CARNE veche de 25 de ani a ajuns în FARFURIILE unor români. Ministrul Agriculturii a făcut o DEZVĂLUIRE şocantă

Distribuie!by   Românii au mâncat carne de vită congelată în Irlanda în urmă cu 25 de ani Cazuri de cartea recordurilor în România: în magazinele din Constanţa au fost depistate nu mai puţin cinci tone de carne congelată, ambalată la începutul anilor 1980, iar ministrul Agriculturii a relatat, recent, la […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

carne1-465x390
Românii au mâncat carne de vită congelată în Irlanda în urmă cu 25 de ani

Cazuri de cartea recordurilor în România: în magazinele din Constanţa au fost depistate nu mai puţin cinci tone de carne congelată, ambalată la începutul anilor 1980, iar ministrul Agriculturii a relatat, recent, la tv istoria unei uriaşe cantităţi de carne de vită din Irlanda care s-a plimbat 25 de ani prin lume şi care, în cele din urmă, a ajuns în România unde a fost consumată.

Autorităţile încearcă să afle cum au ajuns în mai multe magazine din Constanţa cinci tone de carne ambalată la începutul anilor ’80, apoi decongelată în urmă cu şase ani, pusă iar în congelatoare şi pregătită acum pentru comercializare. Din fericire, nimeni nu a apucat să cumpere. Patronul magazinelor, aflat în vizorul poliţiei de mai bine de o lună, a fost arestat, relatează Protv. Carmangeriile în care urma să fie comercializată carnea sunt două dintre cele mai vechi din Constanţa, fiind situate în cea mai mare piaţă a oraşului. Procurorii spun că ştampilele de la autoritatea sanitar veterinară erau false.


Analizele luate din marfă confiscată au arătat un fapt incredibil. Carnea a fost procesată la începutul anilor 80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului. A fost cumpărată apoi de administratorul celor două magazine, decongelată şi refrigerată în mai multe episoade, pentru a fi vândută.

Dr. Petru Alexe, Facultatea de Inginerie Alimentară Galaţi spune că  “în stare de război se foloseşte acesta carne. Ea este deţinută la temperaturi speciale la minus 40 grade. Cu mult sub temperaturile din magazine”


Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară Constanţa spun că este posibil ca aceasta să fi fost predată unei societăţi specializate pentru a fi distrusă prin incinerare.

“Dacă produsele din carnea deteriorată ar fi ajuns la consumatori riscurile ar fi fost mai mult decât enorme, grave, dezastruoase pentru că alimentarea cu produse alterate generează în populaţie boli foarte grave, până la infecţii de toate tipurile. Se poate ajunge şi până la deces”, a precizat dr.Lotita Popescu, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

loading...

Afacerea era coordonată de administratorul magazinelor, Răzvan Dimoftache, acuzat că în urmă cu doi ani a lovit o clientă care s-a plâns că marfa luată din magazinele lui era stricată. Dimoftache a fost condamnat la închisoare pentru înşelăciune, dar a atacat decizia magistraţilor. În 2009 a mai primit încă o condamnare la doi ani pentru ucidere din culpă în urmă unui accident mortal, dar şi de această dată a atacat sentinţa. Acum este arestat pentru 30 de zile.

Un alt incredibil a fost relatat, în direct, la Realitatea de însuşi ministrul Agriculturii.

Este un caz celebru. O cantitate de carne de vită a pornit din Irlanda și s-a plimbat timp de 25 de ani prin lume, inclusiv prin Argentina, și a ajuns în România unde a fost consumată. Era congelată de 25 de ani!

Exista sistemul de restituție la export și atunci au plimbat-o pentru că sunt persoane inventive nu doar în România, sunt și în alte țări euopene.

Țara noastră nu era stat membru UE atunci, dar a fost destinatara acestui produs care s-a vândut la un preț de nimic, dar și-a scos de n ori costul din plimbatul prin diverse state membre, terțe, pentru a-și recupera restituția la export. Această restituție la export era o subvenție europeană care compensa diferența dintre prețul mondial și prețul european. Diferența ți se acorda de Comisia Europeană prin Agenția de Plăți în momentul în care duceai factura, a povestit Achim Irimescu, la Realitatea TV.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite