Cu ce gresesc parintii din capitalism fata de cei din comunism? Peste 600.000 de copii sunt diagnosticați cu anxietate și depresie

Distribuie!by Aproape 20% dintre copiii români au tulburări psihologice. 500.000 dintre ei suferă de anxietate şi alţi 130.000, de depresie. Carmen Elena Podar, psiholog: În momentul în care simt că sunt criticaţi devin vulnerabili şi dezvoltă anxietate. Anxietatea este primul pas, încet dar sigur, înspre depresie. Copiii nascuti dupa revolutie, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Aproape 20% dintre copiii români au tulburări psihologice. 500.000 dintre ei suferă de anxietate şi alţi 130.000, de depresie.

Carmen Elena Podar, psiholog: În momentul în care simt că sunt criticaţi devin vulnerabili şi dezvoltă anxietate. Anxietatea este primul pas, încet dar sigur, înspre depresie.


Copiii nascuti dupa revolutie, sunt mult mai ancorati in materialism, iar parintii mult mai stresati decat in comunism, deoarece exista presiuni din punct de vedere financiar, fapt care se revarsa apoi pe copii.

Un alt element ce accentueaza depresia la copiii este privarea de natura, sedentarismul, statul in casa, in fata aparatelor electronice, in special televizorul, apoi alimentatia nesanatoasa, cu chimicale sau in exces. Practic pana si joaca in fata blocului este sanatoasa, doar ca azi exista soferi necivilizati care pun in pericol viata oamneilor pe strazi, exista mai multi pedofili care stau si pandesc copii la locurile de joaca.


Lipsa egalitatii intre copii este un alt factor ce duce la depresie, deoarece ei vad unii la altii haine, lucruri, jucarii, masinile parintilor, excursii, caci fiind copiii, ei nu inteleg de ce exista inechitate, inegalitate intre fiintele umane. Ei nu inteleg de ce unii oameni au dreptul sa faca afaceri, iar altii au statutul de angajati ( sclavii afaceristilor), devenind practic victimele capitalismului, vindecandu-si temporar starile de depresie cu lucruri materiale.

loading...

Ganditi-va cum se simte un copil al carui coleg are parintii milionari si care isi permit sa isi dea copilul sa ia ore de tenis, apoi pleaca prin lume in excursii exotice cu familia,  iar el il vede pe tatal sau somer, depresiv, ratat, care cade in patima bauturii si apoi o ia la bataie pe sotia lui, parinti care abia isi permit sa traiasca de la o zi la alta, nemaiavand dreptul sa isi urmeze visul  de a juca tenis, sau a merge la inot.

Anxietatea copiilor are derpt cauza si emisiunile de televiziune, filme, desene animate, povesti cu vrajitori, vrajitoare monstri, vampiri, regi si printi.

Lipsa unei comunitati, cluburi de elevi, munca colectiva, in echipa, duc la singuratate, anxietate, depresie. De aceea copiii trebuie incurajati spre sport, muzica, invatarea unui instrument muzical, cercuri literare, cenacluri, grupuri de creatie, precum erau cercurile soimilor sau ale pionierilor, incurajarea idealurilor precum patriotismul, tabere de recreatie, de lucru ( plantarea de copaci, strangerea de frunze etc.)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite