Companiile din China îşi mută afacerile în Africa

Distribuie!by În vreme ce companiile occidentale îşi mută fabricile în China, companiile chinezeşti îşi mută fabricile în Africa. Motivul acestor mutări este acelaşi. Patronii caută oameni cu salarii mai mici. Un angajat african câştigă un sfert din salariul unui chinez. Însă există şi un dezavantaj. Mulţi dintre muncitorii din Africa […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În vreme ce companiile occidentale îşi mută fabricile în China, companiile chinezeşti îşi mută fabricile în Africa. Motivul acestor mutări este acelaşi. Patronii caută oameni cu salarii mai mici. Un angajat african câştigă un sfert din salariul unui chinez. Însă există şi un dezavantaj. Mulţi dintre muncitorii din Africa sunt lipsiţi de experienţă şi, prin urmare sunt ineficienţi.

Companiile din China, o ţară care continuă să aibă salarii mici comparativ cu Occidentul, nu au prea multe opţiuni atunci când vor să mai taie din costurile cu forţa de muncă.


O ţară mai ieftină este Vietnamul, dar, din cauza unui conflict teritorial, fabricile chinezeşi nu sunt binevenite acolo. Aşa că firmele chinezeşti se mută în Africa. Este continentul cu cea mai ieftină forţă de muncă. Însă, chiar dacă muncitorii din Africa au acelaşi potenţial ca muncitorii din restul lumii, pregătirea lor lasă de dorit.

De exemplu, producătorul chinez de televizoare Hisense şi-a deschis o fabrică în Africa de Sud. După multă muncă de lămurire cu angajaţii, ritmul de producţie al fabricii sud-africane a fost adus la nivelul fabricilor din China. Însă în fabrica din Africa de Sud lucrează un număr dublu de angajaţi faţă de o fabrică asemănătoare din China. Ceea ce înseamnă că productivitatea este la jumătate.


Dar, cum salariile sunt mici, investiţia în Africa merită, spun oamenii chinezi de afaceri. Iar planurile lor pe acest continent sunt mari.

Producătorul auto FAW Group îşi va deschide o fabrică în Africa de sud, producătorul de pantofi Huajian va investi două miliarde de dolari în Etiopia iar fabricile chineze deja produc ţevi de oţel şi materiale textile în Uganda.

Însă, chiar dacă ajută economiile acestor ţări, companiile chineze nu au o imagine foarte bună în Africa.

loading...

Mai ales atunci când îi forţează pe angajaţi să fie mai eficienţi, uneori prin metode absurde. Wall Street Journal scrie că în Etiopia un constructor chinez le-a scurtat muncitorilor lopeţile astfel încât să nu stea la taclale sprijiniţi de ele.

În Zambia, supervizorii chinezi ai unei companii miniere i-au stropit cu apă rece pe minerii care moţăiau.

Aceste neînţelegeri au făcut ca unele companii să vină din China cu tot cu angajaţi. Ceea ce a trezit alte nemulţumiri din partea africanilor care spun că vor să muncească, dar chinezii nu vor să îi angajeze.

Însă companiile care au reuşit să se descurce cât de cât în Africa spun că pedepsirea angajaţilor ineficienţi nu este o soluţie. Cum nu este nici aducerea angajaţilor chinezi în Africa. Singura soluţie este încurajarea angajaţilor cu diverse bonusuri şi beneficii. De exemplu, în fabrica de televizoare din Africa de Sud, unde singurii chinezi sunt doar şefii, angajaţii de pe liniile de asamblare pot pleca devreme acasă dacă ating mai repede ţinta zilnică de producţie. Este un truct de încurajare a producţiei care a început să funcţioneze, spune conducerea companiei.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Lucian Mandruta critica si ridiculizeaza tinerii romani care nu vor sa mearga in razboi
Dalai Lama- un agent CIA sub acoperire
Un MASON va prealua o ÎNALTĂ funcţie în CAPITALĂ. Trecutul său dă FIORI
MÃRTURIA UNEI MAME: Bebelusa a primit nota 10 la nastere iar dupa vaccin s-au declansat afectiuni hepatice foarte grave cu aspecte de ciroza, creierul i s-a lichefiat, nu a dormit 2 ani si a murit dupa 9 ani de chinuri
De ce revine prințul Charles în România? Declarație halucinanta de dragoste la adresa țării noastre
CÂŞTIG de 35.000 de EURO/LUNĂ pentru şeful Transgaz Mediaş. Explicaţia directorului este HALUCINANTĂ
Mai mulți bolnavi psihic față de 2007, aproape un milion de depresivi - România „se laudă” cu una dintre cele mai scăzute speranțe de viață din Uniunea Europeană
Statistici oficiale ale UE și ale Guvernului României: România, pe locul 6 în UE la numărul de spitale. La 100.000 de locuitori avem mai multe paturi ca Franța și Marea Britanie. După 1989, BOR a construit mai PUȚINE biserici decât cultele protestante
Foarte IMPORTANTA si cu EFECT MAXIM Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca catre Duhul Sfant
Felicitari Preotului Calistrat Chifan, de la Mânăstirea Vlădiceni, Iaşi care le-a răspuns jurnaliştilor care ataca constant Biserica Ortodoxă Română!
AMENINTARE la securitatea economica a Romaniei: INCHIDEM toate supermarketurile si hypermarketurile
Polonia a făcut publică lista CRIMINALILOR din Romania de la Auschwitz: 2 sasi au comis cele mai oribile CRIME ale umanitatii. Unul era din Sibiu, altul din Brasov
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite