Câinii latră, Schweighofer îşi face o nouă fabrică

Distribuie!by Scandalul lemnului tăiat ilegal nu opreşte investiţiile austriecilor de la Schweighofer în România. Holzindustrie Schweighofer ne anunţă, printr-un comunicat, că a început operaţiunile în noua fabrică de chesterea de la Reci, judeţul Covasna. Este vorba despre o investiție de 150 milioane de euro care va genera, spun austriecii, 650 […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Scandalul lemnului tăiat ilegal nu opreşte investiţiile austriecilor de la Schweighofer în România. Holzindustrie Schweighofer ne anunţă, printr-un comunicat, că a început operaţiunile în noua fabrică de chesterea de la Reci, judeţul Covasna. Este vorba despre o investiție de 150 milioane de euro care va genera, spun austriecii, 650 de locuri de muncă direct în fabrică și alte peste 2.000 de locuri de muncă în regiune. În urma acestei investiții, Holzindustrie Schweighofer devine unul dintre cei mai mari angajatori privați din zonă.
Nu spun însă câte hectare de pădure vor fi defrişate pentru ca cei peste 2650 de oameni să aibă de lucru.
Construcţia fabricii a început încă din 2013 şi are o capacitate de debitare anuală de 800.000 m3 lemn.

„Încă de la începutul investiției de la Reci, am avut încrederea că acest proiect va contribui la dezvoltarea industriei de prelucrare a lemnului, precum și la creșterea economică a județului Covasna, prin crearea de oportunități profesionale pentru forța de muncă locală și prin diversificarea și sprijinirea activităților economice din această zonă. Astfel, noua fabrică de la Reci este parte a angajamentului Holzindustrie Schweighofer de a se număra printre principalii investitori strategici din România și printre angajatorii de top din această industrie” –  Dan Banacu, Holzindustrie Schweighofer.

Proiectul de la Reci este a treia fabrică de cherestea a companiei Holzindustrie Schweighofer în România, după cele de la Sebeș și Rădăuți. De asemenea, compania operează în România o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv, la Siret, și una de panel, la Comănești. Cea mai mare parte din cheresteaua produsă la Reci va fi prelucrată superior. Sortimentul cel mai slab calitativ de cherestea, care nu poate fi întrebuințat în alte domenii, va fi valorificat superior în fabricile din Comănești și Siret.
Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de vâscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești.
Compania austriacă este acuzată de organizaţiile de mediu că a cumpărat lemn tăiat ilegal în România, iar Ministerul Mediului anchetează aceste acuze.

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Bautura racoritoare Pepsi contine substante din fetusi avortati
Scrisoarea Deschisa a unui tanar filolog catre Presedintele Iohannis: "Eu nu sunt legionar. Sunt liberal în gândire și socialist în formele de manifestare. Dar îmi dau seama, spre deosebire de dumneavostră, de efectele acestei legi antinaționale"
Mărirea şi decăderea unei industrii care prelucra 12 tone de aur anual. Drumul de la aur la fier vechi
Tari monarhice: Au ajuns in pragul disperarii! Familia de romani, careia statul suedez i-a luat copiii, chiar de ziua unuia dintre ei!!!
Cum a facut Dumnezeu ca femeia sa fie o adevarata EROINA!!!!! Te uiti si te minunezi cum e posibil asa ceva!!!
ALERTĂ în Moldova. E jale! Defrișările în neștire au creat prăpăd. Oamenii nevoiți să-și părăsească locuinţele
Prin milostenie fata de cei saraci se mangaie sufletul celor adormiti
SCLAVI PE PLANTAŢIA VODAFONE: MĂRTURII INCREDIBILE
Polonia a stabilit suma pe care vrea să o ceară drept compensații de război Germaniei pentru prejudiciul cauzat de distrugerea orașelor și satelor poloneze,  a infrastructurii economice și industriale, precum și „potențialul demografic pierdut”.
Cancerul este o boală care apare pentru acei care au conflicte interioare nerezolvate
Iohannis dacă nu ar fi existat Ceaușescu ajungea maxim tinichigiu auto ca tatăl lui, Carmen, femeie de serviciu ca mama sau blănareasă ca tatăl ei
Casa devenita loc de PELERINAJ peste noapte. Fenomenul care a ZGUDUIT lumea ortodoxa - VIDEO
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite