CE AU ASCUNS OPREA ȘI ARAFAT: SALVAREA A AJUNS DUPĂ 15 MINUTE DE LA PRIMUL APEL LA 112

Distribuie!by Două arhitecte care au apucat să scape tefere din incendiul de la clubul „Colectiv” afirmă că prima salvare a ajuns la locul tragediei după 15 minute, a doua salvare imediat după iar pompierii care au venit pe jos după a doua salvare căutau cheia de la o poartă ca […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Două arhitecte care au apucat să scape tefere din incendiul de la clubul „Colectiv” afirmă că prima salvare a ajuns la locul tragediei după 15 minute, a doua salvare imediat după iar pompierii care au venit pe jos după a doua salvare căutau cheia de la o poartă ca să o deschidă. Raed Arafat declara în 28 octombrie într-un interviu pentru gsp.ro că timpul mediu de răspuns al SMURD-ului în mediul urban este de 8 minute. Vineri noapte acest timp a fost dublu pentru primele două salvări și mult mai mult decât dublu pentru restul. Vă amintiți desigur rateurile cu salvarea pilotului Iovan și a Aurei Ion, cu echipajul elicopterului din Siutghiol, cum strigau oamenii ăia. Ceea ce este stupefiant este că din mărturia arhitectei Andreea Sopa reiese că „doamna” de la 112 era relaxată și îi răspundea (la 9 minute de la primul telefon care anunțase că lumea ardea înăuntru) că a trimis un echipaj de poliție la fața locului. Și Violeta Maria Naca – asistentă pe a doua Salvare ajunsă la fața locului povestește ceva stupefiant: „Am implorat plângând pe cei de la dispecerat că sunt sute de oameni arși. Plângeam. Săreau arși pe mine, urlau”. Dacă se va dovedi că la 112 era o dementă de care a trebuit lumea să se roage, să o implore să trimită salvări, chiar că trăim într-o țară condusă de incompetenți. Sau poate doamna de la 112 nu e dementă, ci așa e protocolul făcut de niște incompetenți demenți.

Iată ce scrie arhitecta Andreea Sopa:
„Scriu asta, pentru ca cred ca este important ca lumea sa stie adevarul (pe care posturile de stiri il prezinta un pic denaturat) si mai sper ca poate fi unul din lucrurile care pot fi imbunatite pe viitor de dl.arafat, de smurd, de isu, de 112, de firmele de securitate…..
Sunt unul dintre cei norocosi ca am reusit sa ies, cand am reusit sa imi recuperez respiratia, dupa cateva minute si am realizat amploarea dezastrului, ma intrebam ce sa fac ca sa ajut…o vazusem deja pe prietena mea ca suna la 112 si ma gandeam ca echipajele vor ajunge in scurt timp…la televizor au spus ca primul apel s.a efectuat la 10.32 si sunt convinsa ca foarte multi dintre cei de afara sunasera deja….la 10.41 nu venise inca nici un echipaj nici pompieri, nici smurd, nici ambulanta si am sunat si eu la 112 gandindu.ma ca poate in haosul creat nu a sunat nimeni (am ora apelului memorata de telefon)…doamna de la 112 mi.a spus sa nu ma panichez, ca se cunoaste problema si au trimis “1 echipaj de politie”!!! STUPEFACTIE!!!! Am inceput sa ii explic ca este o tragedie, un carnagiu, ca umbla oameni arsi din cap pana in picioare si cer ajutor si avem nevoie de multe echipaje, foarte multe…pompieri, descarcerari, ambulante…de.abia in acel moment mi s.a facut legatura cu altcineva sa explic exact de ce echipaje avem nevoie… DEJA TRECUSERA 10 MINUTE DE LA APELUL DECLARAT DE ARAFAT!!!) Imediat dupa a aparut prima masina de politie…2 oameni care s.au ingrozit de ce vedeau….abia dupa alte 2-3 minute a venit prima salvare si dupa alte cateva minute au aparut pompierii PE JOS fara echipamentul necesar pentru ca nu stiau pe unde sa intre in incinta de la pionierul…si ne intrebau daca stim cine ar putea avea cheia de la poarta !!!! ULUIRE!!! Mi-aduc aminte ca le.am strigat sa o sparga sa o ia dracu de poarta! Pana la urma, dupa alte cateva minute au reusit sa aduca masina in incinta…PE SCURT DUPA cca 20 MINUTE IN INCINTA ERAU O MASINA DE POMPIERI SI 2 SALVARI si s.au adus primele furtune si au intrat primii pompieri!!! FOARTE MULT!!!!! a fost un incediu care a mistuit totul intr.un minut si practic interventia de salvare s.a intamplat la circa 20 minute….probabil ca daca cei de la 112 ne.ar fi crezut la telefon ca este un incendiu grav cu multi raniti si multi blocati in interior, si ar fi trimis mai multe echipaje din prima, daca pompierii ar fi stiut pe unde sa intre in incinta si ar fi fost anuntati de dispecerat de gravitatea incendiului, mult mai multe vieti ar fi putut fi salvate!!! fiecare secunda conta vineri seara si din pacate 112 se pare ca nu a inteles asta de la primele apeluri!!! Sper ca pe viitor, in memoria celor care si.au pierdut viata, a celor raniti si familiilor lor, ceva sa se schimbe in interventia de urgenta si modalitatea in care apelurile de urgenta sunt evaluate si prioritizate!!!!”


loading...

Din povestea Andreei reiese că „doamna” de la 112 mai întâi a trimis o mașină de poliție să verifice că e un incendiu, pompierii ezitau să spargă o poartă și întrebau pe bieții arși care urlau de durere dacă știu cine are cheia de la poartă?

Cristina Rotaru, și ea arhitectă confirmă: „eram impreuna cu Andreea. Exact asa s-a intamplat. Cel putin 20 de minute am asteptat sa vina primele masini de interventie. Timp in care toti sunam la 112 si priveam neputinciosi, blocati, cum in afara de noi, cei norocosi scapati intregi, ieseau tineri arsi, fara par, carne vie, tipand si tremurand…Cosmar.”


Dr. Raed Arafat trebuie să răspundă la întrebările:
1. Doamna de la 112 a decis singură să trimită un echipaj de poliție să verifice sau așa e protocolul?
2. Dacă așa e protocolul, cine l-a conceput?

Și încă ceva, morții și răniții nu aveau acte la ei pentru că hoții i-au buzunărit acolo, pe jos. Marele militar Oprea, prezent la fața locului nu s-a gândit că nu puteau chiar toți să fie fără buletine?
http://www.curentul.info/actualitate/12740-ce-au-ascuns-oprea-si-arafat-prima-salvare-a-ajuns-dupa-15-minute-de-la-primul-apel-la-112

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite