Cardamomul este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume|STIATI?

Distribuie!by Cardamomul este o planta originara din India si Sri Lanka, ce face parte din aceeasi familie cu ghimbirul. Cu toate ca India este cel mai mare producator de cardamom, numai o mica parte din productia indiana este exportata din cauza marii cereri interne. Principala tara exportatoare este Guatemala, unde cultivarea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cardamomul este o planta originara din India si Sri Lanka, ce face parte din aceeasi familie cu ghimbirul. Cu toate ca India este cel mai mare producator de cardamom, numai o mica parte din productia indiana este exportata din cauza marii cereri interne. Principala tara exportatoare este Guatemala, unde cultivarea cardamomului a fost introdusa de mai putin de un secol si unde, tot cardamomul este cultivat pentru export.  De asemenea, acesta mai este cultivat si in Mexic, Indonezia. precum si in alte zone din sudul Asiei.

De la cardamom se utilizeaza semintele, care se recolteaza si se pastreaza in fructul nedesfacut. Desi aroma propriu-zisa este continuta de uleiurile din seminte, condimentul se pastreaza sub forma de pastai nedeschise pentru a-si conserva aroma. Exista doua soiuri de cardamom cunoscute sub numele de  Elettaria si Amomum. Cardamomul original este cel cu samanta verde Elettaria – cardamomul verde. Cardamomul Amomum mai este cunoscut si sub denumirea de cardamom negru sau cardamom maro si pe langa faptul ca are pastaia mai mare are atat un gust, cat si o aroma diferita. In pastaile inchise, aroma poate rezista un an. Gustul cardamomului verde este insa mai fin decat cel al celui negru.


In Noul Testament, scris in cea mai mare parte in limba greaca, apare denumirea de “amomon” a unei plante aromatice. Si desi nu a fost inca demonstrat, se pare ca aceasta planta poate fi chiar cardamomul, a carei denumire deriva din adjectivul “amomos”, care inseamna “fara repros”.

Cardamomul este cunoscut drept condiment inca din Antichitate. Pe vremea egiptenilor, era folosit pentruimprospatarea respiratiei si albirea dintilor, iar indienii il recomandau pentru tratarea afectiunilor renale, a bolilor de piele, dar si a obezitatii. 


In Orientul Mijlociu, praful de cardamom verde este utilizat ca si condiment pentru mancarurile dulci, dar si ca aroma traditionala in ceai si cafea.

Cardamomul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, pretul lui fiind depasit numai de sofran, vanilie si trufe. Costul ridicat reflecta foarte bine si reputatia aromei sale. Cardamomul are unparfum deosebit, fin si puternic, dulce si iute, ce lasa pe limba un  gust de lamaie, camfor si portocala.

 

In Orientul Mijlociu, praful de cardamom verde este utilizat ca si condiment pentru mancarurile dulci, dar si ca aroma traditionala in ceai si cafea.

De la cardamom se utilizeaza semintele care se recolteaza si se pastreaza in fructul nedesfacut, altfel isi pierd aroma foarte repede. In pastaile inchise, aroma poate rezista un an. Gustul cardamomului verde este mai fin decat cel al cardamomului negru.

La arabi, cafeaua aromata cu cardamom este foarte apreciata. In acest scop ori se adauga cateva pastai in cafeaua fierbinte ori cateva seminte la macinarea cafelei. Cardamomul este deseori folosit pentru mancarurile orientale cu orez si carne.  Popularitatea sa este mai mare in tarile scandinave unde este folosit pentru prepararea carnatilor, prajiturilor si produselor de patiserie.

Cardamomul este considerat al treilea cel mai scump condiment din lume (dupa sofran si vanilie), iar pretul ridicat reflecta reputatia parfumului condimentului. Cea mai mare parte a cardamomului este utilizata la prepararea cafelei. Cafeaua cu aroma de cardamom, simbolul ospitalitatii arabe, poate fi preparata prin adaugarea cardamomului proaspat macinat in continutul cafelei pudra.

loading...

Proprietati terapeutice ale cardamomului

Cardamomul verde este frecvent utilizat in Asia de Sud pentru tratamentul infectiilor gingivale, pentru a preveni si trata problemele legate de gat, congestie si tuberculoza pulmonara, inflamarea pleoapelor si, totodata, tulburari digestive. Mai are rol impotriva pietrelor la rinichi si a celor biliare si poate fi folosit precum antidot atat pentru veninul sarpelui cat si al scorpionului. Se cultiva in China, Laos si Vietnam si este utilizat in medicina traditionala chineza pentru tratarea durerilor de stomac, a dizenteriei, a constipatiei si a altor probleme digestive.

Semintele de cardamom nu sunt utilizate in orice fel de mancaruri, ci se piseaza si se adauga in aluaturi, in mancarurile cu peste sau cartofi. Da gust picant carnii prajite si este foarte eficient impotriva racelii.

Proprietati terapeutice ale cardamomului

  • In Egiptul antic, semintele de cardamom erau mestecate in principal pentru a curata dintii. Cardamomul verde este frecvent utilizat in Asia de Sud pentru tratamentul infectiilor gingivale.
  • Cardamomul este folosit pentru afectiuni digestive, infectii ale gingiilor, congestie si pentru dizolvarea calculilor biliari si a pietrelor la rinichi.
  • Tot in antichitate era folosit ca antidot la veninul de sarpe si scorpion.
  • Prin compusii pe care ii contine cardamomul poate avea o serie de beneficii pentru sistemul digestiv, imbunatatind digestia si crescand apetitul. De asemenea, ajuta la reducerea gazelor in tubul digestiv, prevenind greata si varsaturile.
  • Ceaiul preparat din cardamom si scortisoara este utilizat pentru a trata probleme raguseala, sau durerile in gat.
  • Cardamomul are proprietati antioxidante, antibacteriene, antivirale si antifungice.
  • Semintele foarte aromate ale acestei plante sunt deopotriva un stimulent nervos si un antitoxic. In Orient este utilizat in cafea, pentru a-i potenta calitatile stimulatoare, a-i imbogati aroma si pentru a-i reduce din toxicitate.  Pentru a neutraliza actiunea cofeinei, teobrominei si teofilinei din cafea, se adauga in aceasta 4-5 seminte (sau cantitatea echivalenta de pulbere).
  • Respiratia urat mirositoare, alergiile respiratorii, astmul bronsic si congestia pulmonara pot fi atenuate cu cardamom.
  • Ajuta la purifcarea organismului, este un foarte bun detoxifiant.
  • Cardamomul are proprietati tonice , revitalizante si afrodisiace.
  • Este benefic in tratarea ulcerelor bucale, infectiilor tractului urinar, precum si pentru circulatia sangelui in plamani
  • Cardamomul este foarte bun si in tratarea racelilor. Semintele de cardamom au un efect incalzitor, util in tratarea racelilor, tusei sau bronsitei, mai ales cand acestea sunt insotite de frisoane. Se iau 4 g cardamom, 2 g ghimbir si 2 g boia iute (toate macinate foarte fin), se amesteca cu 4 lingurite de miere si se consuma toata cantitatea in cursul unei zile, impartita in 3 portiuni, cu 15 minute inainte de masa.
  • In tratarea diverselor intoxicatii, se recomanda consumul zilnic, pe stomacul gol, a 10 seminte intregi de cardamom.

http://www.divahair.ro/diete_si_slabire/alimente_a-z/cardamomul_-_beneficii_si_proprietati_terapeutice

http://marawvegan.ro/cardamomul-beneficii-si-proprietati-terapeutice/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite