Cum se îmbogățește firma lui Clotilde Armand pe spatele românilor. Vicepreședintele USR încasează DEGEABA o sumă colosală de la statul român în fiecare lună. Reacția franțuzoaicei

Distribuie!by Autostrăzile se lasă așteptate în România, construcția lor fiind o promisiune în programul de guvernare al fiecărui guvern instalat, dar care sunt făcute doar pe hârtie. Din păcate, în țara în care kilometrul de autostradă este printre cele mai scumpe din lume, majoritatea banilor se duc firmalor de consultanță. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Autostrăzile se lasă așteptate în România, construcția lor fiind o promisiune în programul de guvernare al fiecărui guvern instalat, dar care sunt făcute doar pe hârtie. Din păcate, în țara în care kilometrul de autostradă este printre cele mai scumpe din lume, majoritatea banilor se duc firmalor de consultanță.
Un astfel de exemplu îl reprezintă autostrada Transilvania, pentru care Compania Națională de Drumuri a plătit consultanță de peste 22 de milioane de euro pentru 0 km din autostradă, în ultimii șase ani, scrie Evz.ro.

Chiar dacă lucrările pentru autostrada Transilvania au fost abandonate din vara anului 2011 până la începutul lui 2014, consultantul Egis, firmă condusă de Clotilde Armand (USR), ar fi încasat aproape 20 de milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor inexistente. Firma ar încasa bani ca și cum ar superviza lucrări pe 415 kilometri.


După ce s-au plătit aproximativ 1,2 miliarde de euro pentru 52 de km de autostradă finalizați și a fost reziliat contractul cu americanii de la Bechtel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) plătește francezilor de la Egis supervizarea unor lucrări inexistente.

Contractul cu firma de consultanță va fi valabil până când autostrada va fi gata și juriștii CNAIR nu au găsit soluția să-l rezilieze, odată cu cel cu Bechtel.


Din datele CNAIR, în perioada 2012-2016, francezii de la Egis au depus facturi în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor de construcție pentru autostrada Brașov-Cluj-Borș, conform contractului nr. 2562 semnat în 30 august 2004.

În prezent, oficialii CNAIR primesc la mijlocul fiecărei luni facturile pentru supervizarea lucrărilor de construcție a autostrăzii Brașov-Cluj-Borș. Valoarea acestora variază între 1,2 și 2 milioane de lei. În 2016, conform facturilor afișate pe site-ul CNAIR, Egis a facturat aproximativ 4,5 milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor de construcție a autostrăzii Brașov – Cluj – Borș.

Din cei 20,5 milioane de lei, bani ce ar fi trebuit să ajungă în conturile Egis Scetauroute, doar 12,5 milioane de lei au fost încasați. Restul, 8 milioane de lei reprezintă facturi neacceptate la plată de CNAIR.

Oficialii CNAIR au explicat de ce nu reziliază contractul de supervizare lucrări de construcție autostrada Brașov- Borș parafat în august 2004.
„Având în vedere că lucrările la acest obiectiv de investiții nu sunt finalizate, J.V. Egis Route Scetauroute – Egis International asigură servicii de consultanță în continuare. Consultantul J.V. Egis Route Scetauroute – Egis International a stornat sume facturate în perioada martie 2009 și până în prezent, neacceptate la plată de către CNAIR S.A., din cauza depășirii unităților de timp prevăzute în contract”, au răspuns oficialii CNAIR sursei citate mai sus.

loading...

Din informațiile afișate pe site-ul Companiei, în perioada ianuarie 2012-decembrie 2013, Egis Scetauroute a primit peste 64 milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor de construcție a autostrăzii Brașov – Cluj – Borș. În perioada 2009-2011, Egis încasa aproximativ 70.000 de euro/ lună pentru supervizarea lucrărilor autostrăzii Brașov-Borș.

Mihail Bașulescu (foto), director al CNAIR în anul 2003, când s-a semnat contractul pentru construirea autostrăzii Transilvania, a explicat, pentru Evenimentul zilei, de ce nu mai trebuia continuată, în opinia lui, consultanța pentru această autostradă.

„Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit reziliat din 2006, când s-a parafat noul contract Bechtel, pentru că acela nu este un adițional, este un nou contract. De ce? Pentru ca această consultanță a fost gândită ca un tip de colaborare beneficiar- antreprenor, iar după s-au modificat condițiile. Deci, contractul din 2003 și-a pierdut valabilitatea în anul 2006”, a explicat Bașulescu.

Clotilde Armand, director Egis România conform declarației de avere, depusă în calitate de consilier la Primăria Sectorului 1, nu a răspuns întrebărilor privind supervizarea lucrărilor autostrăzii Transilvania.

Clotilde Armand a contrazis toate aceste informații și a susținut că se încearcă denigrarea imaginii sale.

„În 2004, Egis, care este o firmă care aparține unei instituții publice din Franța și-a luat angajamentul că alături de statul român va presta servicii de supervizare pentru construirea unei autostrăzi de maximă calitate. Supervizarea înseamnă, în primul rând supervizarea proiectării, când nu se face contrucția. În al doilea rând, înseamnă supervizarea echipei de pe șantier și în al treilea rând, gestionarea problemelor după o reziliere. Egis nu este firma mea, nu îmi aparține. Este o societate a statului francez care își respectă angajamentele.  Se încearcă denigrarea imaginii mele și se dorește de anumiți politicieni eșecul în construirea de autostrăzi”, a precizat Coltilde Armand pentru B1 TV.
 http://www.activenews.ro/stiri-politic/Cum-se-imbogateste-firma-lui-Clotilde-Armand-pe-spatele-romanilor.-Vicepresedintele-USR-incaseaza-DEGEABA-o-suma-colosala-de-la-statul-roman-in-fiecare-luna.-Reactia-frantuzoaicei-140407

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Guvernatorul statului Florida indeamna populatia sa se roage| Uraganele sunt consecintele homosexualitatii, ateismului, satanismului, budismului, a inechitatii
Incredibila poveste despre TRASEUL unei jurnaliste în slujba lui Soros - PLASATĂ în guvernul Trudeau
Iohannis a dat la o parte drapelul Marii Britanii, pentru a-și face loc. Gestul controversat a făcut înconjurul lumii
Mă doare sufletul când văd cum se distrug FERMELE DIN ROMÂNIA!
Teoria asasinării lui Eminescu. Planul diabolic prin care poetului i s-a înscenat nebunia pentru a fi îndepărtat de la ziar şi a fost otrăvit cu mercur
Degradarea romancelor dupa revolutie: Una din 15 fete din România face videochat
Video: Noul ministru al Educației spune celălanți, furton, ghiuvetă și ceolofan dar e susținut în scris de 45 de rectori: Babeș Bolyai, UMF-uri, Politehnici, Artă
Un neuropsiholog american dezvaluie cum poate fi reprogramat creierul sa fie fericit! Dureaza 30 de secunde!
Mii de credinciosi de religii diferite au infruntat ploaia pentru a cere familii doar intre barbati si femei| S-a ajuns sa trebuiasca sa protestezi pentru normalitate!
Săptămâna viitoare, Bucureştiul devine centrul vieţii masonice mondiale
ÎNCĂ O PALMĂ DATĂ POPORULUI ROMÂN. Klaus Iohannis își trimite consilierii pe 24 Ianuarie la manifestările dedicate Unirii Principatelor, în timp ce el va pleca din țară la Strasbourg. UNIREA PRINCIPATELOR BATJOCORITĂ.
Asta e islamismul: un baiat din Pakistan a fost condamnat la moarte pentru ca a postat pe Facebook un material care il denigra pe Mahomed | Mai vreti moschee in Romania?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite