Cât de periculoasă este apa de la robinet

Distribuie!by Probe de apă potabilă prelevate de la robinete din 14 țări au revelat prezența aproape sistematică a microparticulelor din plastic, ale căror efecte asupra sănătății sunt încă puțin cunoscute. Pentru această cercetare, o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Minnesota şi Universitatea de Stat din New […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Probe de apă potabilă prelevate de la robinete din 14 țări au revelat prezența aproape sistematică a microparticulelor din plastic, ale căror efecte asupra sănătății sunt încă puțin cunoscute.

Pentru această cercetare, o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Minnesota şi Universitatea de Stat din New York au colectat, la începutul anului 2017, 159 mostre de apă potabilă din diferite ţări (Uganda, India, Indonezia, Beirut, Ecuador, Statele Unite şi altele), dar şi din Europa.


Analiza efectuată de un laborator de la Universitatea din Minnesota a demonstrat că ”83% dintre probe conţin particule de plastic”, au afirmat cercetătorii într-un raport intitulat “Invizibil: plasticul din interiorul nostru”.

Numărul de microplastice identificate într-un litru de apă a variat de la 0 la 57, cu o medie de peste 4 pe litru, iar mărimea lor a fost între 0,1 şi 5 milimetri.


Ținând cont că o persoană bea, în general, între 2 şi 3 litri de apă pe zi, acesta ar putea ingera între 3 şi 4.000 de microparticule în fiecare an, au estimat cercetătorii.

loading...

“Densitatea cea mai mare a plasticului a fost identificată în America de Nord, iar cea mai scăzută în ţările europene”, au notat oamenii de ştiinţă.

Efectele asupra sănătăţii a prezenţei microparticulelor de plastic sunt în curs de determinare, însă autorii studiului notează că lucrările anterioare au arătat că acestea pot contribui la răspândirea substanţelor chimice şi a bacteriilor.

http://www.capital.ro/cat-de-periculoasa-este-apa-de-la-robinet.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Nicușor Dan, care a recunoscut că a fost plătit de Fundația Soroș, e prieten bun cu Remus Cernea și cu Alina Mungiu Pippidi, cea care a organizat linșajul mediatic. Nu votați cu ONG-urile lui Soroș și cu rețeaua de activiști progresiști internaționaliști.
Printre celebrităţi a apărut o modă stranie de a-şi mânca placenta după ce au născut. Experţii avertizează că această practică este periculoasă
Teribilele abuzuri sexuale ale unui „guru“ brazilian la a cărui reputaţie a contribuit şi Oprah Winfrey
Pungi cu aer curat oferite locuitorilor unui oras chinez extrem de poluat
Rares Bogdan si Silviu Manastire: ofiteri in cadrul Serviciului de Informatii Externe, ambii au gradul de maior. 90% din cei pe care ii vedeti la televizor sunt OFITERI SUB ACOPERIRE ai serviciilor secrete romanesti!
Iohannis şi Dragnea: Doi slugoi în fruntea României
Bunica a supravietuit oricarei crize pentru ca furnizorul ei de alimente era local ( gradina) si ca stia cum sa produca. Ati inteles de ce oculta vrea distrugerea taranului roman?
Cercetătorii au descoperit semințele care regenerează tendoanele si elimina durerea de articulatii
ADEVARUL despre scopul reclamelor cu excesul de sare si de zahar...SHARE ca sa afle toata lumea!
De ce țin ascuns medicii faptul că bolile de inima se tratează cu o cură puternică cu vitamina C?
Jirinovski: Basarabia si Bucovina Romaniei,Transcarpatia Ungariei,Transnistria Rusiei, asa se va linisti Ucraina
Atac la „Ziariștii sandwich”, de tipul Moise Guran, Lucian Mîndruță sau Vlad Petreanu
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite