COMUNICAT: Suspendati functionarea ilegala a fabricii SCHWEIGHOFER de la Reci!

Distribuie!by COMUNICAT DE PRESA Fagaras, 04. 05. 2015 Asociatia Bankwatch Romania, cu sediul in Bucuresti si Asociatia Neuer Weg, cu sediul in Fagaras/BV, au depus cereri privind suspendarea functionarii, fara autorizatiile necesare, a fabricii de debitare si prelucrare a lemnului din com. Reci, jud. Covasna, a s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Fagaras, 04. 05. 2015

Asociatia Bankwatch Romania, cu sediul in Bucuresti si Asociatia Neuer Weg, cu sediul in Fagaras/BV, au depus cereri privind suspendarea functionarii, fara autorizatiile necesare, a fabricii de debitare si prelucrare a lemnului din com. Reci, jud. Covasna, a s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl.
LINK: CCPM – Suspendare-Schweighofer-Reci


Fabrica s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl. a fost construita ilegal (cu incalcarea repetata a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii si a legislatiei europene si romanesti privind elaborarea Studiilor de Impact asupra Mediului (SEA si EIA).

Mai mult decat atat, fabrica si statia de cogenerare aferenta inca nu au obtinut autorizatia integrata de mediu si nici autorizatie de functionare, dezbaterea publica la Agentia pentru Protectia Mediului Covasna fiind programata pentru 18. 05. 2015. Cu toate acestea, fotografii realizate in ultimele saptamani, inclusiv in 30. 04. 2015, arata o activitate de productie intensa in acea unitate de productie, inclusiv stive de produs finit (cherestea). Pornind de la experientele anterioare cu activitatea firmei s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl., exista suspiciunea ca, de la bun inceput, si la fabrica de la Reci se va prelucra lemn taiat ilegal.


Consideram ca astfel sa incalca o serie de prevederi legale, cum ar fi Codul Silvic,  Codul Muncii si legislatia privind functionarea societatilor comerciale.

loading...

Hans Hedrich, vicepresedinte
Asociatia Neuer Weg, Fagaras

ANEXA: Cerere adresata Corpului de Control al Primului Ministru
CCPM – Suspendare-Schweighofer-Reci

rety3

rety2

rety1
rety2Fotografii si video(jos): Toro Attila, Sf. Gheorghe/Sepsiszentgyorgy

Sursa: http://www.neuerweg.ro/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite