Caută prin sertarele părinților. Primeşti 200 de milioane de lei vechi despăgubiri pentru asemenea carnet CEC

Distribuie!by Mai întâi trebuie precizat că este vorba de trei categorii de librete CEC: cele de 70.000 de lei- prețul unui autoturism Dacia, înainte de 1990 (deținătorii așteptau să le vină rândul pentru a-și ridica mașina); libretele de 5.000 de lei, cu care se putea câștiga o mașină Dacia, la […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mai întâi trebuie precizat că este vorba de trei categorii de librete CEC: cele de 70.000 de lei- prețul unui autoturism Dacia, înainte de 1990 (deținătorii așteptau să le vină rândul pentru a-și ridica mașina); libretele de 5.000 de lei, cu care se putea câștiga o mașină Dacia, la extragerile periodice efectuate de CEC; libretele de economii, de diferite valori, cu dobânda acordată de CEC la vremea respectivă. Pentru cele de 70.000 lei, titluri de stat.

Astăzi, fiecare CEC poate ajunge să valoreze 20.000 de lei.


Deși legea despăgubirilor există din anul 2007, aceasta nu a fost pusă în aplicare din cauza unor neconformități legislative.

În 2016, Guvernul Cioloș a emis o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte că despăgubirile vor fi făcute sub forma unor titluri de stat emise pe numele Cec Bank şi BRD.


În Monitorul Oficial nr. 171 din 7 martie a.c. a fost publicată Legea nr. 19/2016 privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 19/2014 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii și Consemnațiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziționării de autoturisme.

Pentru a intra în posesia titlurilor de stat trebuie să faceţi o adresă către Ministerul Finanţelor Publice şi alte două adrese spre BRD şi Cec Bank. Răspunsul la aceste solicitări ar trebui să îl primiţi în cel mult 30 de zile.

Până acum românii își puteau recupera banii doar în instanță, dar legislația actuală le permite să fie despăgubiți în aproximativ 2 luni de zile. Românii trebuie să pregătească un act de identitate valabil, acte de stare civilă, procură specială autentificată pentru a face dovada mandatului, certificat de moştenitor şi alte documente legale, după caz, precum şi declaraţie pe proprie răspundere că nu au încasat despăgubirea până acum.

În legătură cu acest subiect, avocatul Adrian Cuculis a declarat pentru Libertatea:

loading...

În ultimii ani, disputa cu aceste carnete a fost și este una acerbă. Pe de-o parte, discutăm despre carnetele CEC- Dacia, prin care populaţia, până în 1993, a depus banii, în vederea achiziționării de autoturisme. De cealalată parte, discutăm despre carnetele CEC, pentru economisire. Pentru carnetele tip- Dacia, de 70.000 de lei, se poate merge, conform legislației, direct în instanță, pentru a obține despăgubirile, care, în urma actualizării, se ridică la aproximativ 20.000 de lei noi, dar nu se acordă cash, ci în titluri de stat. Detalii, în Legea nr. 19, din 4 martie 2016”.

Pentru cele de 5.000 lei, acțiuni în instanță

Pentru carnetele CEC de diferite valori, cu dobânzi, ca și pentru cele de 5.000 de lei, cu câștiguri în autoturisme, avocatul Adrian Cuculis precizează că leguitorul nu a conceput o lege națională, prin care să fie restituite aceste sume.

“Însă, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat că deponenții sunt titulari de cont și, ca urmare, sunt îndreptățiți să obțină restituirea sumelor. Prin urmare, atâta vreme cât statul s-a folosit de toți acești bani, este normal ca ei să fie restituiți celor îndreptățiți, la o valoare actualizată cu rata inflației, iar pentru carnetele de economii cu dobândă, să fie calculată și dobânda respectivă. Îi sfătuiesc pe cei interesați să contacteze un avocat, deoarece se poate introduce o acțiune judiciară, având ca scop restituirea contravalorii respectivelor librete, existând precedent judiciar în acest sens”- spune av. Cuculis.

http://infoalert.ro/2016/06/04/cauta-prin-sertarele-parintilor-primesti-200-de-milioane-de-lei-vechi-despagubiri-pentru-asemenea-carnet-cec/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

INCREDIBIL. Demonstranți PROGRESIȘTI FANATICI s-au c..cat la PROPRIU în PLINĂ STRADĂ pe poza lui Donald Trump
Iohannis la decorat pe Mihalache pentru somnic la serviciu sau pentru ca a fost in PSD?
Vrei să te îmbogătești? Dă tot ce ai! Primești însutit! Lucrul acesta nu-l vorbesc de la mine
CINE, CE A FURAT IN MASONERIE. Dezvaluiri fulminante din interiorul “Marii Loje Nationale din Romania” despre “Fratii” infractori, o gasca de interlopi, homosexuali si cadre ale Armatei, MAI, SRI si SIE. Miza: alegerile din noiembrie
Loteria Română, ACUZATĂ că a INVENTAT un câștigător pentru a pune deoparte trei milioane de euro
În timp ce în România sunt interzise tricourile cu scriitorii Radu Gyr și Mircea Vulcănescu, în SUA unul dintre liderii protestelor din Charlottesville poartă tricou cu Zelea Codreanu
Jurnalistii din mass-media oficiala ( Fake News) isi dau arama pe fata ca sunt slugi care dezinformeaza la comanda: Emilia Şercan a plecat în lacrimi de la emisiunea Eugeniei Vodă
Un transexual român spulberă ideologia transgender: „Transexualitatea este o problemă mentală. Din punct de vedere medical, este clar”
Cardiaci omorâți cu aspirină de producătorii de medicamente
Germania. Femeie GRAVIDA in 8 luni, batuta de imigranti pentru ca purta CRUCE la gat
BOLNAVII din Spitalul CFR Constanța SUFERĂ de FOAME. Răspunsul HALUCINANT al directorului: „Nu avem bani, se duc pe salarii”
TRAGIC:UCM Reşiţa, cea mai veche fabrică din România, la un pas să îşi închidă porţile
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite