Corupția a învins | Retezat, cel mai mare parc natural din Europa a fost pierdut

Distribuie!by România a PIERDUT Parcul Național Retezat. Austriecii de la Schweighofer au cumpărat lemn exploatat de firme terțe   Exploatarile forestiere din ultimii ani din munții Retezat, Godeanu, Țarcu și Vîlcan au condus la dispariția ultimului Peisaj Forestier Intact (PFI) din zona de climă temperată a Europei. Chiar daca PFI […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

România a PIERDUT Parcul Național Retezat. Austriecii de la Schweighofer au cumpărat lemn exploatat de firme terțe

 


Exploatarile forestiere din ultimii ani din munții Retezat, Godeanu, Țarcu și Vîlcan au condus la dispariția ultimului Peisaj Forestier Intact (PFI) din zona de climă temperată a Europei.

Chiar daca PFI a fost pierdut mai există încă în România în total 218.000 hectare de păduri virgine. Cele mai mari abia dacă depășesc cu puțin suprafața de 5.000 de hectare și se află în munții Semenic, Godeanu și Vîlcan. Doar aproximativ 20% sunt bine protejate prin lege. 80% sunt în pericol de dispariție deoarce exploatările forestiere sunt mult mai agresive de când firmele de exploatare și procesare a lemnului au luat la cunoștință harta cu pădurile virgine identificate prin studiul Veen Ecology publicat în anul 2005.


O altă zonă din PFI unde s-au pierdut teritorii semnificative este cea a munților Godeanu (Parcul Național Domogled) unde firma gorjeană Succes a exploatat sistematic masă lemnoasă în ultimii ani. Cel puțin 78.601 m3 de lemn au părăsit parcul în 2013-2014. O parte a fost extrasă și prelucrată direct de Succes iar alți 53.525 m3 au fost extrași de companiile Trans Fag, Fag Internațional, Alindo Impex, Mirona Forest și Trans Exfor care vând masă lemnoasă tot companiei Succes care prelucreaza lemnul la Gureni, județul Gorj. De aici cheresteaua trece pe la o fabrica din județul Argeș pentru uscare și pleaca mai departe către China.

loading...

PFI Retezat a fost descoperit de cercetători în 2006 și confirmat de un nou studiu științific realizat de ICAS pentru Ministerul Mediului în anul 2007. Guvernul României a ignorant acest studiu care a inclus și un set de recomandări pentru protejarea prin lege a acestui tezaur național și European. PFI a fost confirmat și de studiul publicat de Agent Green în “Ocrotirea Naturii”, revista Academiei Române în luna Mai 2011. Sursa: green-report.ro


 

http://www.paginadeagricultura.ro/coruptia-a-invins-retezat-cel-mai-mare-parc-natural-din-europa-a-fost-pierdut/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Chevron se retrage din Bulgaria, unde explorarea gazelor de sist a fost interzisa de Guvernul de la Sofia
Fost inginer la uzina TRACTORUL BRASOV astazi boschetar- VIDEO
Zeci de scapari ale regizorilor in cazul telenovelei Charlie Hebdo. Nici Hollywood-ul nu mai e ce a fost…
O femeie crescută de două lesbiene a scris Americii: Încă o mamă nu a putut să-l înlocuiască pe tatăl pierdut. Nu susțin căsătoria gay
A fost Ceauşescu un idiot?
CUM RECUNOȘTI CARNEA DE PUI CU HORMONI
Conspiratia Melodiilor acordate pe frecventa 440 Hz – o deviere de la frecventa armonioasa din natura 432 Hz! Un teribil mod de a produce mesaje subliminale!
După moartea soției sale a crescut de unul singur cei 6 copii. Privește cum l-a răsplătit soarta!
Ciolos a facut 151 de schimbari in codul penal pe ascuns, Iohannis a pierdut a doua casa in instanta, Ciolos a facut cadou multinationalelor 140 de mil. de Euro, iar lumea se mobilizeaza la PSD?
Lovitură de teatru: Hillary Clinton a plătit pentru dosarul anti-Trump legat de prostituate
De ce toti oamenii politici de dupa 1989 si toti care sunt pusi in functii de conducere sunt MASONI? Te-ai intrebat vreodata? IATA LISTA
Prezentatoarea Magda Vasiliu: „Imi iubesc tara. N avem practic nimic. Nimic. Mall – uri, catedrala, si beculete de Craciun…. Dupa 100 de ani Romania e cea mai saraca tara europeana, fara autostrazi, fara spitale, cu o rata record a violentei in familie, pentru ca Romania nu mai are educatie…Asa ca azi sunt trista. Am o strangere de inima gandindu ma la …”
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite