Cristian Filip, salvat de credinta si bucataria raw vegan!

Distribuie!by In timp ce vorbeste, Cristian te priveste mereu in ochi dorind, parca, sa se prinda cu funii nevazute de profunzimile sufletului tau, pentru a se face inteles. Si reuseste. In prezenta lui, intri intr-o alta dimensiune, in care, rand pe rand, se deschid usi spre un imposibil ce devine […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

In timp ce vorbeste, Cristian te priveste mereu in ochi dorind, parca, sa se prinda cu funii nevazute de profunzimile sufletului tau, pentru a se face inteles. Si reuseste. In prezenta lui, intri intr-o alta dimensiune, in care, rand pe rand, se deschid usi spre un imposibil ce devine posibil.

Timp de douazeci de ani, Cristian Filip a lucrat pe mare, ca marinar, apoi a intervenit schimbarea in viata lui.


La un moment dat, alaturi de o mana de oameni, a pus bazele Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca.

,,Am avut o intalnire providentiala, as indrazni sa spun, cu domnul Dan LucinescuEste un fost detinut politic, care a stat 15 ani in temnitele comuniste, iar in momentul in care l-am intalnit nu aveam nicio treaba nici cu biserica, nici cu credinta.


Eram un om normal. Incercam sa fiu cat se putea de moral, intr-o societate care se dovedea din ce in ce mai bolnava, dar cu ganduri mercantile, pentru ca asta era societatea in care traiam.

Cand l-am cunoscut pe domnul Lucinescu am fost foarte socat, pentru ca am descoperit o alta lume, am descoperit un alt tip de om fata de ceea ce asteptam eu sa vad, la intalnirea respectiva.

Am citit doua dintre cartile lui si am fost impresionat. Am intrebat <<Cati romani au citit cartile acestea?>> Iar el a spus <<Vreo 500 –1000 pentru ca atatia bani am avut eu>>.

Una dintre ele numita << Jertfa>> era un omagiu adus romanilor care au fost aruncati in temnitele comuniste si au fost cam un million de romani, care au trait drama asta, alaturi de cele cateva milioane care le erau rude.

Cealalta carte era <<Lupta>> un omagiu adus ostasilor romani, care si-au jertfit viata pe frontul de est, in Rusia. Daca ne luam dupa statisticile de specialitate gasim acolo 623.000 de morti pe frontul de est.

Numarul lor a fost mai mare, pentru ca au fost nenumarate deportari in Siberia, iar de multe persoane nu se cunoaste ce s-a intamplat cu ele. Deci a devenit o drama istoria noastra, iar domnul Lucinescu a redat lucrurile acestea intr-un mod foarte emotionat.

Cand am citit cartea domnului Lucinescu am descoperit alte tipologii umane, decat cele care se incearca sa ni se scoata in permanenta in evidenta. Am descoperit romani curajosi, intelepti, romani cu spirit de sacrificiu. Avem destule lucruri frumoase de vazut la romani. Chiar parintele Staniloae spunea ca avem mult de dat Europei. Putem sa luam din tehnica Europei, eventual, dar putem sa dam Europei foarte multa spiritualitate.

loading...

Am vrut sa vada toata lumea ca romanii au si multe calitati. Plecand de la acest lucru, am scos cele doua carti in mai multe exemplare in 2008. La lansare, care a avut loc pe 4 octombrie 2008, la Uniunea Scriitorilor, mi s-a parut ca simt ceva in sala. In sala nu mai erau oameni din mediul domnului Lucinescu erau oameni din mediul meu, adica cei care nu stiau de asa ceva si care au fost emotionati.

Unii chiar au lacrimat, au plans vazand ce se intampla, auzind povestile acestor oameni. Atunci ceva s-a nascut in mine: dorinta de a continua, dar cum sa continuam? Raspunsul a venit intr-un interval scurt de timp: sa facem o fundatie! Pentru ca daca eu ca persoana fizica, Cristian Filip, nu pot sa fac mare lucru, o fundatie poate sa coaguleze niste forte care pot realiza mult mai mult, in acest sens.

Am facut cateva filmari cu domnul Lucinescu – am angajat niste specialisti din zona video, televiziune, apoi am mers cu domnul Lucinescu la Parintele Iustin Parvu, cu care fusese coleg de celula in 1988, in inchisoarea de la Suceava. Acolo a fost o intalnire emotionanta. Parintele Iustin Parvu a binecuvantat si a intrebat cum ii spunem acestei fundatii. Dupa cateva secunde, domnul Lucinescu a spus <<Sa-i spunem Parintele Arsenie Boca>>

De ce Arsenie Boca? Pentru ca parintele a fost cel care i-a influentat viata intr-un mod concret si puternic domnului Lucinescu.

El nu a fost poet, ci un om de stiinte exacte. Cand a fost arestat era student la doua facultati simultan. Studia Facultatea de matematica si Facultatea de Fizica, iar pe vremea aceea chiar se facea carte.

Am facut fundatia, am pornit activitatea… foarte greu la inceput, extrem de greu a fost, dar si eu aveam multe de invatat la vremea aceea. Ceea ce mi se pare incredibil este ca eu nu aveam nicio treaba cu biserica, iar fundatia am numit-o Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca, in sensul ca i-am pus titulatura de crestina.

La lansarea fundatiei pe 27 mai 2009 am avut un discurs in care am sustinut foarte puternic ca fara credinta nu reusim sa facem nimic, ca este extrem de importanta, ori eu nu ma duceam la biserica la vremea aceea.

Sursa:Avantaje

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Sătul de dictatura din Germania care protejează emigranții musulmani, un neamț s-a mutat în România: Este criminal acolo. Cum a mușamalizat Poliția germană un caz al unui refugiat: Mi-au spus să îmi țin gura
Din ciclul inainte si dupa: Aurel aka Connect-R
UN CALUGAR CELEBRU NE OFERA O LISTA CU 24 DE CUVINTE PE CARE NU AR TREBUI SA LE ROSTIM NICIODATA
Ce ne-a adus noua UE: saracie, defrisarea padurilor, otravirea alimentelor, desfiintarea agriculturii, sclavie in strainatate, distrugerea invatamantului, preluarea resurselor de catre straini, demolarea industriei, coruptie, pierderea suveranitatii si autonomiei etc.
Descoperire socanta: Nanotuburi de carbon in plamanii copiilor din Paris
Disperat că autoritățile îi vor lua fiica, un român a încercat să fugă cu copilul din Norvegia. Statul i-a luat fata și a dat-o unor asistente maternale lesbiene
CINE are INTERES să ASCUNDĂ ADEVĂRUL? Şoferul ambulanţei ne-a spus că n-au avut ce face şi l-au lăsat ACOLO. Acolo unde?| Trupul EROULUI Claudiu Petre a dispărut şi a apărut brusc după ce situaţia lui a fost amplu mediatizată
BUSTED! The French Government Staged Paris Terror Attacks – Proven Beyond All Doubt
Cum scapi, natural, de negi, veruci, papiloame și toate excrescențele de pe piele
Cum s-ar putea explica bunăstarea Occidentului
Decizie fără precedent: Căsătoriile homosexuale au fost ANULATE în Insulele Bermude, respectându-se VOINȚA poporului, după ce parlamentul le legalizase
Seismologii avertizează! | Un cutremur de peste 6 grade va zgudui România în 2017
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite