Cristian Topescu- vocea succesului dintr-o generatie de SUCCES a unei EPOCI DE AUR- o epoca care a dat performante in toate domeniile

Distribuie!by Cristian Ţopescu a comentat marile finale de Cupa Davis, victoriile de Cartea Recordurilor ale Nadiei şi gimnasticii româneşti, handbalul de aur din vremea lui Cristian Gaţu, cursele lui Ivan Patzaichin, fotbalul Craiovei Maxima şi generaţia lui Hagi. Vocea de suflet a românilor, Cristian Ţopescu a ştiut să fie mai mult decât […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cristian Ţopescu a comentat marile finale de Cupa Davis, victoriile de Cartea Recordurilor ale Nadiei şi gimnasticii româneşti, handbalul de aur din vremea lui Cristian Gaţu, cursele lui Ivan Patzaichin, fotbalul Craiovei Maxima şi generaţia lui Hagi. Vocea de suflet a românilor, Cristian Ţopescu a ştiut să fie mai mult decât un simplu comentator;

Cristian Topescu a fost pasionat de hipism, a terminat Facultatea de Educatie Fizica si Sport si marea lui sansa a fost infiintarea Televiziunii Romane de catre Ceausescu, o televiziune moderna si performanta, dotata la cele mai inalte standarde posibile la nivel European. Angajatii acestui institut trebuiau sa fie profesionisti, astfel ca s-au creat scoli de instruire, in acest domeniu, Televiziunea Romana a avut profesionisti la nivel occidental, operatori, tehnicieni, jurnalisti, prezentatori, reporteri etc. care s-au format in cadrul acestui institut.


Pe de alta parte, performantele in toate domeniile pe care le atingea tara in acea perioada, ridicau si calitatea celor care relatau despre ele. Iata cazul lui Cristian Topescu, jurnalistul care a avut sansa sa lucreze la o televiziune profesionista, intr-o epoca in care Romania atingea inalte performante in domeniul sportului. Sportul romanesc nastea succes dupa succes in perioada comunista, datorita scolilor specializate si investitiilor in acest domeniu, datorita faptului ca tatucul natiuni, marele Ceausescu oferea gratuit oricarui copil din orice conditie sociala, sa practice sportul pana la performanta. Cate Nadii Comaneci si cati Hagi nu s-au nascut dupa 1990 in Romania? Astazi sportul si profesorii de sport se platesc, cel mai bun exemplu il avem in domeniul tenisului si nu numai, unde daca vrei sa iti dai copilul sa invete aceasta disciplina, ora de tenis costa intre 50 si 100 de lei, iar de trecerea la un nivel superior cu antrenori renumiti nici nu mai poate veni vorba, caci doar parintii milionari isi pot permite sa indeplineasca un asemenea moft unui copil in capitalism. Parintii Simonei Halep de exemplu au facut eforturi supraomenesti pentru a o aduce pe fiica lor in tenisul de performanta, si-au vandut pana si apartamentul si alte bunuri pe care le aveau.

Revenind la Cristian Topescu, oamenii l-au apreciat din nostalgia epocii de aur a sportului romanesc care inregistra castigatori ai locului intai la nivel mondial. Bucuria pe care acesta o traia comentand performante precum ale Nadiei Comaneci sau ale lui Gica Hagi, se transmitea infinit poporului, atunci cand sportivii aduceau medalii tarii si poporului, nu medalii personale. Numele lui Cristian Topescu a devenit popular si iubit si datorita evenimentelor de succes comentate de catre acesta, oamenii l-au asociat pe el cu aceste evenimente de bucurie maxima, dar mai ales datorita sistemului care a investit in performanta in acea perioada, sa nu uitam niciodata aceste lucruri.


loading...

De ce nu s-a mai ridicat niciun comentator sportiv dupa 90 la nivelul lui? De ce nu s-au mai format si alti Cristiani Topescu dupa 1990? Caci calitatea sportului romanesc incepuse sa decada, lipsa finantarii in sport si in tinere talente intrase in declin major, TVR incepuse sa nu mai aibe nici bani de a difuza mari evenimente sportive, iar calitatea comentatorilor si a programelor sportive incepuse sa slabeasca, deoarece capitalismul a bagat pitipoance in prezentarea stirilor sportive, a bagat amante, a bagat pile.

In urma decesului lui Cristian Topescu, propaganda neobolsevica a inceput repede sa denigreze comunismul, uitand sa sublinieze cine l-a pus in functie pe Cristian Topescu in scop profesionist, ci au inceput sa spuna ca un ministru din comunism l-a scos din a comenta evenimente sportive prin anii ´80 deoarece ar fi indemnat tinerii sportivi sa plece la alte cluburi sportive din strainatate. Topescu si-a practicat meseria linistit in continuare, doar ca nu mai era atat de promovat, pana a venit chiar Valentin Ceausescu la el sa il roage sa comentze un eveniment sportiv pe la sfarsitul anilor 80. Cert este ca Topescu a fost un rasfatat al comunismului, care si-a practicat meseria din placere, cu demnitate, intr-o maniera profesionista, avand sansa sa calatoreasca in lume alaturi de sportivii antrenati de sistem, fiind remunerat pe masura si apreciat atat in tara cat si de colegii sai din strainatate, fapt ce nu l-a facut sa tradeze tara, adica sa fuga, asa cum au facut-o multi altii din vremea lui. Daca ar fi fost chinuit de comunism, asa cum incearca presa masonica sa insinueze ca s-ar fi intamplat, Topescu putea sa ramana in strainatate de multe ori, dar nu a facut-o niciodata, pentru ca ii era bine in tara. Prin asta putem sa ii cinstim memoria numindu-l un adevarat patriot si un mare profesionist si om, dintr-o generatie de oameni bine instruiti, o generatie de aur a Romaniei.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite