Ce este MCV-ul şi de ce suntem cetăţeni de rangul doi ai UE

Distribuie!by MCV-ul este o “găselniţă” a UE. Este un mecanism de monitorizare a justiţiei din România (şi Bulgaria) şi a fost adoptat la integrarea ţării în Uniune ca element de siguranţă pentru ţările membre care susţineau că nu suntem pregătiţi pentru aderare. MCV este un element de presiune superfluu pentru […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

MCV-ul este o “găselniţă” a UE. Este un mecanism de monitorizare a justiţiei din România (şi Bulgaria) şi a fost adoptat la integrarea ţării în Uniune ca element de siguranţă pentru ţările membre care susţineau că nu suntem pregătiţi pentru aderare.

MCV este un element de presiune superfluu pentru unii, greu de înţeles şi paradoxal pentru alţii: face mult rău României. Face rău pentru că România va fi o ţară de rangul doi în UE atâta vreme cât acest mecanism va fi menţinut. Pentru că, de câte ori România a avut vreo “idee”, i s-a spus: stai în banca ta pentru că esti monitorizată!


La nivel practic, MCV-ul nu aduce cu el penalităţi, dar atrage atenţia: România nu a făcut aia şi aia, justiţia nu este independentă, corupţia este mare. Agenţiile de presă transmit şi comentează pe larg aceste rapoarte. Nu este comod pentru nicio autoritate din România să i se dea, din şase în şase luni, cu un raport în cap, chiar dacă presupus “inofensiv”; să i se spună: corupţilor! Nici pentru cetăţenii români nu este bine (chiar dacă ei nu simt efectele acestei monitorizări) pentru că imaginea care se creează poate fi copleşitoare. România nu este raiul pe pământ, dar cetăţenii ei nu sunt nişte hoţi cu toţii şi nişte corupţi cu apucături totalitare.

Efectele MCV-ului s-au simţit practic. Unele ţări din UE au legat MCV-ul de intrarea României în Spaţiul Schengen. Integarea în spaţiul fără frontiere al Uniunii ar însemna integrarea deplină a României în Uniunea Europeană. Nu există nicio legătură între MCV şi Spaţiul Schengen (aici trebuie să arăţi că poţi apăra frontierele UE după ce devii tu frontieră externă a Uniunii, iar România poate asta), dar cine poate combate Olanda, de pildă, care spune: nu puteţi apăra graniţele UE pentru că vameşii voştri sunt corupţi? Iată legătura între MCV şi Schengen.


loading...

Mecanismul a fost creat pentru o perioadă determinată, ar fi trebuit să dispară până acum. La atatia ani de la integrare, monitorizarea UE nu dispare, dimpotrivă, se intensifică. Pentru că este una dintre puţinele forme de presiune pe care UE le mai poate face asupra României.

Trageti si voi concluzia daca e corect cum suntem tratati la 25 de ani dupa revolutie, cand in vremea comunismului UE il trata pe Ceausescu cu respect, deoarece el hranea si furniza materie prima Europei si acum intelegeti de ce tari precum Islanda, Irlanda sau tarile Scandinave nu accepta sa fie tratate de UE sub nicio forma cu superioritate, Islanda renuntand la Europa care le adusese doar deservicii economice in primul rand.

Iulian Anghel

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite