Cum poate cineva să îți acceseze telefonul fără să știi, potrivit experților în securitate

Distribuie!by Nu doar că telefonul tău poate fi hackuit, dar e posibil ca tu să nu ai nici cea mai vagă idee când și dacă se întâmplă. „La sfârșitul zilei, totul poate fi spart. Ceea ce mă surprinde e că uneori oamenii uită că e atât de ușor ca aceste dispozitive […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nu doar că telefonul tău poate fi hackuit, dar e posibil ca tu să nu ai nici cea mai vagă idee când și dacă se întâmplă.

„La sfârșitul zilei, totul poate fi spart. Ceea ce mă surprinde e că uneori oamenii uită că e atât de ușor ca aceste dispozitive să fie sparte”, a spus Adi Sharabani, cofondatorul companiei de securitate mobilă Skycure. Viziunea sa e sprijinită și de Alex McGeorge, expert în amenințări cibernetice în cadrul companiei Immunity.


Atât Sharabani, cât și McGeorge au simulat atacuri pentru clienți și au descoperit că majoritatea demonstrațiilor trec neobservate. De exemplu, Sharibani susține că încă așteaptă ca cineva să îl anunțe că departamentul de IT al unei companii cu care lucrează a identificat demonstrația de atac.

Una dintre cele mai banale metode prin care cineva poate să ajungă la conținutul sensibil din telefonul tău e rețeaua WiFi nesecurizată. În categoria asta intră rețelele din cafenele și aeroporturi, care, în anumite situații, ar putea permite altora să vadă exact ce faci cât timp ești conectat. Pentru a ști dacă ai de-a face cu o conexiune periculoasă, trebuie să fii pur și simplu atent la ce îți transmite telefonul tău.


De exemplu, pe iPhone-uri, vei primi un mesaj de avertizare care îți spune că identitatea serverului nu poate fi verificată. Pentru a te putea conecta la wireless, ar trebui să dai click pe „continue”. Potrivit lui Sharabani, în ciuda avertismentului, 92% din oameni se conectează la rețeaua îndoielnică.

Desigur, o altă metodă preferată de hackeri e reprezentată de vulnerabilitățile din telefon. Cei care fabrică dispozitivele lansează actualizări ale sistemului de operare frecvent tocmai pentru a-și proteja utilizatorii. „Toate acele actualizări au rezolvări foarte importante care țin de securitate, dar oamenii se gândesc că poate vor afecta modul în care își folosesc telefonul, sau iau în calcul chiar și eventualitatea ca telefonul să nu fie compatibil cu ele. Trebuie să le aplice de îndată ce apar”, a explicat McGeorge.

Motivul este destul de simplu. Odată ce sunt lansate actualizările, hackerii știu care au fost vulnerabilitățile pe care le-au rezolvat și le e mai ușor să intre în dispozitivele care nu au fost puse la punct cu noutățile.

loading...

Un loc important pe listă îl reprezintă și aplicațiile malițioase, mai ales dacă le descarci de pe site-uri sau prin mesaje, în loc de un magazin oficial. În interiorul lor se pot ascunde coduri prin care hackerii pot fura date importante. „Ecosistemul aplicațiilor pentru mobil e enorm. Nici Google, nici Apple nu poate lua la rând fiecare aplicație din magazin, pentru a determina dacă e malițioasă sau nu”, a explicat McGeorge.

Tot el recomandă să limităm numărul de aplicații instalate. „Dacă ai multe aplicații, va crește ceea ce noi numim suprafața de atac a telefonului. Asta înseamnă că sunt mai multe linii de cod și implicit o șansă mai mare să existe un bug de securitate critic în toate acele coduri”. În plus, ar trebui să aruncăm o privire și la dezvoltatorul aplicației, înainte să o instalăm.

Sharabani sugerează să avem grijă la mesajele de avertisment și la datele la care aplicațiile respective cer acces. Într-o declarație recentă, un purtător de cuvânt al Apple a menționat că încurajează clienții să descarce conținut doar de la surse de încredere, precum App Store, și să acorde atenție avertismentelor care sunt afișate înainte să îl instaleze. Cât despre Google, deși e cunoscut faptul că sistemul de operare Android e ceva mai slab decât iOS în ceea ce privește securitatea, i se aduc și lui îmbunătățiri în mod constant.

 https://playtech.ro/2016/cum-poate-cineva-sa-iti-acceseze-telefonul-fara-stirea-ta/?utm_source=facebook&utm_medium=postare&utm_campaign=adevarul

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Ce ne-a adus noua UE: saracie, defrisarea padurilor, otravirea alimentelor, desfiintarea agriculturii, sclavie in strainatate, distrugerea invatamantului, preluarea resurselor de catre straini, demolarea industriei, coruptie, pierderea suveranitatii si autonomiei etc.
Ingredientele SCARBOASE din alimentele pe care le consumam zi de zi
O instanță de judecată a dispus desființarea unei antene de telefonie mobilă după ce proprietarii au arătat că le poate afecta sănătatea
E gratis să dai cu îngrășăminte chimice, dar ești ars la buzunar dacă fertilizezi cu gunoi de grajd. Fermier din Ilfov: Am de achitat 3.000 de euro dacă vreau să împrăștii bălegarul de la vaci pe 44 de parcele
Cancerul, 10 factori care favorizează instalarea celei mai cumplite maladii | vaccinarea este unul dintre factori
S-a plătit un tribut de 80 tone aur pentru ca România să fie acceptată în NATO?
ANAF in loc sa controleze firmele straine sunt pusi sa distruga ciobanul roman | vedem clar cum conducerea tarii favorizeaza strainii si omoara intreprinzatorul roman
TREBUIE VOTAT| Candidat la Primăria Capitalei. Indiciu... a pus pe jar Muftiatul cu moscheea
Legenda URIAŞILOR DIN ROMÂNIA. Dezvăluiri incredibile ale unui bărbat care a participat la săpături
CEL MAI MARE SAVANT AL LUMII NE ASIGURA: Exista D-zeu!
Cazul profesorului de religie acuzat că a bătut un copil la oră: Martorii infirmă acuzațiile, cadrul didactic fiind cel agresat verbal. Cronologia și contextul evenimentelor. UPDATE: Imaginile surprinse de camerele VIDEO
Cristiana Anghel: Guvernul Cioloș nu este un guvern românesc. Dacă până acum am venit îmbrăcată normal, astăzi am venit îmbrăcată în negru din cauza guvernului (VIDEO)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite