Cum s-a hotarat un roman sa nu emigreze in 2000 cand toti plecau in Canada si SUA

Distribuie!by Prin 2000 şi ceva m-am trezit brusc fără prieteni: se mutaseră toţi în SUA şi Canada. Cu vreo câţiva pusesem şi eu umărul, ajutându-i să înveţe franceză. Iar ei au plecat toţi. Printre prietenii mei de atunci aveam un tiz foc de deştept şi de talentat. Făcuse omul Facultatea […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Prin 2000 şi ceva m-am trezit brusc fără prieteni: se mutaseră toţi în SUA şi Canada. Cu vreo câţiva pusesem şi eu umărul, ajutându-i să înveţe franceză. Iar ei au plecat toţi. Printre prietenii mei de atunci aveam un tiz foc de deştept şi de talentat. Făcuse omul Facultatea de Litere, luase definitivatul cu 10, apoi trecuse şi prin Arte Plastice, expoziţii, burse în străinătate, dar avea o hibă: nimic nu era prea bun/decent/civilizat pentru el. Şi, nu ştiu cum se face, că i se şi întâmplau periodic chestii tâmpite, de care majoritatea muritorilor erau scutiţi. Dacă mergeai cu el într-o excursie puteai fi sigur că cineva din compartimentul trenului va mânca salam cu ceapă, sau îşi va da bocancii de iarnă jos din picioare. Dacă nu, nu. Iar pe el toate lucrurile astea mărunte şi la rigoare amuzante îl tracasau la culme.

loading...

Când să plece tizul peste nouă mări şi nouă ţări, ne vedem, povestim. Era sictirit la culme de ţara asta de rahat, fără nicio perspectivă, unde meritul este trecut cu vederea şi cel mai mult contează cu cine-ţi bei cafeaua. Am o străfulgerare inexplicabilă şi-i zic să fie atent ca nu cumva să nu înlocuiască tragedia românească cu altă tragedie care are în ochii lui doar meritul de a nu-i cunoaşte reperele. Avertisment inutil şi pe care nu l-a luat în serios, nici eu prea mult de altfel. Omul pleacă, vorbim la telefon peste vreun an. Îl întreb cum se simte. Îmi rezumă scurt: “Tu ştii cum mă simt eu.” Acelaşi moral la pământ, aceeaşi sensibilitate devastată, într-o ţară de rahat, fără nicio perspectivă, unde meritul este trecut cu vederea şi cel mai mult contează cu cine-ţi bei cafeaua. Atunci am înţeles clar ceea ce doar intuisem, că imigrarea este o problemă spirituală care trebuie rezolvată spiritual. Atunci am hotărât să rămân.


SURSA: https://www.facebook.com/radu.iliescu.5/posts/1508402229203601

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Cum investea Franța în România lui Ceauşescu: „Vreau să fiu bine înţeles: nu dorim să facem o producţie numai pentru a face o producţie”
Cand in Romania era mega-criza si se taiau salariile si pensiile, la BNR se dadeau prime de milioane de Euro
Magda Goebbels, modelul femeilor naziste avea rădăcini evreiești. Și-a privit tatăl cum moare în lagăr și și-a otrăvit copiii
Norvegia primul stat ateu neo-marxist-monarhic. Molohul care confiscă copiii creștinilor
- Legea vaccinării obligatorii se impune printr-o masivă manipulare - Mai aveti incredere in mass-media si in Ministerul Sanatatii la cat au mintit pana acum?
Deputat britanic: Românii nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpşunilor
PERVERTIRE: Pentru prima dată, Disney introduce o poveste gay într-unul din serialele pentru copii
Scandalul Schweighofer, pe larg în presa germană. Der Spiegel scrie despre mlaștina ilegalităților companiei austriece, istoria firmei, sprijinul politic de care a beneficiat și amploarea dezastrului
Ziarul Gândul "Tot mai mulţi refugiaţi vor să rămână în România. În România sunt deja 20.000 de migranți. Doar la Timișoara sunt 3.100"
Prof. Florin Colceag avertizează guvernanții în privința obligativității vaccinării: „Nu văd bine! Veți fi urmăriți de fiecare om în parte!”
Revelionul - sarbatoarea inchinata zeilor Ianus, Saturn/Cronos si Dionis
Trebuie sa aflii de ce fiecare fulg de zapada sau fagure de miere e creat hexagonal: despre Steaua lui David, hexagonul in natura, fulg de nea, fagure
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite