Bulgaria, masuri contra migrantilor: Mai bine sa crestem PENSIILE decat sa hranim straini

Distribuie!by O bariera nou-nouta blocheaza intrarea in Europa a migrantilor care cauta noi rute la frontiera dintre Bulgaria si Turcia, unde, in perioada comunista, un gard de sarma ghimpata oprea iesirea din lumea sovietica, scrie AFP in pagina electronica, potrivit Mediafax. Destinul satului Stit, cu aproximativ o suta de locuitori, […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

O bariera nou-nouta blocheaza intrarea in Europa a migrantilor care cauta noi rute la frontiera dintre Bulgaria si Turcia, unde, in perioada comunista, un gard de sarma ghimpata oprea iesirea din lumea sovietica, scrie AFP in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Destinul satului Stit, cu aproximativ o suta de locuitori, situat la aceasta frontiera in sudul extrem al tarii, pare scris. Numele turc al satului a fost schimbat in „Stit” („scut”) inca din 1932. Aceste case darapanate, in mijlocul campului, o populatie in principal de pensionari si o cazarma abandonata nu-i dau tocmai aerul unui avanpost al Apararii nationale, la frontiera cu Turcia si la 15 kilometri de Grecia.


Insa, de doua luni, doua randuri de garduri de sarma ghimpata, vizibile din sat, „ne asigura securitatea”, isi exprima satisfactia locuitorii, care evoca o trecere sporadica a unor migranti clandestini prin zona acestei „frontiere verzi”.

Bulgaria – luata prin surprindere la sfarsitul lui 2013 de un val de solicitanti de azil din Siria si Irak – a fost, alaturi de Grecia, prima tara din Blacani care a ridicat o bariera la frontiera. Ea a fost urmata intre timp de Ungaria, Slovenia si chiar Austria, in contextul actualei crize a migratiei, fara precedent.


Cei 30 de kilometri de sarma ghimpata instalati de Sofia in 2014 la frontiera cu Turcia s-au extins si au ajuns in prezent la 95 de kilometri. De la inchiderea – la inceputul lui martie – a rutei prin Balcanii de Vest, urmata de intrarea in vigoare a Acordului UE-Turcia cu privire la trimiterea inapoi a migrantilor care ajung in Grecia, autoritatile bulgare s-au angajat intr-o cursa contracronometru in vederea prelungirii barierei, de teama unui un flux de migranti catre tara.

„Suntem cea mai saraca tara din UE. Am face mai bine sa crestem pensiile decat sa hranim straini”, afirma Ivanka Karamonova, in varsta de 72 de ani, o locuitoare din Stit.

In acest stadiu nu exista, totusi, „vreun semn al indreptarii unui flux de migranti catre Bulgaria”, a nuantat saptamana aceasta Radoslav Stamenkov, seful Misiunii Biroului International pentru Migratie (OIM) in aceasta tara.

Ministrul austriac de Interne Johanna Mikl-Leitner – a carei tara a initiat inchiderea coridorului migratiei via Macedonia – este convins de contrariu. Dupa o recenta vizita la Sofia, ea a subliniat asupra necesitatii „inchiderii rutei prin Balcanii de Est” via Bulgaria.

„Continuam intr-un ritm accelerat, de sase kilometri pe luna”, da asigurari Stanislav Descev, guvernatorul regiunii Haskovo (sud). Bariera trece inclusiv prin bazinul raurilor.

loading...

„Echipamentul provizoriu de obstructie”, cum este denumit oficial, urmeaza sa atinga 132,5 kilometri pana la sfarsitul lui iunie, adica aproximativ jumatate din lungimea frontierei terestre bulgaro-turce, de 269 de kilometri. Pe dealurile line din zona de frontiera a Haskovo, nu departe de Stit, s-a deschis un drum pentru facilitarea deplasarii granicerilor.

In acest stadiu nu exista, totusi, „vreun semn al indreptarii unui flux de migranti catre Bulgaria”, a nuantat saptamana aceasta Radoslav Stamenkov, seful Misiunii Biroului International pentru Migratie (OIM) in aceasta tara.

Ministrul austriac de Interne Johanna Mikl-Leitner – a carei tara a initiat inchiderea coridorului migratiei via Macedonia – este convins de contrariu. Dupa o recenta vizita la Sofia, ea a subliniat asupra necesitatii „inchiderii rutei prin Balcanii de Est” via Bulgaria.

Aproximativ 30.000 de migranti au fost inregistrati in Bulgaria in 2015 si cel putin tot atatia au tranzitat-o clandestin, potrivit unor estimari. Adica o mica parte din cele peste 850.000 de persoane care au trecut prin Grecia.

„Pe site-urile de internet care-i ghideaza pe migranti, o traversare prin Bulgaria este nerecomandata”, da asigurari expertul Vladimir Ciukov, din cauza fermitatii autoritatilor si a relelor tratamente care le sunt imputate, denuntate in mod regulat de catre ONG-uri.

Doua exercitii ale fortelor de ordine, dotate cu vehicule blindate si elicoptere, s-au desfasurat in martie la punctul comun al frontierelor greaca, macedoneana si bulgara. Un exercitiu la Marea Neagra este, de asemenea, prevazut.

„Obiectivul nu este sa se traga in refugiati, ci sa fie arestati si trimisi inapoi”, a dat asigurari seful Guvernului Boiko Borisov.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Bulgaria, masuri contra migrantilor: „Mai bine sa crestem PENSIILE decat sa hranim straini”

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Cum a reuşit o companie austriacă de construcţii cu zero angajaţi să aibă afaceri de 162 mil. lei? A lucrat la cea mai lungă linie de tramvai din Cluj
Radiografia unei Românii distruse: Am făcut ceea ce nicio țară din Europa de Vest NU a acceptat. Aplicăm ORBEȘTE ceea ce ni se cere
Mişcarea New Age Noua Eră
Cui apartine de fapt PRO Tv Fake News? Lui Ronald Lauder presedintele Congresului Mondial Evreiesc si apropiatul familiei Rockefeller
Povestea tragică a lui Luca Eduard, bebelușul care era perfect sănătos marți, dar care a murit sâmbătă, sub ochii doctorilor
Vezi aici cine sunt europarlamentarii romani care au VOTAT în favoarea căsătoriilor HOMOSEXUALE |ca sa stiti pe cine VOTATI!
Au venit și în România: ONG-uri presează Ministerul Educației să introducă educația sexuală încă de la GRĂDINIȚĂ. ONG-iștii sunt nemulțumiți că micuților NU li se arată și nu se discută despre organele sexuale
Fara cuvinte: o musulmanca trece rapid pe langa o victima cazuta pe strada fara sa se opreasca
Asta e Romania reala. Tineri liberi si frumosi care nu risca o poza pe Fb cu parintii sau cu casa de unde provin!!!
Romania atacata si jefuita de 25 de ani, motivul pentru care a fost asasinat Ceausescu
Umanitatea nu are bani să extragă apa din zonele uscate, dar are bani să caute apă pe Marte! Intrebarea este: Există o formă de inteligență pe Pământ ?
S-a vandut santierul naval Mangalia la olandezi | pentru ce au muncit si rabdat oamenii in comunism? Ca sa pierdem chiar tot?
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite