Ce efect are televizorul asupra copiilor

Distribuie!by Mulţi părinţi stau liniştiţi atunci când copiii lor vizionează programe pentru vârsta lor, gândind că acestea au un impact pozitiv asupra lor, însă oamenii de ştiinţă avertizează asupra pericolelor care se ascund în spatele numărului mare de ore petrecute în faţa televizorului. Pe vremea când nu existau televizoare, copiii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mulţi părinţi stau liniştiţi atunci când copiii lor vizionează programe pentru vârsta lor, gândind că acestea au un impact pozitiv asupra lor, însă oamenii de ştiinţă avertizează asupra pericolelor care se ascund în spatele numărului mare de ore petrecute în faţa televizorului.
Pe vremea când nu existau televizoare, copiii îşi petreceau timpul jucându-se unii cu alţii sau ajutându-şi părinţii, dar în prezent, într-o societate bombardată de tehnologie, copiii îşi petrec timpul cu telefonul, tableta, televizorul. Oamenii de ştiinţă cercetează din ce în ce mai mult acest fenomen şi se pare că prea multe ore în faţa televizorului pot avea un impact negativ asupra sănătăţii fizice şi mintale a copiilor, notează tbivision.com.
Studiile în domeniu au demonstrat că există o strânsă legătură între vizionarea TV şi anumite probleme. Copiii care se uită excesiv la televizor au un orar de odihnă necorespunzător şi, de asemenea, tind să aibă mai multe probleme emoţionale decât alţii. Mai mult decât atât, s-a constatat că cei care au televizor în camera lor sunt mai predispuşi decât cei care nu au la acumularea de kilograme în plus, potrivit medicului pediatru Robert Scott Jupp, de la Royal College of Pediatrics and Child Health. Acest fenomen poate fi explicat de faptul că aceştia petrec mult mai mult timp în faţa televizorului, deoarece îl au mai la îndemână.
O altă explicaţie poate fi faptul că un număr mare de ore în faţa televizorului poate provoca tulburări în ceea ce priveşte somnul, lucru care favorizează instalarea kilogramelor în plus. De asemenea, legătura dintre televizorul din cameră copiilor şi creşterea în greutate poate fi explicată de faptul că sunt mult mai mult timp expuşi la reclame despre dulciuri, băuturi răcoritoare şi mâncare.
Scott Jupp subliniază faptul că nu există îndrumări exacte în ceea ce priveşte numărul de ore de vizionare TV adecvat, însă American Academy of Pediatrics recomandă maxim 2 ore de vizionare pe zi pentru copiii peste 2 ani şi deloc pentru cei sub această vârstă. Raportul TeleScope 2014 a relevat faptul că în Regatul Unit, copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani petrec 2 ore şi 23 de minute pe zi în medie în faţa televizorului, iar mai bine de jumătate dintre copiii care au participat la sondaj au un televizor în camera lor.
Mulţi părinţi sunt preocupaţi de problema televizorului şi nu ştiu ce poziţie să adopte când vine vorba de vizionarea TV. Experţii oferă câteva sfaturi pentru a reduce numărul de ore petrecute la televizor. În primul rând, ei îndeamnă părinţii să fie un exemplu pentru copii: este aproape imposibil ca un părinte care petrece mult timp în compania televizorului să-i ceară copilului său să vizioneze mai puţin şi acesta să asculte. În al doilea rând, ei recomandă stabilirea unui orar în care se poate viziona TV şi respectarea acestuia.
Apoi, experţii subliniază importanţa faptului de a cunoaşte programele pe care le văd copiii, pentru că multe dintre acestea conțin mesaje sau limbaj nepotrivite. Probabil cea mai bună metodă de a reduce numărul orelor în faţa televizorului este ocuparea timpului cu alte activităţi, prin care copiii să se simtă bine, să înveţe lucruri noi şi să nu se plictisească. Ei mai spun că televizorului nu trebuie să fie un fel de baby-sitter, cu care copiii să-şi petreacă timpul atunci când părinţii sunt ocupaţi. Mai mult decât atât, psihologii spun că părinţii trebuie să le arate copiilor care sunt programele la care se pot uita sau să le educe gusturile, îndreptându-le spre programe culturale, educative etc. Şi nu în ultimul rând, nu este recomandată modificarea orelor de somn în funcţie de programele de la televizor sub nicio formă. De pe Semnele Timpului

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Despre cele sapte spuse ale lui Hristos de pe Cruce
Urâciunea pustiirii: Olanda deschide calea (și) pentru legalizarea pedofiliei
Cu cât eşti mai aproape de Dumnezeu, cu atât mai puţin te vor afecta loviturile
Lozinca diavolească: Amână, ai vreme să te pocăieşti!
Fotografii nemaivăzute din Coreea de Nord. Un fotograf din Malaezia a surprins scene inedite din țara comunistă
ZBIRUL ORANDUIRII COMUNISTE – Procurorul Augustin Lazar a avut grija ca adversarii lui Ceausescu sa infunde puscaria. In anii '80, ca sef al Comisiei de liberari conditionate a Penitenciarului Aiud, Lazar a refuzat de doua ori sa-l elibereze pe dizidentul anticomunist Iulius Filip pe motiv ca a continuat actiunile subversive impotriva regimului Ceausescu: “Discutii dusmanoase la adresa RSR... Injurii la adresa organelor de partid si de stat”. Procurorul General se codeste sa raspunda Luju
Ce a fost ținut ascuns până acum despre consumul cărnii de porc!
Ce se întâmplă cu cel care nu se roagă?
SE NUMESTE ADRIAN, ESTE DIN RASNOV, SI TOCMAI A DEVENIT STUDENTUL ANULUI IN EUROPA!
O fetita de numai 8 ani a murit in noaptea nuntii sale! Ce i-a facut mirele, un musulman de 40 de ani, este incredibil!
L-AI VACCINAT? Foarte rău! Acum pune mîna și CURĂȚĂ-L, ELIBEREAZĂ-I CREIERUL DIN GHEARELE METALELOR GRELE! CHELARE METALE GRELE = ELIMINARE DIN ORGANISM DAR MAI ALES DIN CREIER A METALELOR GRELE. VINDECARE AUTISM!!!
Ciprian Porumbescu, ucis tot de acțiunile Imperiului Austro-Ungar, precum Eminescu!!! Sa nu uitam aceste lucruri!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite