Cercetătorul român Valentin Stamate a creat un motor de avion unic pe mapamond, prin tehnologia printării 3D! VIDEO

Distribuie!by După cum ne informează Transilvania365.ro, un cercetător la Universitatea Transilvania din Braşov este inventatorul unui motor de avion unic în lume. Valentin Stamate, autorul noii realizări tehnologice românești, a apelat la tehnica printării 3D, pentru producerea celor mai multe piese din alcătuirea noului motor. Este primul motor termic în doi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

După cum ne informează Transilvania365.ro, un cercetător la Universitatea Transilvania din Braşov este inventatorul unui motor de avion unic în lume. Valentin Stamate, autorul noii realizări tehnologice românești, a apelat la tehnica printării 3D, pentru producerea celor mai multe piese din alcătuirea noului motor.

Este primul motor termic în doi timpi de pe mapamond ale cărui componente au fost obținute din pulberi metalice, prin procedeul printării 3D. Noul propulsor conceput de către Valentin Stamate poate ajunge la o turație de 10.000 de rotații pe minut.


Printre piesele produse cu ajutorul imprimantelor 3D de tip SLS și SLM se numără pistonul, arborele motor, blocul motor, chiulasa, toba de eşapament, biela de transmitere a mişcării, cămaşa cilindrului şi carburatorul, potrivit sursei precizate. Pulberile metalice utilizate pentru fabricarea acestora au fost obținute din oțel, bronz și aluminiu.

2

În consecință, marea majoritate a pieselor sunt obținute prin procedeul printării 3D. Prin procedeele tehnologice clasice au fost obținuți, în schimb, rulmenții, componentele de prindere (șuruburi, piulițe), bujia, precum și elicea.


loading...

Noul propulsor al românului Valentin Stamate, realizat cu susținerea financiară a Universității  Transilvania din Braşov a costat circa 20.000 de euro iar producerea sa a fost precedată de către o cercetare amplă și o muncă de doi ani. Motorul este pus în mișcare de către un combustibil format dintr-o combinație de alcool metilic și ulei.

Deși anterior a desfășurat și activitate didactică, Valentin Stamate s-a dedicat integral, de doi ani, activităților de cercetare.

Sursa: transilvania365.ro

Autor: Tomi Tohaneanu

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Dr. Mircea Pușcașu: E lucru josnic să te urci pe cadavrele a 20 și ceva de copii și să afirmi că toate astea s-au întâmplat din cauza rujeolei și trebuie să ne vaccinăm
Din relatarile membrilor Marii Loji Nationale Romane
Patimile sub imperiu monarhic a vieţii de iobag în vremea lui Horea: „Tăranul român era pus în aceeaşi categorie cu dobitoacele“
Pentru cine nu înțelege cât de diabolică este impunerea lui Dacian Cioloș ca premier și abureala cu guvernul „tehnocrat”.
Hackerii de la Anonymous, mesaj pentru români: E intolerabil să ne folosiți prietenii morți pentru a rămâne la putere. „Colectiv” a fost operațiunea cu nume de cod AM-04K, finanțată cu bani și de la organizații controlate de George Soros
E OFICIAL! ANAF le DĂ MAREA LOVITURĂ chiar în prag de sărbători. Banii trimiși în România de românii plecați la muncă în străinătate VOR FI VERIFICAȚI în detaliu, iar apoi IMPOZITAȚI. Măsura aceasta ÎI VA AFECTA enorm pe co-naționalii noștri!
Fotografierea semnalelor Wi-Fi ne arata cat de mult ne sufoca ! Aveti si o aplicatie gratuita pentru Android cu ajutorul careia puteti sa vedeti semnalele Wi-Fi din jurul vostru !
S-a lansat primul lant de supermarketuri 100% romanesti! Are preturi mai mici decat Carrefour sau Lidl!
Vanzarea pamanturilor ( mai este o luna pana ramanem fara tara) si criza alimentara
Florian Colceag: ”Oamenii au nevoie de crize pentru a se trezi. Acesta este marele moment istoric pe care îl trăieşte omenirea.”
Iohannis își face bucătărie de lux | Administrația prezidențială investește 29.000 de euro în farfurii, pahare și tacâmuri
Armele secrete ale Romaniei: in 1968, Armata Romana a folosit un laser puternic cu care a topit tancurile rusesti invadatoare ! Arma cu laser a fost construita in baza Proiectului „Romteleghid”, fiind o copie a „Razei Mortii” a lui Tesla !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite