Chevron se retrage din Bulgaria, unde explorarea gazelor de sist a fost interzisa de Guvernul de la Sofia

Distribuie!by Compania americană își va concentra activitatea în țări precum România, Polonia și Ucraina, scrie presa din țara vecină. Chevron a venit în Bulgaria în 2011, după ce a câștigat o licitație pentru un contract pe 5 ani. Era vorba de operațiuni de prospectare și explorare pentru identificarea de gaze […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Chevron a venit în Bulgaria în 2011, după ce a câștigat o licitație pentru un contract pe 5 ani. Era vorba de operațiuni de prospectare și explorare pentru identificarea de gaze de șist în nord-estul țării, pe o suprafață de 4 kilometri pătrați.

În urma unor proteste de amploare, Guvernul de la Sofia condus atunci de Boiko Borisov a impus un moratoriu care interzicea total explorarea și exploatarea de gaze de șist și țiței prin fracturarea hidraulică.

Expertul bulgar în domeniul energiei Ilian Vasilev, care are legătură cu activitatea Chevron în țara vecină, a confirmat că americanii au decis să se retragă.

Noua strategie a companiei se va concentra acum pe ţări din Europa Centrală şi de Est precum Polonia, România şi Ucraina, care asigură condiţii favorabile pentru investiţiile riscante ale Chevron, a adăugat Vasilev.


Potrivit unor estimări, Bulgaria are zăcăminte de gaze de șist care se ridică la 480 de miliarde de metri cubi și de încă 180 de milioane de barili de țiței.

loading...

În România, Chevron a început luna aceasta forajul de explorare a gazelor de şist în comuna vasluiană Pungeşti. Compania susține că lucrările se desfăşoară “într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător”. Mai multe proteste violente au avut loc la Pungești din octombrie anul trecut, când compania americană obținuse autorizație de amplasare a primei sonde de explorare.


http://www.europafm.ro/stiri/externe/chevron-se-retrage-din-bulgaria-unde-explorarea-gazelor-de-sist-a-fost-interzisa-de-guvernul-de-la-sofia~n75000/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite