
Credeați că l-au făcut pentru că ne iubesc? Filmul "Wild Carpathia" a fost realizat pentru a convinge milionari străini să cumpere PĂDURE în România. Până acum au cumpărat 16.000 de hectare. Prințul Charles, implicat în afacere
Un istoric agnostic demonstrează existenţa lui Iisus
Danone recunoaşte că a minţit consumatorii. Activia şi Actimel nu au efecte benefice asupra sănătăţii
În timp ce România se afundă în sărăcie, OMV-Petrom îi îmbogăţeşte pe străini. Profit URIAŞ făcut de compania cedată de Adrian Năstase austriecilor
Pentru prima dată după războiul rece, Germania cere cetățenilor să-și facă provizii
Iata cat timp au platit romanii tribut turcilor| Acest popor a suferit destul | Nu vrem moschee in Romania!
ZIUA RECUNOSTINTEI: ziua in care americanii bastinasi au hranit emigranti fara acte din Europa, care apoi i-au nimicit si cer astazi altora viza si documente sa intre in tara "lor"
Declaratie fara precedent in lume la o televiziune israeliana: in Siria e un holocaust si nimeni din lume nu se baga, nici Natiunile Unite, nimeni! Mi-e rusine ca fiinta umana ca nu facem nimic!!!
România nu va fi lăsată să își construiască autostrăzi peste Carpați!!! Ce interese străine ne blochează?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite