Cum a supravietuit Biblia criticilor pana in prezent?

Distribuie!by Supravietuirea la critica: H.L. Hastings, citat de catre John W. Lea, ilustra in mod convingator felul unic in care Biblia e rezistat atacurilor necredintei si scepticismului: “Timp de o mie opt sute de ani, necredinciosii au atacat si respins aceasta carte si totusi ea sta in picioare si astazi, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Supravietuirea la critica:

H.L. Hastings, citat de catre John W. Lea, ilustra in mod convingator felul unic in care Biblia e rezistat atacurilor necredintei si scepticismului:


“Timp de o mie opt sute de ani, necredinciosii au atacat si respins aceasta carte si totusi ea sta in picioare si astazi, puternica si neclintita ca o stanca. Raspandirea ei creste mereu si este mai pretuita, iubita si citita astazi ca oricand. Necredinciosii, cu toate atacurile lor, nu au avut mai mult succes impotriva acestei carti, decat ar avea incercand sa darame piramidele din Egipt cu un ciocan. Cand un monarh francez a venit cu propunerea de persecutare a crestinilor din regatul sau, un batran om de stat si luptator al sau a spus: Majestate, Biserica lui Dumnezeu este o nicovala care a tocit multe ciocane. Ciocanele necredinciosilor, au lovit in aceasta nicovala secole la rand, ele s-au tocit, dar nicovala rezista inca. Daca aceasta n-ar fi fost Cartea lui Dumnezeu, oamenii ar fi distrus-o  de mult. Imparati si papi, regi si preoti, preoti si guvernatori si-au incercat puterile impotriva ei; ei au murit dar cartea traieste inca.

Bernard Ramm adauga: ” Niciodata o alta carte  n-a fost atat de cioplita, disecata,trecuta prin ciur, cercetata si calomniata. Care din cartile de filozofie, religie,psihologie sau beletristica din timpurile clasice sau moderne a fost supusa unor asemenea atacuri de masa ca Biblia, cu un asemenea venin si scepticism; cu atata meticulozitate si eruditie, impotriva fiecarui capitol, verset si principiu?”


Robert Dick Wilson, un om care vorbea in mod cursiv peste 45 de limbi si dialecte, dupa o viata intreaga dedicata studiului Vechiului Testament, concluziona:

“Pot sa adaug ca rezultatul celor 45 de ani de studiu al Scripturilor, m-a condus tot timpul spre o credinta tot mai ferma in faptul ca in  Vechiul Testament avem o inregistrare istorica veritabila in legatura cu istoria poporului Israel.”

Se obisnuia sa se foloseasca expresia “rezultate sigure furnizate de experti in critica textuala” acum criticii cei mai experti se dau la o parte. Sa consideram de exemplu ipoteza documentara:

loading...

Unul din motivele dezvoltarii ei, pe langa faptul ca exista nume diferite date lui Dumnezeu in Geneza, era ca Pentateuhul ( grupul primelor 5 carti din Biblie) “nu se putea” sa fi fost scris de catre Moise, deoarece “rezultatele sigure furizate de experti in critica textuala”, dovedisera ca pe timpul lui MOISE nu se cunostea inca scrisul, sau daca se cunostea, ar fi fost folosit la scara restransa.Mintile criticilor s-au pus pe munca si ajunsesera sa atribuie chiar cate un verset la trei autori.

Niste cercetatori au descoperit ulterior “Stela neagra”. Textul acestui document era cioplit in piatra si continea legile detaliate ale lui Hammurabi. Cand a fost scris acest document dupa vremea lui Moise? Nu, el data dinainte de Moise. Ba mai mult chiar, preceda scrierile lui cu cel putin 300 de ani. Uimitor, il preceda pe Moise , dspre care se presupunea  ca era un om primitiv, un analfabet.

Ce ironie a istoriei, “Ipoteza documentara”, se preda inca desi bazele ei originale  au fost sterse si dovedite false.

Alte rezulate “sigure furnizate de experti in critica textuala” au mai afirmat ca nu au existat hetiti in timpul lui Avram, deoarece nu existau alte scrieri sa ii mentioneze, cu exceptia Vechiului Testament. Trebuia sa fie deci mit. Ei bine, au gresit din nou. Ca urmare a cercetarilor arheologice, exista acum sute de referinte care acopera peste 1200 de ani de civilizatie hetita.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite