Cum a ajuns România să trimită toată rezerva de 103 tone de aur plus alte 32 de miliarde de euro cash la Londra. Explicațiile lui Mugur Isărescu

Distribuie!by Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a explicat că rezerva internațională – aurul și cele 32 de miliarde de euro – este ținută în afara țării pentru că, de exemplu, astfel se poate verifica existența acesteia în orice clipă pe plan internațional în sistemul de conturi, altfel neavând […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a explicat că rezerva internațională – aurul și cele 32 de miliarde de euro – este ținută în afara țării pentru că, de exemplu, astfel se poate verifica existența acesteia în orice clipă pe plan internațional în sistemul de conturi, altfel neavând “nicio valoare”.


“Pentru că multă lume consideră că e ceva necurat aici, de ce BNR ține aurul la Londra. Păi, aurul este parte din rezerva noastră internațională. E rezervă internațională. Nu e rezervă internă. Toată rezerva internațională a unei țări se ține în exterior, că de-aia se numește rezervă internațională. Cei 32 de miliarde de euro, 37 de miliarde echivalent de dolari, nu-i ținem în țară. Dacă i-am ține în țară nu ar avea absolut nicio valoare. Nu ar asigura stabilitatea. Îi ținem în conturi în străinătate. Așa se ține”, a declarat guvernatorul BNR conform Agerpres.


Isărescu a adăugat că poate “pare contraintuitiv”, dar “în momentul în care am ține rezerva valutară în țară, în primul rând am credita pe gratis, fără dobândă, țările emitente de monedă ale monedei respective și, în al doilea rând, nu am asigura convertibilitatea”.

loading...

Mugur Isărescu a subliniat și că fiind ținută în afară, rezerva poate să fie verificată în orice moment în sistemul de conturi.


“Noi nu suntem crezuți pentru că în fiecare lună spunem: rezerva valutară a BNR este de 32 de miliarde, plus 103 tone de aur și care valorează patru miliarde de dolari, ș.a.m.d. Nu, nu ne crede nimeni dacă am avea banii în țară. Ei pot să fie verificați în orice clipă pe plan internațional în sistemul de conturi. Așa funcționează economia mondială”, a menționat Isărescu.

 http://www.activenews.ro/economie-finante-banci/Cum-a-ajuns-Romania-sa-trimita-toata-rezerva-de-103-tone-de-aur-plus-alte-32-de-miliarde-de-euro-cash-la-Londra.-Explicatiile-lui-Mugur-Isarescu-136059#.V-7GZEZKcOs.facebook

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
Close
Citește mai multe:
Soțiile lui Ștefan cel Mare

Theresa May, ministrul de interne al Marii Britanii: “Pedofilia a devenit o parte componenta a societatii contemporane britanice”

Omul cu super-vedere: în urma unei operaţii, un bărbat vede lucruri inaccesibile oamenilor de rând 

Cine a fost Coldea: a facut liceul la seral, a ramas repetent in facultate, a picat examenul de licenta | N-ai idee cum a ajuns seful SRI!!!

Alexandru Căutiş: Apăraţi-o pe asistenta Violeta Maria Naca | A fost ameninţată de cineva foarte mare din cauză că a povestit cum a decurs salvarea, cu întârziere. Are sufletul încercat de grozăviile pe care le-a văzut, dar mai ales pentru că i se cere să ascundă adevărul!

Închide