Consiliul Concurentei loveste PUTERNIC in firmele romanesti: DEDEMAN- amenda 2 mil. euro

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Consiliul Concurenţei a sancţionat  41 de companii de pe piaţa distribuţiei de uşi, centrale termice şi boilere, aplicând amenzi în valoare totală de 6,32 mil. euro pentru înţelegeri anticoncurenţiale.

În cazul primei investigaţii, care viza înţelegerile prin care au fost fixate preţurile centralelor termice, cele mai mari amenzi au fost aplicate retailerilor Dedeman 9,15 mil. lei (2,05 mil. euro) şi Arabesque  3,5 mil. lei (peste 780.000 euro), urmaţi de Porta KMI Romania – 481.000 lei (peste 108.000 euro ) Casa Noastra 444,751 lei (circa 100.000 euro) şi Proges SRL – 471,593 lei (peste 105.000 euro).


„Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiilor având ca obiect înţelegerile prin care au fost fixate preţurile pentru produsele Porta KMI România (uşi) şi Ariston Thermo Romania SRL (centrale termice). Consiliul Concurenţei a constatat că între fiecare dintre cele două companii şi distribuitorii ei s-au au încheiat contracte prin care stabileau preţurile de revânzare sau cotele de adaos comercial. În acest fel, s-a restrâns capacitatea distribuitorilor de a-şi stabili singuri preţul de revânzare şi s-a eliminat concurenţa prin preţ dintre aceştia. Astfel, compania Porta KMI România SRL şi 24 distribuitori ai acesteia au fost sancţionaţi cu amendă totală de 15.063.781 lei (3,37 mil. euro)”, se arată în comunicatul Consiliului Concurenţei.

loading...

În urma celei de a doua investigaţii, compania Ariston Thermo Romania SRL şi 15 distribuitori ai acesteia care activează pe piaţa distributiei centralelor termice si boilerelor au fost sancţionaţi cu 13.061.813 lei (aproximativ 2,9 milioane euro), pentru fixarea preţurilor de revânzare.


„Din cele 16 companii sancţionate, 15 au recunoscut participarea la înţelegerea anticoncurenţială şi au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%. Cele mai mari amenzi au fost aplicate Dedeman SRL -9.508.331 lei (2,13mil. euro) Ariston Thermo Romania SRL – 1.798.424 lei (circa 400.000euro) Marelvi Impex SRL – 518.913 lei (116.000 euro)”, potrivit reprezentanţilor Consiliului Concurenţei.

Companiile care au recunoscut participarea la înţelegerea anticoncurenţială au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%.

http://www.zf.ro/companii/dedeman-amendat-cu-peste-4-mil-euro-pentru-fixarea-preturilor-de-revanzare-a-centralelor-termice-si-a-boilerelor-15719349

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Editorial TERIBIL despre "internaționaliștii" care, „ca și în anii ’50, vorbesc înfiorător de greu limba romană” si au „cv-uri croite de stăpânii adevărați ai României”
Există sute de mii de funcţionari români de stat (mai ales la primării şi prefecturi), de poliţişti şi militari români, de directori ai unor companii de stat, de funcţionari prin diferite ministere care dacă ar fi luaţi acum la un control serios nu şi-ar putea justifica nici măcar zece la sută din averile pe care le deţin.
EXCLUSIV! Femeile mason și-au ales Marea Maestră. Cine este noua lideră
Ce face guvernul SUA cu 30.000 de ghilotine, 100.000 de vagoane de transport prizonieri si peste 600 de milioane de gloanțe ???
Credeați că l-au făcut pentru că ne iubesc? Filmul "Wild Carpathia" a fost realizat pentru a convinge milionari străini să cumpere PĂDURE în România. Până acum au cumpărat 16.000 de hectare. Prințul Charles, implicat în afacere. Au pustiit România ca monarhia ocultă imperialistă să cumpere țara !
Femeile Moldovei – muncă ieftină şi comodă pentru miliardarii Europei
Viorica Vişan, femeia care a făcut 10 ani de închisoare pentru o crimă pe care n-a comis-o: „Vreau să-l întreb pe procurorul care m-a nenorocit dacă doarme bine“ | Daune morale nu vor sa ii dea!!!!
Revoltător: gazele din Marea Neagră se duc direct în Austria printr-o conductă secretizată de Guvern
TREBUIE CITIT:Despre cunoaşterea lui Dumnezeu
A filmat cum sunt făcute delicioasele jeleuri. E ORIBIL! Faceți cunoscut asta tuturor
Pădurile virgine din Banat, „rase” chiar de statul care ar trebui să le protejeze. Cum sunt puse în pericol parcurile naționale
UE ii chinuie pe romani in ultimul hal
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite