Companiile care compun „Big Pharma” au suferit pierderi de 24,6 de MILIARDE de dolari, după ce Donald Trump a spus că Pharma „scapă basma curată după ce a făcut o crimă”

Distribuie!by 42 de secunde. Atât a durat cuvântarea lui Donald Trump despre sistemul farmaceutic american sau „Big Pharma”, așa cum mai este cunoscut. Nu a fost mult, dar cuvintele spuse de președintele ales al Americii în cele 42 de secunde, au provocat pierderi de peste 24,6 miliarde de dolari celor […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
42 de secunde. Atât a durat cuvântarea lui Donald Trump despre sistemul farmaceutic american sau „Big Pharma”, așa cum mai este cunoscut.
Nu a fost mult, dar cuvintele spuse de președintele ales al Americii în cele 42 de secunde, au provocat pierderi de peste 24,6 miliarde de dolari celor mai mari nouă companii pharma din SUA. În doar 20 de minute de la discursul lui Trump.
Iată ce a spus președintele american:
„Trebuie să facem astfel încât să se întoarcă industria farmaceutică[ unele companii au sediul în afara SUA pentru a nu plăti taxe -n.n]. Industria noastră farmaucetică a fost dezastruoasă. Pleacă în toate direcțiile. Ei ne produc medicamentele, dar în mare măsură, nu le mai produc aici. Și altă chestiune ce trebuie s-o facem este să creăm o nouă procedură de licitație pentru industria farmaceutică, pentru că ei scapă de crimă cu fața curată. Industria pharma are parte de mult lobby, de mulți lobby-iști, multă putere. Și există foarte puțină licitație pe medicamente. Suntem cel mai mare cumpărător de medicamente din lume și totuși nu avem proceduri de licitație corecte. Trebuie să începem să licităm, o să economisim miliarde de dolari într-o perioadă de timp”
Conform siteului Fortune, aceste cuvinte au fost suficiente pentru a produce pierderi semnificative în capitalizarea de piață a companiilor Johnson and Johnson, Pfizer, Merck, Amgen, AbbVie, Bristol-Myers Squibb, Gilead, Celgene și Eli Lilly.
Mai mult, fondul de tranzacționare SPDR S&P Biotech a căzut cu 4% în aceași perioadă, în timp indexul Nasdaq Biotechnology a înregistrat o cădere de 3%.
În termeni financiari, cele nouă companii înregistrau o capitalizare de peste 900 de miliarde de dolari înainte de discursul lui Trump, iar pierderea de 24,6 miliarde reprezintă aproximativ 3% din acea valoare.
Pe compania, acțiunile Celgene au scăzut cu 3,5%, ale Johnson and Johnso cu 1,61%, Bristol-Myers, în scădere 5.5%; Pfizer, regres de 2.75%; Merck, creștere de 1.67%; Amgen, scădere de 2.27%; AbbVie, scădere de 4.2%; Gilead, scădere de 2.3% și Eli Lilly, în scădere de  2.6%.

loading...

http://www.activenews.ro/externe/Companiile-care-compun-„Big-Pharma-au-suferit-pierderi-de-24-6-de-MILIARDE-de-dolari-in-20-de-minute-dupa-ce-Donald-Trump-a-spus-ca-Pharma-„scapa-basma-curata-dupa-ce-a-facut-o-crima-140008

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
Close
Citește mai multe:
UN POLIȚIST RUPE TĂCEREA: ”DA, AVEM UN PLAN DE AMENZI, EXISTĂ UN TARGHET…”

Capcana întinsa de Putin prin retragerea contingentului din Siria

TREBUIE VAZUT: Documentar in care prof.Kent Hovind demonteaza evolutia

In cazul unui cutremur precum cel din 77, tara nu va putea fi reconstruita asa cum a facut-o Ceausescu, deoarece astia nu au fost in stare sa faca o autostrada, daramite sa construiasca un cartier de locuinte…

Preţuri studenţeşti la Parlament: Supă – 1,25 lei, File de şalău – 6,45 lei, Prăjituri – 1 leu | Aleşii îşi umplu burţile cu mai puţin de 10 lei pe zi

Închide