Cristian Pârvan, preşedintele PIAROM: Cei care se bazează pe centrale de apartament se vor trezi că nu-şi vor putea acoperi cheltuilelile energetice

Distribuie!by Centralele de apartament nu sunt o soluţie viabilă pe termen lung din cauza noxelor pe care acestea le emit şi a preţului gazului care ar putea să crească în viitor, potrivit lui Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM) care spune că numărul de persoane care folosesc centrale individuale […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Centralele de apartament nu sunt o soluţie viabilă pe termen lung din cauza noxelor pe care acestea le emit şi a preţului gazului care ar putea să crească în viitor, potrivit lui Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM) care spune că numărul de persoane care folosesc centrale individuale de apartament a crescut exponenţial în ultima perioadă, în detrimentul folosirii încălzirii centralizate, pentru că statul, respectiv autorităţile locale, nu asigură căldură atunci când populaţia are nevoie.

„Centrale de apartament au fost răspunsul firesc al omului care nu doreşte să îngehţe pentru că  autorităţile locale sunt incapabile. Oamenii au găsit această soluţie de moment, dar care din punctul meu de vedere nu poate fi o soluţie viabilă. În primul rând pentru că deocamdată nu monitorizăm şi nu ştim câtă poluare generează centrale de apartament( studii arata ca gazul din centrale si aragaze provoaca boli de plamani) şi care e riscul de îmbolnăvire a populaţiei. În al doilea rând, datorită interesului de chimizare a gazelor naturale din ţările dezvoltate industrial preţul gazelor naturale, chiar dacă acum nu creşte, va avea o altă evoluţie. Este un preţ speculativ care variază nejustificat economic, iar cei care se bazează pe gaz metan se vor trezi că nu vor putea acoperi cheltuielile energetice”, a declarat Cristian Pârvan, preşedintele PIAROM, în cadrul conferinţei „Biomasa – sursă de căldură la nivel local, sursă de sănătate ”.


Pe de altă parte, Emil Calota, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energie, spune că decizia cetăţeanului de a folosi centrală individuală de apartament nu poate fi îngrădită, iar soluţia pentru cetăţeanul să rămână racordat la sistemul de încălzire centralizat o reprezintă contorizarea individuală. Astfel, cetăţeanul se poate convinge singur dacă serviciile oferite sunt de bună calitate sau dacă facturarea se face corect.

loading...

„Cetăţeanul trebuie să aibă încredere, de pildă în Bucureşti, că RADET îi asigură energia corect, adică pe consumul real. Nu o să puteam avea o piaţa consolidată de energie termică până când nu o să avem contoare individuale. Ca să faci contorizare individuală trebui să schimb 95% din infrastructura existentă într-un bloc, ceea ce înseamna să treci de pe o distribuţie pe verticală, la o distribuţie pe orizontală. Acesta este singurul efort pe care cred că trebuie să-l facă. Contorele individuale are trebui să asigurate din bugetul local, iar schimbarea distribuţiei în bloc trebuie să fie făcută din fonduri europene”, a spus el.


Un al subiect de dezbatere l-a constitutit subveţiile acordate cetăţenilor pentru energia termică, care potrivit preşedintelui PIAROM ar trebui acordate tuturor contribuabililor şi nu doar unei anumite categorii sociale.

„De ce de subvenţionarea căldurii din Bucureşti, care se face din bani publici, nu befeciază toţi cetăţenii? Să ne aducem aminte ca plătitor de taxe şi impozite este fiecare cetăţean şi fiecare firmă din această ţară. Subvenţiile pentru energia termică se dau an de an din taxele şi impozitele plătie de toată ţară. Problema este şi una de etică, de ce toţi să plătească şi numai unii să beneficieze?”, a spus Cristian Pârvan.

Potrivit PIAROM, din bugetul statului aferent anul 2016, administraţiile locale au primit în jur de 700 mil. lei sub formă de împrumuturi pentru subvenţii la căldură, bani care de regula nu mai sunt returnaţi şi care sunt acoperiţi după un timp din rezervele statului.

http://www.zf.ro/business-construct/cristian-parvan-presedintele-piarom-cei-care-se-bazeaza-pe-centrale-de-apartament-se-vor-trezi-ca-nu-si-vor-putea-acoperi-cheltuilelile-energetice-15792948

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Trump, răspuns tranşant pentru protestatari | De ce nu aţi mers la vot? Aveam impresia că am avut alegeri!
Caz unic în istorie: presa română, patronată de pușcăriași
Atat de multa lume care are cancer este mintita ca medicamentele sunt singura sansa, in timp ce nu se moare de cancer ci de la medicamente
ONG-urile lui Soros nu renunță și vor în continuare sa-l execute pe profesorul Moldoveanu. Realitatea TV l-a adus pe Striblea si pe Oniță seful ONG-ului Elevilor creat de oamenii lui Pippidi ca să-l INCRIMINEZE pe profesorul Moldoveanu
De cate ori pruncul se uita la ea, vedea in ea duhul rau care o stapanea si se speria
Economisti internationali au recunoscut ca Ceausescu se poate compara cu cei mai mari economisti ai tuturor timpurilor, la cum a gestionat tara. A fost dovada clara, a ceea ce se preda astazi in marile Universitati, sa ai scoala vietii, mai intai, experienta necesara si apoi partea teoretica.
UN MISTER: DE CE TAC CASELE REGALE EUROPENE LA MOARTEA REGELUI MIHAI? Ce stiu ei si nu stiu romanii?
Postul de televiziune CBS dezvăluie o anchetă a congresului american: Vaccinurile produc AUTISM. Video. Dați SHARE!
Macaulay Culkin dezvaluie abuzurile pedofililor de la Hollywood
Moartea lui Carol al II-lea, descrisă de Elena Lupescu. „Mihăiţă n-a venit să-şi vadă pentru ultima dată tatăl“
Reacția lui Paul Hitter după ce premierul a insinuat că statul va lua copiii părinților care refuză vaccinarea: „Jur că nu vă voi lăsa să mi-l luați, sau dacă mi-l luați, voi lua și eu câțiva dintre voi”
Româncă de 23 de ani STROPITĂ CU BENZINĂ şi INCENDIATĂ în PARIS de trei ARABI cu cagule! Mai vreti moschei si refugiati?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite