CEA MAI VECHE HARTĂ A ROMÂNIEI ARE VÂRSTA DE PESTE 400 DE ANI

Distribuie!by     Cea mai veche harta a tarii noastre are varsta de peste 400 de ani. Ea a fost lucrata la Brasov, in anul 1542, si este opera sasului Johannes Honterus, care a desenat-o, a gravat-o pe o placa de lemn si apoi a tiparit-o in atlasul sau personal […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1

 

 


Cea mai veche harta a tarii noastre are varsta de peste 400 de ani. Ea a fost lucrata la Brasov, in anul 1542, si este opera sasului Johannes Honterus, care a desenat-o, a gravat-o pe o placa de lemn si apoi a tiparit-o in atlasul sau personal denumit “Rudimenta Cosmographica”.
Pe aceasta harta, tara noastra apare sub numele de “Dacia” si este marginita de Ungaria, Transylvania Macedonia, Bonsa (Bosnia), Dalmatia, Thracia si Bulgaria.
Fata de timpul cand a fost intocmita, harta este destul de corecta si frumos executata. Tarile cuprinse in ea sunt reprezentate cu multa proportie si simetrie fata de marile din jur. Marea Neagra apare sub numele de “Pontus” si este plasata exact in partea de sud-est a Daciei.

loading...

Cele mai multe denumiri de pe aceasta harta sunt scrise in limba latina, de exemplu : “Danubius” (Dunarea), “Alutes” (Oltul), “Pruth” (Prutul), “Theis” (Tisa) etc.
Printre localitati sunt mentionate: “Tergovisti”, care, pe atunci, era capitala Tarii Romanesti, “Soszavia” (Suceava), capitala Moldovei, “Brayla” (Braila), “Bistricza” (Bistrita), “Varadinum” (Oradea), “Cibinium” (Sibiu) si “Corona”CRONOS (Brasov).


CEA MAI VECHE HART? A ROM?NIEI ARE V?RSTA DE PESTE 400 DE ANI

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite