Ce droguri luau scriitorii romani

Distribuie!by Ce droguri luau scriitorii? „Odobescu lua mai ales morfină. a avut nişte neuropatii în tinereţe, când se afla la Paris, iar un doctor i-a recomandat morfină. De atunci a devenit dependent. Ea a folosită masiv în timpul operaţiilor, dar şi împotriva depresiilor nervoase. S-a produs o explozie a consumului […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ce droguri luau scriitorii?

„Odobescu lua mai ales morfină. a avut nişte neuropatii în tinereţe, când se afla la Paris, iar un doctor i-a recomandat morfină. De atunci a devenit dependent. Ea a folosită masiv în timpul operaţiilor, dar şi împotriva depresiilor nervoase. S-a produs o explozie a consumului de morfină.“ „Freud era entuziasmat de cocaină. Are câteva studii de odă pentru cocaină.


El credea că acest drog  ajută la vindecarea morfinomaniei şi o folosea pentru studiile sale psihiatrice adiminstrând-o subiecţilor săi. Încercau să mărească graniţele psihiatriei dând anumite droguri – mescalină – unor intelectuali, pentru că voiau de la ei un feedback, nu numai un Wow, ci să le povestească exact ce trăiesc, să vadă ce mecanisme psiho-mentale s-au modificat. Până la urmă, unii dintre medici au luat ei înşişi şi îşi notau stările prin care treceau.“ „Mircea Eliade însuşi a folosit opium şi canabis pentru uşuarea meditaţiei şi pentru profunzimea trăirilor yoghine. În India, acestea erau cele naturale. El mai lua pelvitin, acel tip de cocaină pe care-l primeau soldaţii germani pe front.”Eliade si-a mai tratat depresiile cu metamfetamina dupa moartea primei sotii.

loading...

„Macedonski are nuvele în care alter-ego-ul este el, se descrie cum lua pilule de haşiş. Toţi oamenii din jurul lui povestesc despre pipa lui de haşiş.“ „Mihai Eminescu a fost tratat cu morfină, spune Călinescu. Opium şi opiaceele erau folosite în spitalele de alienare mintală.“ „În corespondeţa poetului Ion Barbu se găsesc dovezi că a prins gustul eterului şi a cocainei. Eterul meu cotidian şi cocaina mea săptămânală, spunea el. Lua împreună cu Tudor Vianu, care era şi el doctorand în Germania. Eterul este mai halucinogen, împinge la un lirism, pe când cocaina la un anumit tip de vivacitate. Ei luau cocaină şi ieşeau în oraş. În schimb, eterul te face mai singuratic. El mărturiseşte că a scris Riga Crypto şi Lapona Enigel sub influenţa eterului.“


De aici vedem cat de lipsiti de spiritualitate erau acesti scritori, in mare parte masoni, in afara de Eminescu care era denigrat de Calinescu. Caci un om cu credinta crestina nu cunoaste depresiile, pentru ca cei renascuti in Cristos, sunt impliniti, fericiti si nu se deprima cand le moare cineva apropiat, pentru ca ei stiu ca lumea de dincolo e mult mai buna, este o lume alaturi de Iisus, pentru cei care L-au ales.

Sursa: Historia.ro

 

 

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite