Cifră halucinantă: 80.000 de români UCIŞI de infecţiile din spitale

Distribuie!by   O știre mai veche! Ne poate spune statul roman câți din oamenii bolnavi se covid-19 au murit de fapt de infecții nosocomiale? Sunt oameni care ar fi putut fi salvați. Cei mai expuși sunt cei intubați. Din păcate cei ajunși la ATI au șanse minime și nu din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


O știre mai veche! Ne poate spune statul roman câți din oamenii bolnavi se covid-19 au murit de fapt de infecții nosocomiale? Sunt oameni care ar fi putut fi salvați. Cei mai expuși sunt cei intubați. Din păcate cei ajunși la ATI au șanse minime și nu din cauza covid, ci din cauza infecțiilor intraspitalicesti. Deci, genocid!!! Cine raspunde ? Se pare că tot cetățeanul. Când mai vedeți morți cu nemiluita la tv nu uitați să vă întrebați care este adevărul. Nu fiți oi!!!

Peste 80 de mii de persoane ar putea să supravieţuiască, în fiecare an, dacă am avea mai puține infecţii nosocomiale în spitale. E o statistică alarmantă prezentată de expertul în politici de sănătate, Sorin Paveliu, la emisiunea “Fabrica” de la Realitatea TV.


“Ascunderea infecţiilor nosocomiale produce după estimarea mea în jur de 80 de mii de morţi evitabili în fiecare an”, a spus Sorin Paveliu la Realitatea TV.

Statisticile oficial ale Ministerului Sănătăţii vorbesc de cifre mult mai mici, dar totuşi semnificative la nivelul secolului 21. Astfel, Ministerul Sănătăţii a înregistrat, între 2010 și 2015, peste 57.000 de infecţii nosocomiale în spitalele din România.


Cele mai multe au fost înregistrate în Capitală și în judeţele Iaşi, Cluj şi Timiş. Secţiile cu cele mai mari probleme sunt Terapie intensivă, Chirugie şi Pediatrie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Şi preşedintele Alianţei Medicilor, Bogdan Tănase a identificat la Realitatea TV câteva probleme din sistemul medical care nu mai suportă amânare.

O soluţie pentru ca neregulile din spitale să înceteze ar fi o transparenţă totală în achiziţiile publice şi nu numai.

“Nu sunt mănuşi suficiente ca să se schimbe după fiecare manevra aşa cum ar fi normal. Atunci se fac mai multe manevre cu aceeaşi pereche de manusi. Asta va raspandi infectia”, a explicat Tănase.

loading...

Datele centralizate de Ministerul Sănătății în timpul mandatului fostului ministru Patriciu Achimaş-Cadariu arată că în anul 2010 numărul total de infecţii intraspitalicești a fost de 8.105, în anul 2011 numărul a crescut la 8.463 de infecții, în 2012 s-au înregistrat 8.278 de probleme, în 2013 numărul infecțiilor a ajuns la 9.296, iar în 2014 s-a înregistrat un nou record, de 10.630 de infecții nosocomiale, relatează Euractiv.ro, care citează News.ro.

În primele 9 luni ale anului 2015 s-a constatat un număr de 9.402 infecţii intraspitaliceşti, însă, ulterior, Ministerul Sănătăţii a actualizat datele şi pe ultimele trei luni ale anului și a arătat că, la nivel național, în 2015, au fost înregistrate la 12.316 infecţii.

În total, numărul infecţiilor nosocomiale din spitalele din România identificate şi înregistrate de Ministerul Sănătăţii este de 57.088, potrivit datelor centralizate de instituţie și transmise către doi parlamentari, răspunsul fiind publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

https://www.realitatea.net/stiri/actual/cifra-halucinanta-80-000-de-romani-ucis-anual-de-infectiile-din-spitale_5dcc922c406af85273d3c65f?fbclid=IwAR39FLNJNpGuRRQn2i4VeuYnjV1ZJMZGN24Aqp89JqlkViyJyNzmDIArZJ0

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite