CREDINCIOŞII, ocoliţi de DEPRESIE. De ce nivelul de SPIRITUALITATE protejează CREIERUL?

Distribuie!by Oamenii religioşi sau interesaţi de spiritualitate au creierul mai “puternic” şi sunt mai feriţi de depresie, susţin cercetătorii de la Universitatea Columbia. Potrivit Daily Mail, studiul oamenilor de ştiinţă arată spiritualitatea se reflectă fizic şi în grosimea ţesutului cerebral, adică nu stimulează doar inima ci şi rezistenţa creierului. Acest lucru poate […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Oamenii religioşi sau interesaţi de spiritualitate au creierul mai “puternic” şi sunt mai feriţi de depresie, susţin cercetătorii de la Universitatea Columbia.
Potrivit Daily Mail, studiul oamenilor de ştiinţă arată spiritualitatea se reflectă fizic şi în grosimea ţesutului cerebral, adică nu stimulează doar inima ci şi rezistenţa creierului. Acest lucru poate îmbunătăţi rezistenţa creierului la depresie.
Cercetătorii au descoperit că importanţa religiei sau spiritualităţii pentru un individ este asociată cu un cortex mai gros. Savanţii au subliniat că prin credinţă sau spiritualitate nu înseamnă neaparat că persoanele respective merg neaparat şi la biserică.
Echipa de cercetători a realizat mai multe teste imagistice ale creierelor participanţilor, pentru a vedea dacă dimensiunea cortexului se schimbă în funcţie de nivelul lor de spiritualitate.
Creierul reflectă convingerile

Convingerile şi stările noastre de spirit sunt reflectate în creier şi, cu ajutorul unor tehnici imagistice, putem începe să vedem acest lucru”, a explicat Myrna Weissman, profesor de psihiatrie şi epidemiologie la Universitatea Columbia, unul dintre autorii studiului.

“Creierul este un organ extraordinar. Nu doar controlează, dar este controlat de stările noastre de spirit”, a mai spus Weissman.
Religie vs. depresie


Anterior, cercetătorii au descoperit că oamenii care spun că sunt religioşi sau spirituali prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta depresie.

Savanţii de la Universitatea Columbia au descoperit că persoanele cu un risc crescut de depresie au cortexul mai subţire în comparaţie cu cei cu un risc scăzut de a dezvolta această tulburare.
Cortexul scanat

Pentru acest studiu, cercetătorii au intervievat un număr de 103 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani, privind importanţa religiei şi spiritualităţii şi frecvenţa cu care au participat la servicii religioase în ultimii cinci ani.


loading...

Oamenii de ştiinţă au scanat creierul participanţilor, pentru a vedea cât de gros este cortexul lor. Toţi participanţii au fost copii sau nepoţi ai unor persoane care au participat la un studiu anterior despre depresie.

În unele cazuri, exista o istorie familială în ceea ce priveşte depresia, aşa că despre aceştia s-a crezut că riscul de a dezvolta această tulburare este mai mare. Alţii, fără istorie familială, au servit ca grup de comparaţie.
Credinţa, un bun indicator

Acest studiu arată că ar putea exista şi alte zone la nivel cerebral care să aibă legătură cu religia sau spiritualitatea, sunt de părere oamenii de ştiinţă.
Există şi posibilitatea ca spiritualitatea să fie un bun indicator pentru alte zone, cum este statutul socio-economic.

https://evz.ro/credinciosii-ocoliti-de-depresie-de-ce-nivelul-de-spiritualitate-protejeaza-creierul-1074998.html?fbclid=IwAR2QSy_Q3ywPdriw3wFtd_WGCQgEtLm77WM39DLbld3UdjNylphJtRQfC3s

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

INCEPE RAZBOIUL! Statul Islamic a anunțat că urmează noi atacuri ASTĂZI și MÂINE în Italia, Marea Britanie și SUA
Daca nu ar fi existat Ceausescu nu am fi avut Otopeni, uitati-va la Brasov de 28 de ani nu sunt in stare sa faca un aeroport.
Preotul și istoricul Mihai-Andrei Aldea: Prin legea anti-legionară ne întoarcem total la epoca STALINISTĂ. Practic, staliniștii au preluat puterea în România
Căsătoria masivă din Gaza despre care presa internațională nu vorbește, "miresele" sunt fetite care nu au intrat in pubertate
Klaus Iohannis despre libertatile si toleranta pe care ar trebui sa le-o aratam homosexualilor
Operaţiunea Paperclip a dus în SUA 1600 de oameni de ştiinţă nazişti criminali de razboi şi ofiţeri SS au căpătat poziţii proeminente în comunitatea ştiinţifică din SUA "Paperclip" înseamnă agrafă de birou.
Fotografii nemaivăzute din Coreea de Nord. Un fotograf din Malaezia a surprins scene inedite din țara comunistă
Conspiratia Melodiilor acordate pe frecventa 440 Hz – o deviere de la frecventa armonioasa din natura 432 Hz! Un teribil mod de a produce mesaje subliminale!
DOCUMENTAR SOC despre compania SCHWEIGHOFER -filmati cu camera ascunsa cum incurajeaza taierile ilegale -iar Iohannis nu doreste sa opreasca acst jaf
Iata adevarul despre CERTIFICATUL DE NASTERE cu CNP- Trebuie sa stii asta!
„- Bă, mi-ai dat decât 15 lei!...” Antidot contra taximetriștilor care îți cer pe o cursă dublu față de cât face
Romania atacata si jefuita de 25 de ani, motivul pentru care a fost asasinat Ceausescu
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite