Cantitate uriașă de alimente falsificate și toxice în Europa: Măsline VOPSITE cu sulfat de cupru, zahăr contaminat și carne de maimuță

Distribuie!by O operațiune coordonată de Interpol și Europol în 57 de țări a condus la confiscarea a 10.000 de tone de alimente alterate sau contrafăcute, printre care măsline badijonate cu sulfat de cupru și carne de maimuță, relatează AFP, citată de Agerpres. Această operațiune, intitulată “Opson V”, constituie un record […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
phpThumb_generated_thumbnailjpeg

O operațiune coordonată de Interpol și Europol în 57 de țări a condus la confiscarea a 10.000 de tone de alimente alterate sau contrafăcute, printre care măsline badijonate cu sulfat de cupru și carne de maimuță, relatează AFP, citată de Agerpres.

Această operațiune, intitulată “Opson V”, constituie un record sub aspectul cantității confiscate, a anunțat miercuri Interpol într-un comunicat. Anul trecut, “Opson IV” a contribuit la confiscarea a 2.500 de tone de alimente contrafăcute.


Au avut loc mai multe arestări, iar anchetele continuă, potrivit Interpol, care nu precizează numărul acestora.

Aproape nouă tone de zahăr contaminat cu îngrășăminte au fost confiscate la Khartoum (Sudan). În Italia, poliția a confiscat 85 de tone de măsline “vopsite” cu o soluție de sulfat de cupru pentru un aspect mai plăcut, relatează Interpol, al cărui sediu se află la Lyon (Franța).


În Thailanda, poliția a putut merge pe filieră cu ocazia arestării unei persoane care transporta patru tone de carne importate ilegal din India. Anchetatorii au putut apoi distruge peste 30 de tone de carne de vită și de bivol improprie pentru consum și care era destinată vânzării în supermarketuri.

loading...

Vameșii de la aeroportul Zaventem din Belgia au descoperit mai multe kilograme de carne de maimuță, iar în Franța au fost confiscate mai multe kilograme de lăcuste și omizi.

Conform site-ului www.interpol.int, în Ungaria, Italia, Lituania și România, autoritățile vamale și de poliție au descoperit ciocolată, dulciuri și vin spumant nealcoolic pentru copii, contrafăcute, destinate exportului în Africa de Vest.

Etichetarea falsă s-a dovedit din nou destul de răspândită pentru toate tipurile de produse alimentare din întreaga lume. În Australia, de exemplu, un lot de arahide a fost reambalat și reetichetat ca nuci de pin, reprezentând o amenințare semnificativă pentru cei alergici. Au fost, de asemenea, descoperite 450 de kilograme de miere falsificată.

Lansate în 2011, operațiunile “Opson” au evoluat până ce au implicat în mod progresiv circa 60 de țări din lumea întreagă.

“Alimentele și băuturile alterate și de proastă calitate sunt o amenințare reală pentru sănătate și securitate”, a comentat Michael Ellis, șef al unității dedicate luptei împotriva traficului cu bunuri ilicite în cadrul Interpol, citat în comunicat.

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

„FABRICA DE E-URI”. Am intrat în Aria 51 a industriei alimentare din România
Umanitatea nu are bani să extragă apa din zonele uscate, dar are bani să caute apă pe Marte! Intrebarea este: Există o formă de inteligență pe Pământ ?
GERMANIA. Subvenţiile anuale ale statului pentru biserici se ridică la 232 de milioane de euro. Alte 650 milioane de euro se dau pentru orele de religie din şcoli si pentru infrastructura aferentă pregătirii teologilor
Cum l-a pus la punct Ceausescu pe Bush din cauza ca SUA nu voia sa acorde vize romanilor
Senator american ce promova vaccinarea cu vaccin anti-gripal, se vaccineaza, se imbolnaveste si moare la varsta de 47 de ani. Mass media “se face ca ploua”
Ce-ar fi daca v-as spune ca ei nu va invata drepturile in scoala, pentru ca e mai usor sa vi le ia daca nu stiti care sunt!!!
Mafia din Energie : Cioloș ne mai oferă o mostră de nepotism mizerabil
Descoperire istorica senzationala: intrarea in orasul biblic Gath, locul de origine al lui Goliat
56 de morti din prima zi! Dati share sa vada lumea ce ascunde Guvernul Romaniei!
Laureat al premiului Nobel: România ar trebui să iasă din UE ca să aibă un trai mai bun
Dezvăluire Şoc. Ponta "am fost obligați de UE sa integrăm zona de Vest a Țării cu Ungaria Cehia și Slovacia". Când vă spuneam, că se lucrează din greu la regionalizarea, federalizarea și la dispariția statului național numit România nu ne credeați.
Avem de trei ori mai multi copii saraci in Romania decat media din tarile UE
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
Close
Citește mai multe:
Robert de Niro si J.F. Kennedy Jr. ofera 100 de mii de dolari oricui care poate dovedi ca vaccinurile sunt sigure

Misteriosul tatuaj al aromâncelor

Un text de cosmar dar adevarat…

Puneți-I lui Dumnezeu întrebarea adevărată a sufletului vostru și lăsați-L să vă răspundă

PROTOCOALELE ÎNŢELEPŢILOR SIONULUI, PLANURILE DOMINĂRII ÎNTREGII LUMI, INIŢIATIVĂ FIXATĂ SĂ SE REALIZEZE PÂNĂ ÎN ANUL 2000 ÎN CELE 24 DE PROTOCOALE SECRETE, ÎNTOCMITE DE CONDUCĂTORII FRANCMASONERIEI MONDIALE CU OCAZIA MARELUI CONGRES SECRET FRANCMASONIC DE LA BÂLE, ELVEŢIA, CARE A AVUT LOC ÎN ANUL 1897

Închide