Costin BORC – CARTEL DE «PORC >>

Distribuie!by Costin Borc, propus de Dacian Ciolos pentru posturile de vicepremier și ministru al Economiei, Comerțului și Turismului numai demnitar nu ar trebui sa fie. Mai degraba, zic eu, ar trebui sa raspunda pentru subminarea economiei nationale. De ce ? In perioada 2002 – 2006 Costin Borc a fost director […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Costin Borc, propus de Dacian Ciolos pentru posturile de vicepremier și ministru al Economiei, Comerțului și Turismului numai demnitar nu ar trebui sa fie. Mai degraba, zic eu, ar trebui sa raspunda pentru subminarea economiei nationale.
De ce ?
In perioada 2002 – 2006 Costin Borc a fost director general și administrator al Lafarge Agregate Betoane. In mandatul sau de administrator al Lafarge, Borc a initiat in Romania cartelul cimentului format din Lafarge, Holcim și Carpatcement, care a functionat intre 2000-2004 si a actionat concertat pentru impunerea preturilor pe piata cimentului din Romania, anuland astfel castigurile pe care le-ar fi adus o piată normala.
Urmare a constituirii acestui cartel la initiativa lui Borc, tona de ciment se exporta in 2003 din Romania sub costul de productie, cu 24 USD, dar pe piata interna romanii plateau aproximativ 80 USD. (Lafarge vindea la export sub costuri, dar recupera diferentele de pe piata romaneasca !)
Desi acel cartel a sufocat piata autohtona si a provocat daune uriase investitorilor autohtoni, Lafarge a fost amendată de Consiliul Concurentei cu doar 10 milioane euro, iar celelalte doua companii din cartel cu cate noua milioane euro fiecare.
In urma scandalului cimentului, Lafarge l-a “ascuns” la Paris pe Costin Borc, numindu-l director regional de Dezvoltare și Strategie al companiei.
Acum el a fost scos din joben, fiind prezentat ca “tehnocrat”, desi a fost membru de partid.

loading...

Sursa: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205798660385999&set=a.1443644171388.2057431.1241622749&type=3&theater


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite