Câți bani face în România gigantul Monsanto, specializat în organisme modificate genetic

Distribuie!by În cadrul summitului pe teme de mediu COP21, desfășurat la Paris, compania Monsanto a fost acuzată de „crime împotriva umanității și a mediului”, se arată într-un articol publicat de Theecologist.org. La ora actuală, Monsanto este unul dintre giganții mondiali din domeniul biotehnologiei în agricultură, cu afaceri în 160 de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În cadrul summitului pe teme de mediu COP21, desfășurat la Paris, compania Monsanto a fost acuzată de „crime împotriva umanității și a mediului”, se arată într-un articol publicat de Theecologist.org.

La ora actuală, Monsanto este unul dintre giganții mondiali din domeniul biotehnologiei în agricultură, cu afaceri în 160 de țări. Compania este prezentă și în România din anii ‘90, cu o stație de procesare a semințelor (www.mosanto.com). Potrivit centrului InfoOMG.ro, Monsanto a introdus semințele modificate genetic (OMG) în România în 1998. După intrarea României în Uniunea Europeană, în țara noastră mai este permisă cultivarea unui singur tip de OMG, porumbul de tip MON810.


Folosirea biotehnologiei în crearea semințelor și mai ales introducerea unui erbicid pe bază de glifosat în agricultură constituie motive de îngrijorare pentru numeroase organizații, inclusiv World Health Organization (Sursa aici). De-a lungul timpului, acestea au atras atenția asupra posibilele efecte cancerigene ale glifosatului. Până în prezent însă, efectele organismelor modificate genetic asupra sănătății oamenilor n-au putut fi determinate în mod categoric, iar folosirea acestora este permisă în numeroase țări.

O altă acuzație e legată de efectele procesării acestor substanțe asupra mediului. „Monsanto promovează un model agroindustrial care contribuie la cel puțin o treime din emisiile grobale de gaze cu efect de seră”, se arată în documentul formulat de o alianță de organizații de mediu.


loading...

De aproape un an și jumătate, Monsanto România SRL este deținută de Monsanto Crop B.V., constituită în Olanda. În septembrie anul trecut, societatea-mamă, Monsanto Company, a transferat prin aport la capitalul social 99,99% din acțiuni către Monsanto Crop B.V.

Printre hotărârile recente ale noului acționar unic se numără înlocuirea, în mai 2015, a administratorului firmei, Daniele Angelo Ragogna, cetățean american, cu Laszlo Andras Danko, cetățean maghiar. Trei cetățeni români, Oana Cristina Dobre, Florentina Alina Stoica și Alexandra Eugenia Husar, acționează ca împuterniciți.

Monsanto România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 478,2 milioane de lei și a realizat un profit de 55,4 milioane de lei. În 2013, Monsanto a avut afaceri de 558,2 milioane de lei.

În portofoliul grupului se află și Monsanto Europe SA Anvers Sucursula Voluntari, înființată în 2012, care se ocupă de comerțul cu cereale și semințe.

http://termene.ro/blog/cati-bani-face-in-romania-gigantul-monsanto-specializat-in-organisme-modificate-genetic/

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Inca un esesc al DEMOCRATIEI: Se inchide cea mai cunoscuta companie romaneasca AVICOLA CREVEDIA | asta inseamna fabrici straine si supermarketuri straine- ruinarea intreprinderilor romanesti!!!!
Cum arată femeia care susține că nu a mâncat de 9 ani
Buletine cu cip din Aprilie! Profetia biblica e in derulare!
Interesele corporatiilor sunt prioritare in noul guvern PNL!
PNL îi cere președintelui Iohannis să demareze un pact prin care Puterea să se oblige să aloce 3% din PIB pentru infrastructură
Exista mai multe ipoteze ca Liviu Cornel Babes ar fi fost lichidat de catre securitatea tradatoare decat ca s-ar fi "sinucis" | intreaga regie a fost creata de aceleasi forte care l-au lichidat si pe Ceausescu
TREBUIE VAZUT:Conversatii cu Dumnezeu - film subtitrat online
Sunt soţ şi soţie şi fac 18 milioane de euro dintr-o resursă care ar trebui sa fie a poporului roman si nu privata
Untold 2017: anul acesta festivalul este si mai satanic si mai dedicat fortelor malefice!
DISTRIBUITI! Copiii BODNARIU in mare pericol la familiile unde sunt plasati: au prezentat lovituri, arsuri, zgarieturi si vanatai la ultima intalnire cu parintii!!! BARNEVERNET se face ca ploua!!!!
Un cunoscut om de afaceri italian denunță ipocrizia occidentului: Cei 150 de copii morți în masacrul din Kenya valorează mai puțin decât cei 12 morți de la Charlie Hebdo? Liderii politici care au strigat JE SUIS CHARLIE acum au tăcut
Bizara impunere în forţă a homosexualilor | Dictatura gay s-a instituit deja în Uniunea Europeană
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite